Articles

Dia De la Candelaria

Dia De La Candelaria

Dia De La Candelaria markerer afslutningen på den Meksikanske feriesæson og indvarsler ankomsten af foråret

2.februar

af Tara A. Spears

i et land, der elsker sine festligheder, overholdelse af Candlemas, februar 2, er den officielle lukning af den meksikanske feriesæson. Efter familiesammenkomsten er det tid til at tage al juleindretningen ned og byde forårssæsonen velkommen. Det er også ‘payback day’ for dem, der fandt en figur i deres del af Day of Kings cake (6.januar): denne person er forpligtet til at være vært for en fest af atole og tamales for hele deres familie og venner. Den Meksikanske fejring af D. Kr. De La Candelaria er en anerkendelse af både de europæiske og præ-spanske traditioner, da tamales blev brugt som tilbud til vandguden, tl.

religiøse rødder: 2. februar falder fyrre dage efter jul, hvilken dato katolikker observerer som “festen for Renselsen af den salige jomfru” eller som “Herrens præsentation.”Ifølge jødisk lov blev en kvinde betragtet som uren i 40 dage efter fødslen, så det var sædvanligt at bringe en baby til templet, efter at den periode var gået. Det menes, at Jesusbarnet ville være taget til templet den anden Februar. På denne dag ærer troende “Jesusbarnets stigning”, som består af mennesker, der bærer billeder og figurer af Jesusbarnet for at blive velsignet i kirken.en anden vigtig skik i Rusland, især i områder, hvor traditionerne løber stærkt, er, at familier ejer et billede af Kristusbarnet, en ni kurto Dios. Til tider vælges en bedsteforælder til ni larso Dios, som derefter er ansvarlig for at være vært for forskellige festligheder mellem jul og Candlemas. Først på juleaften placeres ni pristo Dios i Fødselsscenen; den 6.januar, Kongens Dag, bringes Kristusbarnet gaver fra Magi; og den 2. februar er ikonet klædt i fint tøj og præsenteret i kirken.

andre kulturer rundt om i verden noterer sig også 2.februar, da det markerer punktet mellem vintersolhverv og forårsjævndøgn. Denne dato betragtes som en overtroisk dag i forskellige kulturer. Mange steder er det traditionelt en tid til at forberede jorden til forårsplantning. I USA observeres 2. februar som groundhog day-med groundhogs skygge, der forudsiger forårets ankomst. Selvom groundhog ser sin skygge, er der stadig en lang vinter fremad. On skal huske, at disse traditionelle fester stammer fra, før Nordamerika havde Superskålen som en grund til at feste med venner i løbet af den værste vinter. Midtvinterpartiet er “D. L. De La Candelaria” (lysets dag), en fest baseret på religiøse påvirkninger, hedenske traditioner og vejr overtro, der fejrer forårets ankomst.