Articles

hvor sikkert er det at spise Avocadofrø, virkelig?

det hele startede med en viral video, da Nourish me hel blogger Sophie sonnenvirth sendte en vejledning på Facebook, der beskriver processen med dehydrering, slibning og derefter forbrug af avocadofrø ved at tilføje det resulterende pulver til smoothies eller i bagning. Hun erklærede frøet (som mange mennesker tænker på som pit) for at være den mest næringsrige del af en allerede super-nærende frugt. Og dermed startede avocado frø hysteri.

videoen racked op over 28 millioner visninger og mere end 126.000 kommentarer. Avocado Elskere blev delt: nogle var helt ind i tanken om at gøre brug af hele frugten. Andre var skeptiske, bekymrede frøene er faktisk giftige. California Avocado Commission udsendte endda en officiel erklæring, der sagde, at på trods af forskning, der kiggede på avocadofrøekstrakter, kunne gruppen ikke anbefale at spise hele frøet, før de potentielle fordele og risici er bedre forstået.

så hvad er det? En guldmine af næringsstoffer-eller en potentiel fare? Vi kommer til bunden af den store avocado-frø debat en gang for alle.

grøn smoothie
foto: /Milivanily

hvorfor fortalere graver dem

Vegalicious blogger Elena har spist avocadofrø siden 2013, slibning dem op og sætte dem i hendes smoothies. “Jeg hader at spilde mad,” siger han, der holder sig til en plantebaseret kost. “En dag skar jeg en avocado op og tænkte på, hvor meget jeg ville nyde det. Forestil dig min skuffelse, da jeg skar den op og så, at det meste af avokadoen var dens pit. Jeg blev krydset af! Men det var mit ‘aha’ øjeblik.”Hun fandt nogle påstande fra den rå familie Victoria Boutenko, at hun fandt temmelig darn overbevisende: Avocadofrø er højt i antioksidanter og kan hjælpe med GI-problemer.

hun spiser bestemt ikke dem for deres fantastiske smag. “Det er ikke særlig specifikt,” siger han om smagen. “Det er hverken dårligt eller godt. Med et lille strejf af bitterhed er det ret neutralt.”

hvilket betyder, at det handler om de potentielle ernæringsfordele. Og på trods af den nylige debat siger hun, at hun ikke har afstået fra sine avocadofrø-elskende måder. “Jeg tror på at følge beviserne,” siger hun. “Selvom der ikke er meget forskning på avocado pit, fandt jeg ikke meget imod at forbruge det. Og med mangel på beviser svinger jeg ikke let til folkelig mening.”

avocado pit
foto: /Skee

hvad videnskaben siger

desværre har der været meget få robuste undersøgelser af ernæringsværdien af avocadofrø. En, offentliggjort i tidsskriftet antioksidanter, fandt frøene meget høje i—du gættede det!—antioxiderende. En anden, udført på Penn State, tyder på, at spise avocadofrø kan hjælpe med hypertension og diabetes. Men avocadofrøene, de testede, havde også insekt -, svampe-og mikrobielle aktiviteter. Hvilket, ick.Joshua Lambert, Ph.D, lektor ved Penn State ‘ s Department of Food Science og en af de førende forskere i undersøgelsen, uddybede de blandede fund og forklarede, at avocadofrø er rige på flere forbindelser med potentielle gavnlige sundhedseffekter. “Undersøgelser udført tyder på, at forbrug af avocadofrøekstrakter eller topisk anvendelse af avocadofrøolie kan være gavnligt for at reducere blodtryk og kolesterol, forbedre markører for diabetes og forbedre markører for hudens sundhed,” siger han.

Lambert var ikke bange for de mikrobielle aktiviteter, som hans undersøgelse afslørede, men han anbefaler at fortsætte med forsigtighed, når det kommer til denne fødevaretendens. Der har bare ikke været nok undersøgelser, og ingen langsigtet forskning udført hos mennesker. “Der er derfor ingen klar anbefalet dosis, og forbrugerne bør være forsigtige.”

avocado frø
foto: Billedtekst / Ponce Photography

bundlinjen

Avocadofrø ser ud som om de sandsynligvis er okay at forbruge, i det mindste på kort sigt, og de ser ud til at have ernæringsmæssige fordele. Men data om langsigtet sikkerhed er simpelthen ikke der endnu, og der er mange antioksidantrige fødevarer, der er helt sikre. Grundlæggende skal du fortsætte på egen risiko.

oprindeligt indsendt 14.juli 2016. Opdateret 29.Juni 2018.

nogle smoothie ingredienser behøver ikke debattere, ligesom disse otte overraskende superfoods, der vil holde din tarm glad. Men du vil måske ikke blande frugt og protein. Her er hvorfor.