Articles

Sådan fungerer AC-ekspansionsventilsystem

Auto AC-Ekspansionsventiloperation

Hvordan fungerer et Automotive AC-ekspansionsventilsystem

mange bilproducenter bruger nu automotive AC-ekspansionsventil i deres AC-systemer. En ekspansionsventil er simpelthen en kølemiddelmåler til at styre strømmen af kølemiddel ind i fordamperen placeret i din dash. På illustrationen nedenfor vil du se, at lavtryksgas strømmer ud af fordamperspolen og gennem ekspansionsventilen. Som det strømmer kølemiddeltemperaturen detekteres af stangen løber gennem porten. Stangen er fastgjort til membranen i enden af ventilen. Baseret på forskellen i temperatur mellem en gas i den ydre del af membranen og den temperatur, der afkøles af stangen, bevæger membranen en centermålestang ind eller ud af højtryksporten for at måle kølemidlet ind i fordamperen. Det er virkelig så simpelt.

kølemiddelstrøm gennem systemet

når VEKSELSTRØMSKOMPRESSOREN går i indgreb, suger den lavtrykskølemiddelgas fra fordamperen. Temperaturen af gassen ændrer strømningshastigheden af højtryksvæske, der kommer ind i fordamperen. Kompressoren komprimerer derefter gassen til et højere tryk og tvinger den ind i kondensatoren. Under kompressionscyklussen stiger gassen i temperatur. Luftstrømmen over kondensatoren afkøler højtryksgassen, hvilket får den til at kondensere til en højtryksvæske.

højtrykskølemidlet passerer gennem en modtager / tørret for at fjerne fugt. Derefter strømmer den til måleporten på ekspansionsventilen. Når højtryksvæsken passerer gennem måleporten, falder væsketrykket, og væsken begynder at fylde fordamperen. Luftstrøm over fordamperen får det flydende kølemiddel til at koge og blive til en gas igen. Mængden af varme, der kræves for at skifte kølemiddel fra væske til gas, er, hvad et AC-system fjerner fra din bil.

AC ekspansionsventil

hvordan AC ekspansionsventiler arbejde

hvad går galt med en ekspansionsventil?

ekspansionsventiler kan svigte på tre måder:

    1. målestangen bliver tilstoppet med AC-fugemasse.
    2. målestangen binder i porten
    3. ekspansionsventilmembranen udvikler en lækage, der forhindrer målestangen i at bevæge sig.
clogged expansion valve

Clogged expansion valve

©, 2018 Rick Muscoplat

Posted on May 31, 2018 by Rick Muscoplat

eautorepair.net

eautorepair.net

ALLDATAdiy.com - Leading source of online automotive diagnostic  repair information! Shop now

Get the BEST auto repair information
Alldatadiy.com and Eautorepair.net are professional-grade shop manuals—period. De omfatter ledningsdiagrammer og tekniske servicebulletiner. I de fleste tilfælde er deres diagrammer lige fra fabriksmanualerne.
prissætning:
– – -Eautorepair.net- – –
1 måneds abonnement $19.95 pr. køretøj
1 års abonnement $29.95 pr. køretøj
4 års abonnement $44.95 pr. køretøj
—Alldatadiy.com – – –
1-år $29.95 abonnement: yderligere køretøjer $19/95 hver
5-år $49.95 abonnement: yderligere køretøjer $34.95 hver
hvilken skal du vælge?
Hvis du sporer et ledningsproblem, Eautorepair.net er det bedre valg. Eautorepair.net tegner fabriks ledningsdiagrammer i farve og inkluderer komponenten, splejsning og jordplaceringer lige i deres diagrammer. Det sparer meget tid, fordi du ikke behøver at henvise Tilbage til komponentlokatoren eller kredsløbsplaceringerne. Alldatadiy.com på den anden side bruger fabriksdiagrammerne. Så du er nødt til at henvise til fabrikslegenden for at lære identifikationssymbolerne og derefter henvise Tilbage til kredsløbsdiagrammer for at finde splejsning og jordplaceringer.
Dog Alldatadiy.com indeholder også demonteringsinstruktioner til indvendige trimpaneler og udvendige genstande som forlygter og baglygter. Hvis du har brug for at grave ind i dine døre, dash eller konsol, Alldatadiy.com er det bedste valg, fordi Eautorepair.net ikke nogen indvendig eller udvendig trim eller kropsdel fjernelse.

kategorier

  • klimaanlæg symptomer og reparation

Tags

  • AC ekspansionsventil