Articles

Serif Vs Sans Serif

det kan være svært at vælge et skrifttype, når du skal sammenligne og vælge mellem to gode skrifttyper som serif og san serif. Så lad os se på de to og se, hvad der er forskellen mellem serif og sans-serif skrifttype.

Billedkilde: Julian Hrankov

før jeg spørger, hvad der er en serif, lad mig fortælle dig, at de ældste moderne skrifttyper inkluderer Serif-skrifttyperne. De kan ses i alt fra bogudgivelse til magasiner, aviser, hjemmesider og reklametavler. Serif er det lille dekorative slag, der kommer ud af bogstaver.

skrædderslaget kan være stump, skarp, dekorativ eller almindelig. Serif-skrifttypen har en karakteristisk stil til denne hale, der gør den identificerbar som en del af familien. Serif slagtilfælde eller hale vises på både store og små bogstaver, samt på tal, glyffer og andre tegn inden for denne skrifttype familie.de stemninger, der er mest forbundet med serif-skrifttyperne, spænder fra klassisk til elegant, selvsikker, etableret og formel.

i moderne internetdesign vil du se, at skrifttyperne i hjemmesidens overskrifter for det meste er serifs, mens brødteksten er i sans serif.

Sans Serif font

Sans Serif font
Billedkilde: Emtype Foundry

Sans Serif skrifttyper er mere moderne og omfatter forskellige bredder og former. Dette skrifttype har ikke streger i enderne af bogstaverne. Kategorien menes at være enklere, fordi den mangler slagtilfælde eller hale. Det er et mere direkte og præcist udseende, selvom karakterkanter kan være enten afrundede eller skarpe.

følelser og stemninger forbundet med sans serif skrifttyper spænder fra; direkte, ren, Venlig, Moderne og minimal.

forskel mellem Serif og Sans serif

serif vs sans-serif

Der er en myte, der siger, at du kun skal bruge serifs på tryk. Der er en påstand om, at skærmkvaliteten ikke er så god som den trykte materialekvalitet, og at dette gør det svært at læse serifs på en skærm. Selvom nogle trykte materialer har en højere publikationsopløsning, er dette argument stadig mangelfuldt. De fleste mennesker lærer at skrive ved hjælp af tiderne ny Roman, som er en serif.

skærme har også ændret sig i de sidste par år og har nu high definition og retina-display. Skærme af højere kvalitet punkterer også argumentet om at sige, at du kun kan læse serifs på tryk. Med dårlig kvalitet skærmopløsning er en saga blot, læsbarhed spørgsmål kommer til en ende.

Serifs har bedre læsbarhed

en gammeldags ide for Serifs baseret på ideen øjet følger en tekstlinje, og serifs hjælper øjet undervejs er simpelthen ikke sandt. Øjet bevæger sig i adskillige hurtige spring, som man ikke engang er opmærksom på.

bevægelsen mellem disse Spring er for hurtig til, at information kan tages ind. Vi har alle været betinget af myten eller dårlige data i årevis, der fortæller os, at serifs er lettere at læse. Nogle overbevisninger dør hårdt, men det er hvad det er – en myte.

den uformelle sans serifs-skrifttype

den uformelle sans serifs-skrifttype
Billedkilde: STUDIOJK

bare ved at bruge et sans serifs-skrifttype formidler ikke et budskab om at være mindre formelt. Hvis du bruger et nyt skrifttype sammen med andre billeder, kan det være uformelt. En god funktion med sans serif skrifttype er, at den kan påtage sig egenskaberne ved omgivende skrifttyper. Hvis parret med en gammel stil skrifttype, sans serif skrifttype vil tage på udseendet af en gammel og klassisk føler. Hvis sans serif er parret med en mere udsmykket skrifttype, får den udseendet af en mere formel eller feminin skrifttype.

Serifs og afstand mellem bogstaver

Serifs og afstand mellem bogstaver
Billedkilde: Et rigtigt argument med serifs er, om de øger mellemrummet mellem bogstaver eller ej. Dette er igen en anden myte, de gør det ikke. Når breve er forkert kerned de faktisk har den modsatte effekt gør serifs ender ser nærmere end er. En serif skrifttype er en ikke løsning til at tage sig af knibning eller sporing problemer.

