Articles

Paparasi

på grund af paparasiens omdømme som en gener begrænser flere stater og lande deres aktiviteter ved at vedtage love og udgangsforbud og ved at arrangere begivenheder, hvor paparasi specifikt ikke har lov til at tage fotografier. I USA er berømthedsnyhedsorganisationer beskyttet af det første ændringsforslag.

for at beskytte børn af berømtheder, Californien bestået Senatet Bill No. 606 I September 2013. Formålet med lovforslaget er at forhindre paparashi i at tage billeder af børn eller menigheder på en chikanerende måde på grund af deres forældres besættelse. Denne lov øgede straffen for chikane af børn. California Civil Code afsnit 1708.7 og 1708.8 omhandler eksplicit forfølgelse og invasion af fysisk privatliv.

Påbudredit

en gruppe fotojournalister, ofte kendt som paparassi

i 1972, paparasco fotograf Ron galella sagsøgte Kennedy Onassis, efter at den tidligere førstedame beordrede sine Secret Service-agenter til at ødelægge galellas kamera og film efter et møde i Central Park. Kennedy modsagde påstand om chikane. Retssagen varede i tre uger og blev en banebrydende sag om fotojournalistik og paparassis rolle. I Galella v. Onassis opnåede Kennedy en tilbageholdelsesordre for at holde Galella 150 fod (46 m) væk fra hende og hendes børn. Begrænsningen blev senere faldet til 25 fod (7,6 m). Forsøget er et omdrejningspunkt i Smash his Camera, en dokumentarfilm fra 2010 af instruktør Leon Gast.i 1997 blev Diana og Dodi Fayed dræbt i en limousineulykke, da deres chauffør kørte for hurtigt og forsøgte at flygte. En ligsyn jury undersøgte inddragelse af paparassi i hændelsen, men ingen blev dømt. De officielle undersøgelser af ulykken tilskrev årsagerne til Mercedes ‘ S hastighed og måde at køre på samt følgende køretøjer og forringelsen af Mercedes-chaufførens, Henri Pauls, dom gennem alkohol.

i 1999 blev den orientalske daglige nyhed om Hong Kong fundet skyldig i “skandalisering af retten”, en ekstremt sjælden lov om, at avisens opførsel ville underminere tilliden til retsplejen. Anklagen blev anlagt, efter at avisen havde offentliggjort voldelige artikler, der udfordrede retsvæsenets integritet og beskyldte den for bias i en retssag, som papiret havde indledt over et foto af en gravid Faye Vong. Avisen havde også sørget for, at et “hundehold” (slang for paparassi på kinesisk) kunne spore en dommer i 72 timer for at give dommeren førstehåndsoplevelse af, hvad paparassi gør.

Time magasinets stil & design special issue I 2005 kørte en historie med titlen “Shooting Star”, hvor Mel Bousad, en af de øverste paparaser i Los Angeles på det tidspunkt, hævdede at have tjent 150.000 dollars til et billede af Ben Affleck og Jennifer Lopes i Georgien efter deres opbrud. “Hvis jeg får et billede af Britney og hendes baby,” hævdede Bousad, “vil jeg kunne købe et hus i disse bakker (over Sunset Boulevard).”Berømtheder har brug for et højere eksponeringsniveau end resten af os, så det er en tovejsgade. Berømthederne manipulerer.”i 2006 gennemgik Daniella Cicarelli en skandale, da en paparase fangede videooptagelser af hende, der havde køn med sin kæreste på en strand i Spanien, som blev lagt ud på YouTube. Efter at have kæmpet i retten blev det besluttet til hendes fordel, hvilket fik YouTube til at blive blokeret i Brasilien. Dette forårsagede stor kaos blandt brasilianere, herunder at true en boykot mod MTV Brasil, medmindre Cicarelli blev fyret fra dette firma. Blokken varede kun et par dage, og Cicarelli blev ikke afskediget. Den juridiske handling vendte tilbage, da retten besluttede, at hun ikke havde nogen forventning om privatlivets fred ved at have køn på et offentligt sted.

E! netværk program Berømtheder ucensureret bruges ofte-konfronterende optagelser af berømtheder lavet af paparassi.efter offentliggørelsen af fotografier, der viser Catherine, hertuginde af Cambridge, solbadning, mens hun var topløs hos sin mands fætter (Viscount Linleys) sommerhus i Frankrig, blev det meddelt den 14.September 2012, at kongeparret skulle indlede retssager mod den franske udgave af magasinet Closer. Det var første gang, at en senior royal har sagsøgt i en domstol uden for Storbritannien. Årsagen til den juridiske handling er, at hertuginden havde ret til privatliv, mens han var hjemme—magasinet svarede, at billederne var taget fra den offentlige motorvej. Påbudet blev indrømmet 18. September 2012, og udgiverne af magasinet blev beordret til ikke at offentliggøre fotografierne i Frankrig og ikke at sælge billederne. Forlagene blev også beordret til at udlevere det originale materiale af de offentliggjorte billeder under trussel om en bøde på 10.000 kr.for hver dags forsinkelse.i Det Forenede Kongerige vandt Sienna Miller, Amy Vinhus og Lily Allen påbud, der forhindrer paparassierne i at følge dem og samles uden for deres huse. Miller blev tildelt 53.000 kr.i 2013 sagde rapperen Kanye vest, der står over for angreb på en fotojournalist, at han ville kæmpe for at få loven ændret, så berømtheder kan drage fordel af paparassis’ arbejde.

andre foranstaltningerrediger

ud over at indgive påbud har Berømtheder truffet andre foranstaltninger for at undgå paparasi. Da Daniel Radcliffe optrådte i stykket i London, bar han ofte den samme hat og jakke hver dag for at gøre billederne “upublicerbare”. Taylor gik baglæns på et spor for at undgå paparashi.