Articles

skal du acceptere en funktionel kapacitetsvurdering?

Hvis du er en arbejdstagerkompensation, der er ved at nå det punkt, hvor den maksimale medicinske forbedring er, kan forsikringsselskabet bede dig om at underkaste dig en funktionel kapacitetsevaluering (FCE). En FCE er en række tests, der måler en persons fysiske kapacitet og funktionelle evner.

det er en meget vigtig beslutning at afgøre, om man skal underkaste sig en FCE. Resultaterne af evalueringen kan påvirke din handicapvurdering, og størrelsen af de fordele, du modtager, eller det faste beløb, du tilbydes. Det kan endda påvirke din evne til at opnå fremtidig beskæftigelse i dit valgte erhverv.

i dette blogindlæg vil vi forklare nogle vigtige aspekter af disse evalueringer og give nogle råd til arbejdstagere, der er blevet bedt om at underkaste sig en FCE.

Hvad er en funktionel kapacitetsevaluering?

en funktionel kapacitetsevaluering består af en række fysiske tests. Det tager normalt flere timer at udføre, men mindst en FCE-administrator i Denver foretrækker en tre-dages evaluering på i alt 13 timer. En FCE administreres normalt på en fysioterapiklinik, og der er et stort antal sådanne klinikker i Denver-området, der administrerer FCEs.

ideelt set bør FCE skræddersys til at simulere de specifikke jobopgaver for den person, der evalueres, selvom dette måske ikke altid er tilfældet. Normalt dækker en FCE disse vurderingsområder:

  • Løfteevner
  • positionelle tolerancer
  • indsatsniveau
  • Manuel hastighed og fingerfærdighed

nogle FCEs kan omfatte en muskuloskeletalskærm, en arbejdssimulering og evalueringer af kognitive evner, Følelsesmæssig status og kardiovaskulær tolerance. En person, der underkaster sig en FCE, kan nægte at udføre enhver test, han eller hun bliver bedt om at udføre. Dette afslag vil dog blive noteret i rapporten udarbejdet af administratoren sammen med fagets nøjagtige ord. Forsikringsselskabet og din arbejdsgiver vil nøje undersøge resultaterne af din FCE samt eventuelle af dine kommentarer, der er inkluderet i rapporten.

skal du sende til en FCE? Eller tilbagegang?

i henhold til Colorado-loven er du ikke forpligtet til at underkaste dig en FCE. Din arbejdsgiver kan dog kræve, at du underkaster dig det som en betingelse for fortsat ansættelse. I betragtning af de langvarige virkninger, en evaluering kan have på din indtjeningskapacitet, bør du tage dig tid til at forstå de involverede indsatser. Det kan være i din bedste interesse at underkaste sig FCE, eller du kan være bedre stillet faldende.

en arbejdstager kompensation advokat kan gennemgå din situation, besvare dine spørgsmål, og rådgive dig om din bedste fremgangsmåde.