Articles

Tips til at skrive et beskrivende Essay

Sådan skriver du et beskrivende Essay

forældre, har din studerende brug for hjælp til at skrive et beskrivende essay? Vores lærere kan hjælpe. Tilmeld dig enten vores mellemskole Essaysskrivning eller gymnasium Essaysskrivningskursus for 1-til-1 vejledning.

forfattere bruger det beskrivende essay til at skabe et levende billede af en person, et sted eller en ting. I modsætning til et fortællende essay, der afslører mening gennem en personlig historie, er formålet med et beskrivende essay at afsløre betydningen af et emne gennem detaljeret, sensorisk observation. Det beskrivende essay anvender sprogets kraft og alle de menneskelige sanser til at bringe et emne til liv for læseren.

Hvis læsere kommer væk fra et beskrivende essay med følelsen af, at de virkelig har mødt en person, gået til et bestemt sted eller holdt et bestemt objekt, har forfatteren gjort et godt stykke arbejde. Hvis læserne også føler en følelsesmæssig forbindelse og dyb forståelse for emnets betydning, har forfatteren gjort et godt stykke arbejde.

den fem-trins skriveproces for beskrivende Essays
professionelle forfattere ved en ting: skrivning tager arbejde. At forstå og følge de dokumenterede trin i skriveprocessen hjælper alle forfattere, inklusive studerende. Her er beskrivende essay skriftligt tips til hver fase af skriveprocessen:

1. Forskrivning til det beskrivende Essay
i forskrivningsfasen af beskrivende essaysskrivning, studerende skal tage sig tid til at tænke over, hvem eller hvad de vil beskrive, og hvorfor. Ønsker de at skrive om en person af betydning i deres liv, eller et objekt eller sted, der har mening? Emnet behøver ikke at være berømt eller usædvanligt. Personen kunne være en bedsteforælder, objektet, et yndlingslegetøj og stedet, et træhus.

når et emne er valgt, skal eleverne bruge tid på at tænke på de kvaliteter, de vil beskrive. Brainstorm om alle detaljer forbundet med emnet. Selv når du ikke skriver om et sted, skal du reflektere over omgivelserne. Hvor er objektet placeret? Hvor bor personen? Overvej ikke kun fysiske egenskaber, men også hvilke minder, følelser og ideer emnet fremkalder. Hukommelse og følelser spiller en vigtig rolle i formidlingen af motivets betydning. Planlæg fokus for hvert afsnit, og opret en oversigt, der sætter disse detaljer i en logisk rækkefølge.

2. Udarbejdelse af et beskrivende Essay
når du opretter det oprindelige udkast til et beskrivende essay, skal du følge omridset, men husk, målet er at give læseren en rig oplevelse af emnet. Huske, det vigtigste nøgleord ved at skrive et beskrivende essay er vis, fortæl ikke. En af de bedste måder at vise er at involvere alle sanser—ikke kun syn, men også hørelse, berøring, lugt og smag. Skriv, så læseren vil se solnedgangen, høre sangen, lugte blomsterne, smage kagen eller føle berøringen af en hånd.

fortæl ikke…Vis!

brug beskrivende og figurativt sprog samt konkrete billeder til at beskrive emnet. Lignelser og metaforer fungerer godt. Her er nogle eksempler:

fortæller

huset var gammelt.

viser

huset rynket med en rynket pande, og inde i det knirkede med hvert trin og frigav en duft af forsømt vaskeri.

han var smart.

Hvis du skulle vælge en studiekammerat, ville du vælge denne fyr.

uret havde været i vores familie i årevis.

uret stod ved vores familie og markerede trofast minutter og timer i vores liv.

nyd processen med at beskrive emnet—det kan være en givende oplevelse. Et beskrivende essay stoler ikke på fakta og eksempler, men på forfatterens evne til at skabe et mentalt billede for læseren.

3. Revision af et beskrivende Essay
i revisionsfasen gennemgår, ændrer og reorganiserer eleverne deres arbejde med det formål at gøre det bedst muligt. Ved at revidere et beskrivende essay skal eleverne genlæse deres arbejde med disse overvejelser i tankerne:

  • udfolder essayet sig på en måde, der hjælper læseren til fuldt ud at sætte pris på emnet? Forvirrer nogle afsnit mere end at beskrive?
  • involverer ordet valg og figurativt sprog de fem sanser og formidler følelser og mening?
  • er der nok detaljer til at give læseren et komplet billede?
  • er der en forbindelse mellem beskrivelsen og dens betydning for forfatteren? Vil læseren være i stand til at identificere sig med den konklusion, der er truffet?

husk altid læseren fra åbning til afsluttende afsnit. Et beskrivende essay skal være præcist i dets detaljer, men alligevel ikke komme foran sig selv. Det er bedre at gå fra det generelle til det specifikke. Ellers vil læseren have problemer med at opbygge billedet i deres sinds øje. Beskriv for eksempel ikke et blankt pelsskind, før du fortæller læseren, at essayet handler om en hund!

4. Redigering af en beskrivende Essay
På dette tidspunkt i skriveprocessen, forfattere korrekturlæst og rette fejl i grammatik og mekanik. Det er også tid til at forbedre stil og klarhed. Hold øje med klichkrister og indlæser adjektiver og adverb. At have en ven læst essayet hjælper forfattere med at se problemer og redigere med et nyt perspektiv.

5. Udgivelse af et beskrivende Essay
deling af et beskrivende essay med resten af klassen kan være både spændende og lidt skræmmende. Husk, at der ikke er en forfatter på jorden, der ikke er følsom over for sit eget arbejde. Det vigtige er at lære af oplevelsen og tage den feedback, der gives for at gøre det næste essay endnu bedre.

Time4skrivning Lærer beskrivende Essaysskrivning
Time4skrivning essaysskrivningskurser tilbyder en meget effektiv måde at lære at skrive de typer essays, der kræves til skole, standardiserede prøver og college-applikationer. Et unikt online skriveprogram til elementære, mellemskole, og gymnasieelever, Time4skrivning nedbryder skriveprocessen i håndterbare bidder, let fordøjet af unge forfattere. Studerende bygger støt skrivefærdigheder og selvtillid, styret af en-til-en-instruktion med en dedikeret, certificeret lærer. Vores mellemskole velkommen til essayet og avancerede Essaykurser lærer eleverne det grundlæggende ved at skrive Velkonstruerede essays, inklusive det beskrivende essay. High school spændende Essaysskrivningskursus fokuserer dybtgående på essaysskrivningsprocessen med forberedelse til college som mål. Kurserne dækker også, hvordan man fortolker essayskrivningsprompter i testsituationer. Læs hvad forældre siger om deres børns skrivefremskridt i Tiden4skrivningskurser.

Register Now
Register Now to get started right away
Learn More
View our course overview