Articles

Kvarts Vs. Automatiske Ure: Hvilket Er Bedre?

siden 1960 ‘ erne har debatter raset blandt både urelskere og industrien selv, som er bedre: kvarts eller automatisk

mens de fleste purister vil have dig til at tro, at der ikke er noget som præcision og teknologi af et mekanisk ur, har den moderne teknologi bag kvartsbevægelsen helt sikkert sin rimelige andel af imponerende funktioner.

som vi vil se i denne artikel, om kvarts eller automatiske urbevægelser er bedre, afhænger virkelig af brugerens specifikke behov.

så lad os uden videre begynde vores undersøgelse af kvarts og automatiske ure, før vi opdager, hvilken teknologi der er bedre.

kvarts vs automatiske ure: oprindelsen

de første automatiske eller mekaniske ure blev udviklet fra Ure til lommeure i Europa fra det 15.århundrede. Oprindeligt forbeholdt royalty og adel, disse tidlige ure blev designet til at blive båret rundt om halsen. Plus, det må have været en smerte i nakken, fordi disse ure var på den tungere side. Faktisk udviklede Tyskland et af de første af disse ure.

det var først i slutningen af 1600-tallet, da briterne virkelig begyndte at popularisere brugen af lommeure blandt gentry. Disse tidlige eksempler blev lavet af højtuddannede håndværkere i større bycentre som London, Manchester og Bristol. Denne Britiske dominans af urindustrien fortsatte indtil det 19.århundrede, da svenske urmagere begyndte at gøre deres tilstedeværelse kendt.en mand ved navn Abraham-Louis Breguet nævnes ofte som den allerførste håndværker til at designe og markedsføre et armbåndsur. Oprindeligt kun designet til kvinder, tidlige Armbåndsure var pludselig blevet populære blandt mænd i det tidlige 20.århundrede. Ja, da Første Verdenskrig rullede ind, Armbåndsure var en almindelig genstand blandt soldater, og kun ti år efter krigens afslutning, lommeure var næsten forsvundet.

Breguet, armbåndsur
foto fra tidogure.com

i de næste tredive år vil Mekaniske Ure blive mere og mere populære over hele verden, hvor svenske mærker dominerer markedet på grund af deres overlegne kvalitet og omhyggelige opmærksomhed på detaljer. Derefter, i midten til slutningen af 1960 ‘ erne, urindustrien ændret for evigt med indførelsen af en helt ny teknologi fra Fjernøsten.

indførelsen af kvarts ure

oprindeligt udviklet af japanske ur mærke Seiko, urværk ure var i stand til at give en billigere, mere præcis alternativ til mekaniske ure. Som et resultat brød det svenske marked næsten helt sammen, da disse nye ure hurtigt kom til at dominere markedet. Det er en periode, der nu kaldes kvartskrisen, der karakteriserede meget af 1970 ‘erne og 80’ erne.

Seiko Astron, første kvartsur
foto fra

svenskerne var til sidst i stand til at reagere, selvom de tog deres tid. Nogle af verdens mest prestigefyldte urmager navne som Patek Philippe og Roleks blev tvunget til at skabe billigere, kvarts-baserede modeller. Men selvfølgelig, de sørgede for at give det den svenske high-end føler. Udgivelsen af Farveprøvemærket styrkede den svenske budget-ur niche og stabiliserede regionens flagskibsindustri.

indførelsen af kvarts ure ændrede branchen for evigt. Disse dage er verdens ure mere end 90% kvarts bevægelse. Kvartskrisen i 1970 ‘erne og 80’ erne dræbte over to tredjedele af arbejdsstyrken, hvor snesevis af virksomheder gik under for godt.

for at forstå karakteren af kvartsbevægelsesure og hvorfor de var sådan en revolutionerende introduktion, er det vigtigt at forstå, hvad de præcist er.

Hvad er en urværk ur?kendt for deres nøjagtighed, holdbarhed og overkommelige priser er urværksure nu den dominerende form for urteknologi på planeten.

funktionen er vidunderligt enkel. Disse ure løber fra strømmen af et batteri, der drejer en lille, vibrerende kvartskrystal omkring 33 gange i sekundet. Konstancen af denne frekvens er således, at den giver en målepind til uret at måle tiden fra.

kvarts urbevægelse
foto fra skræddersyet enhed

med så få bevægelige dele er disse ure billige og bryder sjældent, derfor deres enorme popularitet. Enkelheden af kvarts ure gør dem også ekstremt præcise.

så med en sådan tilsyneladende perfekt form for ure, der dominerer markedet, hvorfor skulle nogen vælge et mekanisk eller automatisk ur?

lad os tage et kig …

hvad der præcist er en automatisk bevægelse ur?

det mekaniske ur repræsenterer den allerførste teknologi i horologi og går tilbage mange århundreder. Som et resultat er denne stil mindre nøjagtig og holdbar end kvarts, mens den er meget dyrere og vanskelig at fremstille. Derudover kræver mekaniske ure hyppig service for at fungere korrekt.

