Articles

ECM Kondensatorventilatormotorer vs. PSC-motorer

elektriske motorer er en vigtig del af HVAC-systemer. Fra at drive blæsere og vandpumper til komprimering af kølemiddel udfører elektriske motorer nogle af de mest basale funktioner, der gør det muligt for HVAC-systemer at udføre deres job. Uden dem ville vi ikke have adgang til opvarmning og køling, som vi kender det.

selvom de alle er designet til at drive en bred vifte af komponenter, er de ikke alle skabt ens. I nogle tilfælde vil en type motor være gunstig over en anden, og ved at bestemme, hvilken funktion der skal udføres, kan vi bestemme, hvilken motor der er bedst egnet til opgaven. ECM-og PSC-motorer er to sammenlignelige motorer, men de fungerer på meget forskellige måder. Disse forskelle er en vigtig del af deres design, og de har hver deres tilsigtede formål.

Hvad er en PSC-Motor?

en PSC (permanent split kondensator) motor er designet med kun to funktioner i tankerne: den tændes og den slukker. På grund af dets begrænsninger og primitive design kan hastigheden på en PSC-motor ikke styres eller ændres, og når den er tændt, kører den kun med fuld kapacitet. Denne konstante hastighed betyder, at mens den fungerer kraftigt, gør den det ikke effektivt, og energi spildes i processen.

Hvad er en ECM?

en ECM (elektronisk kommuteret motor) er en motor designet til at udføre lignende opgaver som en PSC-motor, men introducerer variabel hastighed. En ECM kan moduleres og styres for at manipulere dens opførsel for at imødekomme kondensatorens opfordring til luftstrøm. I modsætning til en PSC, der kun har to trin, har en ECM mange forskellige hastighedsindstillinger, der gør det muligt at øge og falde gradvist i stedet for at starte brat ved fuld kapacitet. Dens design gør det til en mere effektiv og effektiv motor, der har evnen til at spare meget energi.

effektivitet

Når en ventilator eller motor tilbyder hastighedsmodulation, vil det sandsynligvis være den mest effektive mulighed. I tilfælde af PSC-motorer og ECMs ringer dette bare sandt, og en ECM kan tilbyde den mangfoldighed, som en PSC-motor simpelthen ikke kan.

på grund af dens variable hastighedsindstillinger kan den energi, der kræves for at drive en ECM, sænkes eller hæves efter behov og vil aldrig udføre med en højere hastighed end nødvendigt. Når kondensatorventilatoren ikke behøver at køre med fuld hastighed, kan ECM justere sin hastighed og spare energi. En PSC-motor kører på den anden side altid i fuld hastighed, selv når det ikke er nødvendigt. Manglen på modulering betyder i dette tilfælde, at ekstra energi spildes for at udføre det samme job, som en ventilator, der kører med en brøkdel af sin hastighed, kunne gøre. Det betyder også, at en PSC-motor er meget højere sammenlignet med en ECM.

vedligeholdelse

Som navnet antyder, er en elektronisk kommuteret motor tilsluttet et elektronisk kontrolmodul. Modulet er programmeret fra fabrikken til at udføre en bestemt funktion, selvom det kan være særligt følsomt over for strømproblemer og jordforbindelse. Før du arbejder med styremodulet, er det vigtigt at afbryde strømmen til den eller motoren. Bortset fra modulet kræver motoren selv et lavt vedligeholdelsesniveau. Brugen af kuglelejer i en ECM betyder, at den kan køre effektivt i lang tid uden at kræve smøring. Den gradvise start og stop har også en positiv indflydelse på dens levetid, og den reducerede påvirkning er let på dele. På samme måde kan en PSC-motor kræve øget vedligeholdelse på grund af dens pludselige start-og stopbevægelse.

en PSC-motor har dog været en standard i HVAC-branchen i årevis, og de bruges fortsat i dag. Ikke kun er de enkle og billige, men de har vist sig at være en ekstremt pålidelig komponent. Den gennemsnitlige levetid for en PSC-motor er omkring 40.000 timer, selvom en ECM overgår den ved 90.000 timer. I sidste ende er en elektronisk kommuteret Motors design bedst for den permanente split kondensatormotor på næsten alle måder.

konklusion

samlet set kan brugen af en elektronisk kommuteret motor reducere energiforbruget med så meget som 75% sammenlignet med en PSC-motor. Ikke kun vil en ECM spare på energi, men det vil også give mere jævn og effektiv ydelse, der imødekommer kravene fra din kondensator, uanset hvor høj eller lav det måtte være uden at spilde additionsenergi.