Articles

Gullfoss: vandfaldet, der navngav den Gyldne Cirkel

skrevet af Ashmita. Redigeret af Andrea Gylfad Kritttir.

oprindelsen af Gullfoss, Den Gyldne Cirkel vandfald

Gullfoss vandfald er en af de mest ikoniske attraktioner at se, når du besøger Island. Gullfoss, der er kendt som Golden Falls eller Golden Falls, topper listen over de mest spektakulære vandfald i hele Island. Gullfoss er et af de tre vigtigste vartegn for den mest populære turiststi Golden Circle. Den Gyldne Cirkel stammer faktisk fra Gullfoss. Gullfoss-flodens vand ligger i den enorme HV-Kurt-gletsjerflod i det sydvestlige Island og bevæger sig fra Langj Kurskull (long glacier), hvor den falder ned i en smal flod. Et klart vejr giver dig mulighed for at gå tæt nok på vandfaldet til at føle vandsprayen på dit ansigt. Den energi, hvormed vandet stiger ned ad kløften, begejstrer besøgende, når de glæder sig over at blive gennemblødt. Mens der er andre højere vandfald over hele Island, Gullfoss-vandfaldet tilbyder for attraktiv og betagende udsigt til at blive savnet.

geografiske træk

naturens skønhed og rå kraft manifesterer sig i dette vidunder kaldet Gullfoss, der tiltrækker de fleste turister til Den Gyldne Cirkel bortset fra Geysir geotermisk område og Thingvellir National Park. Golden Circle tours inkluderer stigende den mægtige gletsjer Langj Rirkull, ind i dens is tunneler og snescooter langs dens glitrende, uberørt hvid overflade. Har du nogensinde spekuleret på, hvor dybt kløften af Gullfoss falder? Gullfoss vandfaldet er opdelt i to separate niveauer. Den ene er en kortere kaskade på 36 fod, mens den anden er på 69 fod. Væggene på begge sider af kløften når op til en højde på 230 fod, hvor vandet falder ned i den store Gullfossgj Gorfur canyon. HV-Krint-floden forsvinder fra overfladen og styrter ned i selve jorden. Det er klogt ikke at vove sig for tæt på kanten, da et fald i spalten kan vise sig dødelig. Det menes stort set af geologer, at denne canyon blev dannet af glaciale udbrud. Denne revne blev skabt af katastrofale oversvømmelsesbølger i slutningen af istiden og fortsætter med at blive uddybet med 25 centimeter om året på grund af den konstante erosion.

historie

ville du tro, at der var planer om at udnytte elektricitet fra Gullfoss-vandfaldet? Gullfoss befandt sig i centrum for en kontrovers i det sidste århundrede, da udenlandske investorer forsøgte at få overskud fra Islands bounties. I 1907 forsøgte en engelsk forretningsmand at udnytte Gullfoss-vandfaldets naturlige vedvarende energi. Han havde ambitioner om at etablere et vandkraftværk der. T. kr. T. kr., en landmand, der ejede Gullfoss, nægtede oprindeligt at sælge jorden, men blev senere enige om at lease jorden for at hylle uden at vide, at et smuthul i lejemålet ville forhindre ham i at bruge den. hans datter Sigr, der var datter af Sigr, førte anklagen for at standse hans ambitioner. Efter at have hjulpet sin far med at bane den første vej til Gullfoss, søgte hun hurtigt at få kontrakten annulleret. Den efterfølgende juridiske kamp slæbte i flere år og tvang Sigr Kurruur til at rejse over 100 kilometer til reykjav Kurrusk til fods. Klimaets stramhed tvang Sigr Kurrus til at udsende trusler om at kaste sig selv i vandfaldet, hvis nogen konstruktion begyndte. Hendes stikker det ud for ikke at tillade Islands naturlige skønhed at gøre plads til en anlægskonstruktion resulterede i, at Helle trak sig ud af lejekontrakten i 1929.