Du kan blive tilgivet for at tænke, så: hvorfor i alverden vil nogen gerne eje en af disse ting?

automatisk mekanisk ur
foto fra Første Verdenskrig.vagttid.com

Nå, svaret er kompliceret og ligger meget i personlig præference. Se, forskellen her er en ældgammel, der definerer mange argumenter om selve smagens natur. Classic vs. modern er en debat, der fortsætter med at rase blandt forbrugere på tværs af mange brancher, herunder bilkørsel, Mode, og selvfølgelig urmageri.

yderligere diskussion

forskellen mellem kvarts og mekaniske ure er, mange vil hævde, sjælen.

det usædvanligt høje niveau af dygtighed og lidenskab, der går i at lave kun et mekanisk ur, blegner i sammenligning med masseproducerede kvartsure. Urmager på dette niveau er deroppe med nogle af humanioras mest utrolige tekniske præstationer , med disse ting utroligt komplekse både indvendigt og udvendigt. Faktisk fokuserer branchen i dag på samtidig at hylde traditioner, mens man skubber grænserne for mekaniske urmagerfunktioner.

Mekaniske Ure findes i både manuelle og automatiske stilarter. Manuelle ure kræver, at bæreren regelmæssigt afvikler mekanismen for at fortsætte måletiden. På den anden side løber automatiske versioner af den kinetiske energi, der er skabt af bærerens håndledsbevægelser.

en sammenligning

med henblik på denne artikel fokuserer vi på automatiske mekaniske ure. Som du måske forestiller dig, løber denne utroligt komplekse teknologi ofte ind i problemer. Dette skyldes det store antal involverede komponenter, som ofte tæller i hundreder.

nu hvor vi har dækket forskellene mellem de to stilarter af ure, lad os se på den aktuelle tilstand af kvarts vs. automatisk urdebat…

kvarts vs automatiske ure I Dag: status

i disse dage er debatten mellem kvarts og automatiske ure meget levende. De fleste af verdens fineste ure er automatiske, mekaniske genstande skabt omhyggeligt af nogle af verdens fineste mikroingeniører. Disse ure sælger ofte for hundreder af tusinder af dollars. Faktisk kan den ældste og sjældneste sælge på en auktion for millioner.

automatiske ure er i høj grad et puristisk spil, noget for dem, der nyder tradition og håndværk frem for alt andet. Naturligvis er de også noget af et statussymbol på grund af deres ekstremt høje omkostninger og sjældenhed. Kun verdens rigeste mennesker kan samle disse ure som en hobby.

Mont Blanc, automatisk
Mont Blanc Heritage Spirit

på den anden side giver Kvarts Ure et vidunderligt nøjagtigt, billigt og holdbart alternativ til den klassiske stil. Og nej, kvartsbaserede ure er ikke billige, masseproducerede varer, men prisen på et kvartsbevægelsesstykke har tendens til at være betydeligt lavere end deres mekaniske fætre.

Kvarts ure er populære blandt alle typer af ur brugere, fra børns nyhed ure hele vejen op til maskuline dykke ure fra nogle højt værdsatte mærker.

som vi allerede har nævnt, er forskellen mellem kvarts vs. automatiske ure er udelukkende et spørgsmål om personlig smag …

Sådan vælger du et kvarts eller et automatisk ur

for dem, der søger en investering, en vare, der skal videregives til dine børn, eller blot en til at nyde resten af dine dage, gå til et automatisk mekanisk ur. Ikke kun er disse ure ofte smukke genstande, men de er også et vindue ind i historien og menneskelig opfindsomhed gennem århundrederne.

i modsætning hertil er et kvartsur ikke så meget en investering som en praktisk måde at fortælle tiden på. Med det sagt, der er nogle vidunderlige kvarts ure, der ikke kun fungerer godt, men ser den del, også. Ved at foretage et betydeligt køb af et kvartsur køber du noget, der skal vare i mange levetider.

kvarts ur
Grand Seiko 9F kvarts

Du kan købe nogle af de billigere automatiske ure helt nye for omkring $1.000. Men der er virkelig ingen grænse for det øverste mærke for denne arvsteknologi.

hvad angår kvarts ure, kan de koste så lidt som $20. Ja, det billige, hvis du ikke er for kræsen! Premium versioner fra mærker som Omega bruger moderne teknologi og sælger for så meget som $5.000.

nøglepunkter at overveje

alt i alt har både kvartsurbevægelser og automatisk deres fordele. Førstnævnte appellerer generelt til den mere afslappede urbruger. Sidstnævnte er i høj grad en purists genstand, der appellerer til vores kærlighed til tradition og håndværk.

endelige ord…

det er spild af tid at hævde, at den ene teknologi er bedre end den anden. Det er meget mere fornuftigt at tage kvarts og automatiske ure som separate ting helt. Det giver trods alt ingen mening at sammenligne to ekstremt forskellige teknologier. Mere så, da hver har deres rimelige andel af fordele og ulemper.

Når du vælger et nyt ur, er det vigtigt at overveje mellem kvarts vs. automatisk. Dit valg påvirker varens holdbarhed, design, nøjagtighed, pris og behov for service.

uanset hvilken stil du går efter, siger det sig selv, at en af livets store fornøjelser er at købe et helt nyt ur.

Tag et kig på nogle af de mest berømte rose guld ure rundt!