Opmærksomhedsgribende sans serifs

Opmærksomhedsgribende sans serifs
Billedkilde: Morris Fuller Benton

et skrifttype alene bestemmer ikke mængden af opmærksomhed, dit design får. Der er også farve, billedsprog, kontrast og typografi, der er figured I designet samt. Det kræver, at alle arbejder sammen for at få opmærksomheden.

et almindeligt skrifttype, der bruges af nogle aviser, er serif-skrifttypen, da det er indholdet lige så meget som skrifttypen, der griber læserens opmærksomhed. På den anden side er der store producenter, der bruger sans serif-skrifttypen i en fed, opmærksomhedsskabende og dramatisk typografi, der er i stand til at fange kundernes opmærksomhed. Dette viser både – serif og sans serif kan have stor indflydelse på læserne.

men pause vores debat om, hvad der er forskellen mellem Serif og Sans Serif tegn for lidt – lad os gå tilbage og forstå forskellen mellem en skrifttype og et skrifttype.

de er begge udtryk stadig almindeligt set, men i dag forveksles” skrifttype “og” skrifttype ” ofte med hver other…so hvad er forskellen mellem dem?

se denne video-forklarer serif vs sans-serif

Videokredit: AELDRA

Hvad er forskellen mellem skrifttype og skrifttype?

“skrifttype” henviser til design af bogstaver, der er almindeligt gennem alle anvendte tegn. For eksempel er det fælles design Arial i sin helhed, uanset dens stil eller punktstørrelse. Hvis det falder under navnet “Arial”, er det en del af dets skrifttype. “Skrifttypen” henviser dog til, hvordan skrifttypens tegn kan stiliseres til udskrivning. For eksempel ville kursiveret Arial blive betragtet som en anden “skrifttype” end den almindelige Arial. Dette gælder også for størrelse, så 12 point Arial ville også blive betragtet som forskellig fra 24 point Arial. Kort sagt: skrifttypen er den tekst, du bruger, en skrifttype er en stil, den ses i.

denne forskel var bydende nødvendigt i de tidligere dage med udskrivning, da teksten blev udskrevet ved hjælp af individuelle stykker metaltype for hvert trykt tegn, omhyggeligt arrangeret for at få den ønskede tekst. Dette omfattede punktstørrelse, eller om tegnene er kursiverede, fordi dette krævede et helt andet sæt metaltype at bruge. Printere brugte udtrykket” skrifttype “til at henvise til den overordnede typefamilie (Arial), mens” skrifttype ” henviste til dens specifikke repræsentation (12 punkts størrelse ved hjælp af kursiverede tegn).

men sondringen sløret med stigningen i moderne computing og udskrivning, der går digitalt, hvilket gør det nemt at justere skrifttypens vægt eller størrelse, så de to udtryk fra den gennemsnitlige computerbrugers perspektiv virker som en og samme. Forskellen er dog stadig betydelig og huskes især af typedesignere, og derfor kan du stadig finde Arial Regular og Arial Bold som separate skrifttyper på din computer, fordi det teknisk set er forskellige skrifttyper inden for samme skrifttypefamilie.

problemet med at træffe et valg forstærkes af alle myterne omkring de forskellige bogstavformer. I fortiden, myter og rygter kan have haft en vis tiltro.

trykt og online udgivelse har bragt kløften mellem en serif skrifttype og sans serif skrifttyper tættere sammen.

læsbarhedsproblemer handler mere om, hvad det faktiske skrifttype er, og applikationen end typen kategori.

konklusion

opsummering har Serif-skrifttyper små haler rundt om bogstavkanterne, mens Sans Serif-skrifttyper er relativt minimalistiske uden sådanne linjer, der rager ud. Traditionelt har designere betragtet Serif skrifttyper som mere egnet til udskrivning og Sans Serif som bedre egnet til hjemmesider. Imidlertid har traditionel udskrivning i sig selv ændret sig så meget i de senere år, at dette virkelig ikke er sandt længere.

så hvilket skrifttype er bedre? Det kommer ned på, hvilket humør du vil formidle på hvert enkelt projekt. Det bedste svar på dette vil sandsynligvis være det mindst lette at svare på. Nogle projekter kan endda bruge dem begge, hvad enten de er trykte eller digitale.

Serif og sans-serif vil arbejde i mange applikationer. Den bedste måde at beslutte, hvilken du skal bruge, er at kende formålet med og hensigten med det indhold, dit projekt prøver at formidle.

så hvad foretrækker du, serif eller sans-serif?