det første skridt mod miljøbevarelse

Sigr Larur hyldes som Islands første miljøforkæmper og anerkendes for sin udholdenhed i at beskytte Gullfoss. At være en af de mest berømte figurer i landets historie, er hendes bidrag for evigt ætset i sten på toppen af Gullfoss. I øvrigt blev Sveinn BJ Kurrrnsson, advokaten, der hjalp Sigr Kurur i hendes kamp, den første præsident for Island i 1944. Gullfoss er for tæt på Islændingernes hjerter. Det er ikke overraskende, at vandkraftproduktionspotentialet har efterladt landsmændene splittede om, hvorvidt stedet skal bevares, som det er eller udnyttes til anlægskonstruktion.

væsentlig del af enhver Island-ekspedition

sammen med Thingvellir og Geysir danner Gullfoss en af Islands mest populære Golden Circle-ture. Vandet, der smelter fra den næststørste gletsjer på Island, rejser Langj Lirkull gennem plateauerne, inden de endelig falder ned i kløften og skaber den mest magiske scene ved Gullfoss. Vandet bevæger sig længere ind i en anden canyon ved navn br Kurtarhl, som ikke kun er frugtbar og smuk, men også fejret for fremragende River Rafting Rapids. Som en del af Golden Circle tour er det spændende at besøge de veludstyrede campingpladser nær Gullfoss. Beliggende mellem Gullfoss og Geysir, er SKJ-campingpladsen den nærmeste campingplads med bestemmelser om elektricitet, gratis trådløs internetadgang, god parkeringsplads, et hostel, en bar og en cafekrust. Mellemlanding på Geysir giver dig mulighed for at nyde udsigten over Strokkur og er en endeløs kilde til spændende naturudstillinger. Bruserne, offentlige bekvemmeligheder og andre standard campingfaciliteter, herunder en legeplads, giver dig mulighed for et dejligt eventyr i naturens bounties.

afhængigt af sæsonen og de meteorologiske forhold ændrer vandet I HV-Kript-floden sin farve fra hvid til lysebrun til en dybblå. På en solskinsdag får flodvandet en gyldenbrun farve, hvilket gør Gullfoss som Det Gyldne vandfald. Den gyldenbrune farve er et resultat af sedimenterne, som iskoldt vand bærer chipping fra jorden gennem årene. Det er en godbid at rejse til Island på solrige dage, da du føler dig mødt med tusinder af regnbuer som et resultat af den naturlige reaktion med Skyerne genereret af sprayen fra faldende fald.

men det betyder ikke, at vintre i Gullfoss ikke ville være spændende. Vintre i Gullfoss er, faktisk, smukke på deres egen uberørte måde. Vinterudsigten er spektakulær, især på grund af det frosne vandfald med bølgende bølger af glitrende is. Da Gullfoss er placeret i det indre og højt over havets overflade, kan det blive ret iskoldt. At gribe en varm kop kakao eller en skål med varm Islandsk lammesuppe på Gullfoss cafeterius vil varme dig op med det samme. Cafeen har en lækker menu. At besøge Island om vinteren har en anden ekstra fordel ved at være vidne til det majestætiske Nordlys Aurora Borealis. Selvom du måske ikke nødvendigvis er vant til at køre under de iskolde forhold, kan du overveje at deltage i en tur. En bestseller, familievenlig Golden Circle – dagstur med tr Larstll inkluderer Gullfoss vandfald, Geysir geotermisk område, Thingvellir, Kerid-krater og et stop ved en islandsk mælkeproduktion til gratis is (her). Ikke nok begejstring ? Hvordan lyder snorkling på Island? For dem, der søger en lille smule mere eventyrlystne ekspedition, vil vi anbefale en Golden Circle day tour, der omfatter Silfra snorkling (her).

har du ikke pakket dine tasker allerede? Besøg Island og undslippe den almindelige, triste rutine. Giv din spænding og udødeliggør din oplevelse.

ture nævnt i artiklen :

Golden Circlem Kerid Crater and Farm besøg. Lille gruppe & familievenlig (Klik her). Snorkel mellem kontinenter i Silfra. Gratis undervandsbilleder. Lille gruppe (Klik her).