Articles

Jagten på den ultimative gratis Open Source NAS Distro

min alderen Netgear NAS var primet og klar til en afslappende pensionering, så jeg forfulgte en passende opgradering. Jeg overvejede kort et NAS-tilbud uden for boksen fra Synology eller Synology, men genovervejede efter at have overvejet den høje pris parret med den skøre CPU & RAM-specifikationer. Efter megen overvejelse besluttede jeg at bygge min egen. En OS-mindre HP Microserver koster en brøkdel af, hvad en NAS gør, og på denne måde ville jeg ikke være gift med en overpris, lavspecifik proprietær platform. Men hvad OS at sætte på det? Min jagt på den ultimative gratis open source NAS distro begyndte.

Jeg bemærkede et par temaer under min NAS safari:
* Distos baseret på FreeBSD eller OpenSolaris-funktion. Jeg vil ikke komme ind i det, men tro mig, når jeg siger, at SFS er et fantastisk filsystem, der frigør dig fra begrænsningerne i andre filsystemer.
* distributioner baseret på Debian tilbyder nemme pakkeopdateringer, hvilket giver mening, da Debian-distributioner har et fantastisk pakkelagringssystem.
* aktive open source-projekter udvikler sig generelt hurtigt. For eksempel havde FreeNAS ingen plugins, men de tilføjede et internetbaseret plugin-system & repository, og nu er deres plugin-bibliotek stigende.
* kryptering kræver masser af CPU, så overvej det, når du vælger / køber / graver gennem papirkurven til NAS-udstyr.
* linuk-baserede distro ‘er udvider understøttelse af BTRF’ er, hvilket betragtes som Linuks-overtagelsen af SF ‘ er.
* jeg har brug for at finde et synonym for ordet “overveje.”
FreeNAS
FreeNAS er en fremragende nas-distro med imponerende enterprise-funktioner. Denne dårlige dreng bliver bare bedre og bedre.* kryptering støtte
* kan udvides med sin plugin og fængsler systemer
* Gorgeous internetbaseret management interface. Jeg er forelsket. Er det mærkeligt at være forelsket i en GUI?
* meget populær med en stor følgende og hyppige opdateringer
* utrolige enterprise storage funktioner gør mig lyst mit hjem NAS er et datacenter, minus frysning kold AC og hvirvlende fans.
* opdateringsprocessen er mere automatiseret, end den plejede at være.
Bad
* mange af funktionerne er overkill for hjemmebrugere-især dem, der ønsker at bygge noget simpelt.
* det er ikke det bedste valg for gamle, lav-spec isenkram. Det vil have masser af RAM, især hvis du planlægger at bruge FFS. Det er mere en FreeNAS-ting end en FreeNAS-ting.
NAS4Free
NAS4Free er en fortsættelse af en tidligere version af FreeNAS. Hvis du er fan af “legacy” FreeNAS, så er NAS4Free noget for dig.* kryptering support
* spændende servicetilbud som HAST og internetserver
dårlig
* den internetbaserede GUI kan være svært at navigere og bruge til tider. Jeg forstår, hvorfor FreeNAS besluttede at redesigne deres.
* det er ikke let at udvide med plugins. Installationssystemet til GUI-pakken kunne bruge forfining.
OpenMediaVault (OMV)
OpenMediaVault er en solid NAS og udtænkt af en tidligere chef FreeNAS Udvikler. Hvis du ikke har brug for enterprise-funktioner som f.eks. Det er 3 akronymer i 1 sætning. Ja!
godt
* Debian-baseret, hvilket betyder, at du får hyppig pakke& biblioteksopdateringer
* anstændigt voksende bibliotek med tilgængelige plugins, der holder hjemmebrugere glade. Jeg kan især godt lide antivirus plugin. Sejt!
* meget ren, brugervenlig internet GUI
dårlig
* relativt ny til NAS scene
* Jeg kunne ikke finde en nem måde (på nettet GUI) at sikkerhedskopiere konfigurationen. Bummer…dette er en gratis fællesskab version af en kommerciel opbevaring produkt. Dette kan være for dig, hvis Solaris er din ting.
God
* baseret på Open Solaris (nu kaldet Illumos).18 TB lagerplads) til hjemmebrug
* baseret på et kommercielt produkt, hvilket kan være en god ting for stabilitet og support
dårlig
* Community edition er funktionsbegrænset og ikke til kommercielle installationer.
* GUI er indviklet og uinteressant.
* modbydelig indledende konfigurationsguide
* ukendt (for nogle som mig) underliggende OS kan gøre det svært at selvfejlfinding og support.
Openfiler
ligesom FreeNAS, Openfiler har eksisteret i lang tid nu; men desværre er dens opdateringsplan noget at ønske. Rygtet siger, at et projekt til port det til en mere populær platform er i værkerne, så måske vil vi være vidne til et comeback en dag.
