Articles

Mitokondrie Eve

andre sprog:
engelsk

inden for human genetik henviser mitokondrie Eve til den seneste almindelige matrilineale forfader, som alle levende mennesker stammer fra. Overført fra mor til afkom, er alt mitokondrielt DNA (mtDNA) i enhver levende person direkte nedstammer fra hendes. Mitokondrie Eve er den kvindelige modstykke til Y-kromosomal Adam, den patrilineale seneste fælles forfader.

datoen, hvor mitokondrie Eve levede, estimeres ved at bestemme den seneste fælles forfader (MRCA) af en prøve af mtDNA-slægter fra levende populationer.

en af misforståelserne af mitokondrie Eva er, at da alle kvinder i live i dag faldt ned i en direkte ubrudt kvindelig linje fra hende, at hun var den eneste kvinde i live på det tidspunkt. Imidlertid viser nukleare DNA-undersøgelser, at størrelsen af den gamle menneskelige befolkning aldrig faldt under nogle titusinder. Der var mange andre kvinder rundt på Evas tid med efterkommere i live i dag, men et sted i alle deres afstamningslinjer er der mindst en mand (og mænd videregiver ikke deres mødres mitokondrie-DNA til deres børn). I modsætning hertil inkluderer Evas nedstigningslinjer til hver person, der lever i dag, mindst en nedstigningslinje til hver person, som er rent matrilineal.

populærvidenskab

nyhedsuge magasin rapporteret om mitokondrie Eve baseret på Cann et al. undersøgelse i januar 1988 i en artikel med titlen ” søgen efter Adam og Eva: Forskere udforsker en kontroversiel teori om menneskets oprindelse”. Udgaven solgte et rekordantal eksemplarer.de syv Døtre af Eva, en bog af Brian Sykes, præsenterer teorien om human mitokondrie genetik til et generelt publikum.i River Out Of Eden diskuterer Richard herkomst i sammenhæng med en flod af gener og viser, at mitokondrie Eva er en af de mange fælles forfædre, vi kan spore tilbage til via forskellige genveje.Discovery Channel producerede en dokumentar med titlen The Real Eve (eller hvor vi kom fra i Storbritannien), baseret på bogen ud af Eden af Stephen Oppenheimer.

 1. Tierney J. søgningen efter Adam og Eva: forskere udforsker en kontroversiel teori om menneskets oprindelse. Nyhedsuge 111 (Jan. 11, 1988): 46-52. Stephen Oppenheimer. Den virkelige Eva: moderne mands rejse ud af Afrika. Carroll & Graf, Ny York, NY, 2004.
 • hvad, hvis noget, er en mitokondrie Eve?, et essay af Krishna Kunchithapadam
 • er vi alle nedstammer fra en fælles kvindelig forfader? af Josh Clark, hvordan ting fungerer, 14. januar 2008.
 • “Adam”, “Eve” og hvorfor de aldrig blev gift blogindlæg af Mike Dunford
 • mitokondrie Eve og Y-kromosomale Adam diagrammer
 • Y og mtDNA er ikke Adam og Eva: Del 1 af Melissa Sayres, Mathbionerd blog, 6 August 2013.
 • Y og mtDNA er ikke Adam og Eva: Del 2 – Hvad det betyder at være den seneste fælles forfader af Melissa Sayres, Mathbionerd blog, 8 August 2013.
 • Y og mtDNA er ikke Adam og Eva: Del 3-løsning af en uoverensstemmelse af Melissa Sayres, Mathbionerd blog, 23 August 2013.

Se også

 • mitokondrie DNA
 • mitokondrie DNA Test
 • mtDNA test Sammenligning chart
 • mtDNA haplogroup projekter
 • BritainsDNA haplogroup Kælenavne
 • Oksforfædre haplogroup Kælenavne


GNU head denne artikel er licenseret under GNU Free Documentation license. Det bruger materiale fra artiklen “mitokondrie Eve”.