Articles

for træt til livet efter arbejde? Prøv disse hurtige tip til fornyet energi

CJordan_March2013_9999_105-1

du kommer hjem fra en lang arbejdsdag og føler, at trætheden rammer dig, når du går ind i døren. Du havde håbet på at løbe, tjek den yogaklasse, eller møde en ven til middag, men du er bare…. så…. træt. Det eneste, der lyder godt, er at ramme sofaen og bestille levering. Det er bare for nemt at sætte på dine pjs og annullere alt, hvem bekymrer sig om det kun 7pm?

lyder bekendt? Du er ikke alene. Vi kæmper alle med det” 5 o ur et eller andet sted ” udmattelse. Dette fører os ofte til at kigge efter afslapning i kilder, der har en “bedøvende” fornemmelse. Et par cocktails, rigtige husmødre episoder, eller snack mad senere er vi klar til seng, uden nogensinde at slappe af eller forny vores energi fra en lang arbejdsdag.

Heres ironien i det hele : jo mindre du gør, jo mindre energi vil du have. Jo mere du gør, jo mere energi vil du have. Det er ligesom motion. Jo mere du træner, jo mere energi har du; jo mindre du træner, jo mindre energi har du. Intuitivt ved vi, at dette er sandt, men det kan være svært at omsætte i praksis, især efter en stressende arbejdsdag.

Hvad kan du gøre, hvis du ikke vil tilbringe alle dine nætter med fjernbetjeningen, sofaen og fjernsynet? Her er mine forslag til måder, du kan ryste træthed efter arbejde og overgang til din aften med energi til et personligt liv ud over T. V.

CJordan_March2013_9999_243-1

Arbejd til livsovergange. Strategier for at forhindre 5 o ur udmattelse fra sidelining dit liv.

