Articles

kokosolie

kokosolie, som mange ikke-aromatiske vegetabilske olier, har nogle fantastiske fordele for tør hud. For nylig er kokosolie blevet annonceret som en løsning til alt fra acne til udskiftning af solcreme (!!!).

lad os se på, hvad denne fugtgivende ingrediens kan (og ikke kan) gøre på din hud.

Hvad er kokosolie? og hvad er dens fordele?

kokosolie er en almindelig kosmetisk ingrediens, der findes i hundredvis af hårkonditioneringsprodukter og ansigtsfugtighedscreme. Når det bruges alene eller når det blandes i et hudplejeprodukt, er kokosolie en fremragende fugtgivende ingrediens til tør hud. Æstetisk set ligner kokosolie mineralolie, selvom kokosolie er meget mere tilbøjelig til at forringes lettere ved udsættelse for luft og lys på grund af dets fedtsyreindhold (kilder:.naturlig database.med).

kokosolie er en ikke-flygtig olie fra plantemøtrikken. “Ikke-flygtig” betyder, at det ikke er en essentiel duft / olie og har en lav risiko for at irritere huden. Kokosolie er en moderat rig kilde til fedtsyrer, også kendt som triglycerider med mellemkæde.

Vi har hørt rygter om, at kokosolie kan fungere som en naturlig solcreme (!!!) og er gavnligt for acne behandling. Lad os se nærmere på disse udsagn.

behandler kokosolie virkelig Acne?

alle rapporter om brug af ren kokosolie (hvilket betyder uraffineret) til at helbrede acne er anekdotiske, hvilket betyder, at vi kun har andres erfaring, ikke solid forskning for at komme videre.

der er dog en undersøgelse, der viser, at laurinsyre, den vigtigste fedtsyre i kokosolie, har en antibakteriel aktivitet mod stammen af acne bakterier, officielt kendt som acne bakterier Propioni eller P. acne, for kort. Selvom en undersøgelse ikke er alt at gå videre, og denne forskning ikke viste, at laurinsyre reducerer eller eliminerer acne, er det stadig interessant.

det ser ud til, at når laurinsyre fra kokosolie påføres huden gennem liposomer (et ingrediensmodtagelsessystem), smelter det sammen med cellemembranen i de acne-forårsagende bakterier, hvor den derefter frigiver sin fedtsyre, når liposomet opløses og dræber de acne-forårsagende bakterier (kilde: biomaterialer, 2009).

Dette er ikke det samme som anvendelsen af ren kokosolie på huden, for eksempel i undersøgelsen henviser det ikke til den aktuelle anvendelse af kokosolie (kun laurinsyre), eller hvis ren olie ville give lignende resultater i acne. Vi er også nødt til at overveje, at ikke alle, der har acne, drager fordel af aktuelle antibakterielle behandlinger baseret på deres forskning. Det er derfor, der er så mange acne behandlingsmuligheder derude.

til en vis grad har ideen om at bruge kokosolie til acne “sit vendepunkt”, der giver en mulighed, da acne i hjertet er en inflammatorisk lidelse. Kokosolie indeholder den mellemstore kæde af triglycerider (fedtsyrer), der har en antiinflammatorisk fordel.

på den anden side har nogle fedtsyrer på trods af de potentielle fordele ved kokosolie den modsatte virkning, hvilket kan forværre acneudbrud. I stedet for at bruge ren kokosolie, skal du overveje andre produkter, der indeholder antiinflammatoriske ingredienser, meget mere passende til al den hudtype (samt følge deres påføringsmetoder for maksimale fordele).

er kokosolie en naturlig solcreme?

kokosolie har et voksende ry som en naturlig ingrediens, der kan bruges i stedet for den sædvanlige solcreme, men falder ikke for det. Nogle sundhedshjemmesider råder forbrugerne til at anvende ekstra jomfru kokosolie (med minimal behandling) snarere end en solbeskyttelsesfaktor, da den er blevet brugt af Stillehavsøerne i “tusinder af år.”Dette er blevet fortolket forkert for at indikere, at funktionen af kokosolie er den samme som for en solcreme.

vi kunne fortsætte og fortsætte med, hvor latterligt og hvor farligt dette forslag er (hvilket er grunden til, at folklore og anekdotiske beviser muligvis ikke er nøjagtige sammenlignet med den videnskabelige forskning, der beviser fakta), men vi sparer dig tid med dette korte resume: der er ingen videnskabelige beviser for, at kokosolie beskytter huden mod solskader, ingen, nul, sil. Du kan vælge at følge retningen af nogle velmenende naturlige hjemmesider, men vi forsikrer dig om, at din hud vil være i fare.

Hvis du vil bruge kokosolie, ekstra jomfru, koldpresset eller ej, til forbedring af tør hud eller for at tilføje en seksuel glød til benene, skal du gå efter det. Men hvis din hud udsættes for UV-lys, skal du anvende en velformuleret solcreme med en SPF på 15 eller højere for at sikre, at du virkelig beskytter din hud.

konklusioner

“kokosolie, som mange ikke-aromatiske vegetabilske olier, er en vidunderlig ingrediens til at tilføje hydrering til tør hud”.

selvom det mangler de sofistikerede reparations-og antioksidantfunktioner til at helbrede beskadiget hud (eller fungere som en “anti-aging” ingrediens), er det et ideelt valg i de kolde vintermåneder ved at påføre et par dråber af denne olie på din sædvanlige fugtighedscreme.

tip til brug: prøv at opvarme en lille mængde i håndfladen og bland den derefter med den SPF-fri fugtighedscreme eller serum (eller påfør den blot direkte på huden, når det er nødvendigt, under din dag-eller natfugtighedscreme).