godt
* Det har eksisteret i lang tid nu.
* har en betydelig fan-base
* har seje funktioner som klyngedannelse og HTTP/DAV-server
dårlig
* Det er baseret på rPath-linier, så fortrolighed og udstyrsdriverstøtte kan være et problem.
* Det er ofte kritiseret for sin sjældne opdatering tidsplan, så det er begyndt at vise sin alder. Distroatch viser det som ” sovende.”
Amahi
Amahi er ikke en sand NAS distro, og det er ikke ligefrem gratis, da det har en kommerciel arm omkring det. Det kræver en unik, skylignende tilgang, men denne tilgang er muligvis ikke for alle. Jeg inkluderer det her, fordi nogen uundgåeligt vil efterlade en kommentar, der siger, “Hej, hvad med Amahi?”For at være retfærdig er Amahi en hjemmeserver for folk, der er nye i Linuk, og ikke en NAS med ambitioner på virksomhedsniveau.
God
* tonsvis af plugins giver mulighed for uendelig udvidelse og tilpasning.
* det er en fuldblæst hjemmeserver, så det kunne fungere for dem, der går videre fra den nu nedlagte vinduer hjemmeserver.
* baseret på velkendte distros Fedora& Ubuntu
Bad
* denne erklæring taget fra en Amahi email irriterede mig: “vigtigt: Vi kender ikke noget tab af data i vores brugere, men vi beder om, at du ikke bruger dette program med kritiske data eller data, du ville have noget imod at miste.”Er det ikke hele pointen med en NAS at gemme kritiske data og forhindre tab af data?
* Jeg kan ikke lide al den registrering og cloud bullshit, jeg skal springe igennem for at komme i gang, og udtrykket “connected OS” skræmmer mig. Denne slags ting hæver privatlivets fred og sikkerhedsflag med mig. Hvilken slags spionprogram gemmer sig i det?
Rockstor
Rockstor er ret ny i NAS-spillet, så det er ikke så langt i udvikling som mange af de andre. Men med sine CentOS og BTRFS fonde er jeg spændt på at se denne komme til sin egen.
God
* baseret på CentOS, en solid og velkendt valg
* Jeg elsker “Rock-ons” plugin system og iørefaldende navn.
* det bruger Btrfs-filsystemet, som ligesom BSD ‘ s RFS indeholder pragtfulde dataintegritet og sikkerhedsfunktioner som snapshots, puljer, checksums, kryptering osv.
* mere rimelige krav til udstyr end FreeNAS, især når det kommer til RAM
* ren og enkel GUI
dårlig
* BTRFS betragtes stadig som eksperimentel af nogle.
* ikke så moden og feature-rige som andre NAS distros. Men jeg er sikker på, at funktioner vil blive tilføjet, når udviklingen fortsætter.
* internettet GUI kunne bruge lidt mere raffinement-hjælp pop-ups, standard forslag, etc. Til tider følte jeg, at jeg fløj blind eller tænkte: “Hvor er resten af det?”
UNRAID
UNRAID er teknisk set en kommerciel distro, men den inkluderer en generøs gratis prøveperiode og er så overkommelig, at jeg synes, det er værd at nævne her. Jeg er siden blevet en entusiastisk fan af UNRAID, og det er i øjeblikket min produktion hjem NAS valg.
God
* Damn, denne dårlige dreng er feature-rige. Jeg har lært, at du ofte får det, du betaler for, og jeg er mere end glad for at betale for programmer, hvis det betyder bedre funktioner, stabilitet og support.
* et levende og aktivt bidragende samfund omgiver UnRAID, og de er faktisk rart! Jeg har endnu ikke set nogen trolling på deres fora.
* btrfs og kryptering støtte
* RAID design ligner RAID4-med en dedikeret paritet drev. Dette har flere fordele, herunder evnen til at blande og matche forskellige harddiske.
Bad
* BTRFS betragtes stadig som eksperimentelt af nogle, men du kan selvfølgelig bruge andre filsystemer.
* det tog mig et stykke tid at vænne sig til, fordi den tilgang, design og terminologi er helt anderledes end andre NASs jeg har brugt. Men jeg tror, at sådan er opbevaringsmåden, er det ikke?
* jeg finder mig selv slippe til kommandolinjen lidt oftere med UNRAID, især når du konfigurerer ikke-Out-of-the-boks funktioner. Jeg er helt fint med det, men andre kan ikke være. For eksempel var opsætning af Rclone til sikkerhedskopiering af mine data til skylagring en mere involveret proces sammenlignet med FreeNAS.
Andre værd at nævne
disse er ikke selvstændige apparatdistroer, men pakker installeret på oss, der NAS-ify dem.
Napp-it
denne kører på OmniOS.
Openattic
denne kører på et par distroer, nemlig Debian og Ubuntu.