  • har en sund, stress sprænge ritual du lægger mellem arbejde og resten af din nat. Planlæg fremad og forbered noget afslappende, du kan gøre lige for dig med det samme, når du kommer hjem fra arbejde. Tag et varmt bad, lav ti minutters yoga, kom ud og gå en tur, mulighederne er uendelige. Bliv kreativ og Tilpas et par feel-good overgange, der fungerer for dig.
  • tag stikket ud i 10-20 minutter (eller mere). Sæt dit arbejde telefon, e-mail eller to-do liste væk for et sæt “digital afvænning”. Indstil en timer, hvis du har brug for det, men gør det uafbrudt din tid. Selvom det er en 5 minutters siddende vejrtrækning, vil enhver tid du tager for at tage stikket ud, hjælpe dig med at føle dig mere jordet (og mindre tilbøjelige til at dykke hovedet først i en flaske vin), når du kommer hjem.
  • gå til gymnastiksalen, en træningsklasse, en løbeklub eller en sportsøvelse lige fra arbejde. Pak alt dit tøj, en vandflaske og en sund snack i din gymnastikpose, så du ikke behøver at løbe hjem og få noget. Bevægelse er medicin. Træning lyder måske ikke lokkende efter en lang arbejdsdag, men er altid en god beslutning. Tænk på, hvor godt du vil føle dig efter en træning, lad dette motivere dig til at følge med dine træningsplaner, uanset hvor drænet du føler dig fra dit arbejde. Selv en kort træningssession hjælper med at rydde dit sind og genoprette din energi.
  • lav sunde middagsplaner med dine venner eller kære. Venner lader ikke venner spise middag foran iPhone. Gør middagsbordet et no-tech område og engagere sig i ægte, kvalitet samtale med dem, du elsker. Du kommer til 1. tag stikket ud af arbejdet og 2. skab meningsfulde relationer over et sundt måltid. Dette er meget sundere og gladere for dig end multitasking tankeløst, mens du spiser. Bryd vanen med at læse arbejds-e-mails eller se genudsendelser, mens du spiser. Fokus på, hvad du lægger i munden, kan hjælpe dig med at bremse og virkelig være opmærksom på den aktuelle opgave. Nyd det, nyd det, og din opmærksomhed hjælper dig med at fordøje godt, føle dig mæt og værdsætte enhver bid.
  • gå eller cykeltur som din pendler til arbejde. Dette kan være en god måde at få frisk luft på og skabe en buffer mellem arbejde og hjem.
  • gå udenfor. Har du et smukt, åbent rum, hvor du kan gå? Et spor? En sti? En løkke, som du nyder, der giver dig energi, der får dig til at føle dig godt, og får dig ud i naturen? Tag en omvej efter arbejde til en park, strand, bro, hvor som helst udendørs, der giver dig mulighed for at trække vejret ud.
  • Betal på forhånd og tilmeld dig en træningsklasse, session med en personlig træner eller hobbyklasse (madlavning, kunst osv.) efter arbejde. Når du har betalt og registreret du er langt mere tilbøjelige til at dukke op for dig selv.
  • lav en telefon dato med en god ven. Planlæg et opkald med en, du elsker efter arbejde. Dit job vil ikke tage sig af dig, når du er syg. Dine venner og familie vil. Lav tid til de mennesker, der gør dit liv meningsfuldt, og lad denne tid hjælpe dig med at dekomprimere fra din dag.
  • lad ikke alkohol være din overgang. Mange voksne bliver vant til at drikke en drink efter arbejde, slappe af og tage en belastning af. Find en sund erstatning for drikken efter arbejde. Udvikle ikke-drikkende midler til afslapning. Skab opmærksomhed i dine vaner, når det kommer til alkohol. Hvis du føler, at du har brug for det til at slappe af, skal du tænke på andre aktiviteter, der er afslappende og behagelige for dig – træne, tage en tur udenfor, lytte til musik, læsning osv. – og planlægge dem ind i dit liv som et middel til at slappe af i stedet for at lede efter stressaflastning i en drink.
  • brug heller ikke mad som din overgang! Det kan blive en vane at ramme appetitvækkere lige når du går i døren…. tilføje op til hundredvis af kalorier, og du har ikke engang haft middag. Tag en let snack, hvis du virkelig er sulten. Hvis du ikke er fysisk sulten og spiser for at slippe af med arbejdsdagen, skal du gøre noget for at hjælpe med at fjerne stress, der ikke involverer følelsesmæssig spisning. Mad er ikke en løsning.
  • sæt noget musik på, som du elsker. Uanset hvilke melodier du har brug for for at føle en vis lettelse fra en lang dag – skru op for lydstyrken og syng med, hvis det hjælper dig med at sprænge dampen.
  • lav en hurtig YouTube stretch eller skum rullende video. Det er nemt, gratis og arbejder med din tidsplan. Lav et pinterest-bord med dine foretrukne go-to-videoer, så alt hvad du skal gøre er at trykke på play, når du går ind døren. Her er en af mine personlige favorit end of day stretching rutiner:

Hvad er en sund måde du overgang fra en travl arbejdsdag til en afslappende aften? Efterlad mig en kommentar nedenfor med din foretrukne måde at lette ind på din aften.

det vil altid være en udfordring at flytte dit sind fra en travl arbejdsdag til et nuværende og positivt Personligt liv. Jeg tror, at hvis du bygger vanen med sunde overgange fra den ene verden til den næste, vil du nyde meget mere end rigtige husmødre. Du vil leve et mere afbalanceret, sundt og tilfredsstillende liv.

bundlinje: Du skal give dig tid til dig selv i slutningen af din arbejdsdag. Du vil føle dig bedre, sove bedre og leve bedre med sund nedetid bare for dig. Og er det ikke det, livet handler om? Lev godt-lad os få dette ene liv til at tælle!

din i lykke,

Caroline

Kunne du lide dette indlæg? Del det med dine venner på Facebook, Kvidre eller e-mail. Mere godt indhold er på vej hver uge for at hjælpe dig med at leve et lykkeligt og sundt liv!

andre ting at tjekke denne uge:

 • Følg mig på kvidre!
 • hvordan jeg fik min røv tilbage. Den overraskende skade, der lærte mig at bevæge mig igen. Vågn op og løb. 9 minutters hotelværelse varme op træning video
 • sundhed er ikke et tal. Hvorfor skalaen ligger.
 • Carolines når som helst, hvor som helst, total Body øvelser