Articles

Apple Logo Evolution Story

det bidte æble er et af verdens mest bemærkelsesværdige og genkendelige logoer. Logoet for den velkendte computerproducent Apple Inc., dette logo er blevet brugt og ændret i sin over 3-årti periode.Her er en bid af Apples historie. (Rul ned for hurtige bid)

interessant artikel Karrus har du nogensinde læst om Apples kerneværdier?

det “bidte æble” er logoet for den velkendte computerproducent Apple Inc. Det er en af de let genkendelige logoer i hele den brede verden, et passende symbol på navnet på firmaet bag billedet. Her er en bid ud af Apples historie for at oplyse læserne om, hvordan logoet opstod.Apples første billede

Apple-logoet var ikke altid det samme eller endda eksternt ens. Apples første logo blev oprettet af Apple Computer Co medstifter, Ronald, under virksomhedens inkorporering i 1970 ‘ erne.logoet var så anderledes, som det kunne være fra dets nuværende udseende, selvom det stadig var relateret til æblet.

det første billede, der repræsenterede computerfirmaet, var Isaac Nyton, manden, der revolutionerede videnskaben med sine opdagelser om tyngdekraften. Hvordan fandt han ud af det? Et æble faldt på hans hoved!Apples første logo var en skildring af denne begivenhed, hvor han sad under et æbletræ.logoet indeholdt et citat fra en romantisk engelsk digter; “et sind, der for evigt rejser gennem mærkelige tankesøer.”Digtet blev skrevet på logoets ramme.

æblet får sin tur

det nye logo var kortvarigt, da Steve Jobs angiveligt mente, at det var for gammeldags eller arcane.

den berømte administrerende direktør hyrede snart grafisk designer Rob Janoff, der derefter skabte det nu klassiske og verdenskendte logo for det bidte æble. Jobs smed hurtigt det gamle logo ud, og Apples logo blev fuldt etableret og brugt ved udgangen af virksomhedens første år.Janoffs originale apple-logo indeholdt et regnbuespektrum, et nik mod Apples computer Apple II, som var verdens første computer med farvedisplay. Logoet debuterede lidt før computerens lancering. Janoff har sagt, at der ikke var noget rim eller grund bag placeringen af farverne selv, bemærker, at Jobs ønskede at have grønt øverst “fordi det var her bladet var.”

der har været mange rygter og spekulationer om det nye logo. Nogle mennesker tror, at skiftet til apple-designet var at gøre det mere passende for firmanavnet. Der er også mennesker, der tror, at æblet symboliserer Alan Turning, far til moderne computing, der tog en bid ud af et æble forgiftet med cyanid, der i sidste ende tog hans liv.

Jean-Louis Gass Larse, tidligere Apple-direktør og grundlægger af BeOS, sagde om logoet:

et af de dybe mysterier for mig er vores logo, symbolet på lyst og viden, bidt i, alle krydset med regnbuens farver i den forkerte rækkefølge. Du kunne ikke drømme om et mere passende logo: lyst, viden, håb og anarki.

der har været så mange rygter om, at designeren faktisk talte for at berolige brummen. “Det er en vidunderlig bylegende, nogen starter det, og så går folk” Åh, det må være det.”det flerfarvede Apple-logo var i brug i 22 år, før det blev skudt af Steve Jobs mindre end et år efter hans tilbagevenden til Apple i 1997. I stedet var der et nyt logo, der fjernede de farverige striber og erstattede det med et mere moderne monokromatisk look, der har fået forskellige størrelser og farver i løbet af de sidste par år. Logoets overordnede form forbliver imidlertid uændret fra dets oprindelige start for 33 år siden.

det bidte apple-logo kan have haft en ganske historie, en historie, hvis dele forbliver ukendte for mennesker. Det har dog ikke stoppet logoet fra at blive anerkendt over hele verden. Faktisk behøver virksomheden ikke engang at udskrive sit navn sammen med logoet. Logoet selv fortæller det hele.1976-1976:

det første Apple-logo blev designet i 1976 af Ronald, undertiden benævnt den tredje medstifter af Apple. Logoet viser Isaac sidder under et træ, et æble dinglende brat over hans hoved. Udtrykket på den ydre grænse lyder: “et sind, der for evigt rejser gennem mærkelige Tankesøer… alene.”

Regnbuelogoet: 1976-1998

ikke overraskende varede ovenstående logo kun et år, før Steve Jobs bestilte grafisk designer Rob Janoff til at komme med noget mere moderne. Janoffs eventuelle design ville fortsætte med at blive en af de mest ikoniske og genkendelige firmalogoer i historien.

ifølge Janoff blev “bid” i Apple-logoet oprindeligt implementeret, så folk ville vide, at det repræsenterede et æble og ikke en kirsebærtomat. Det lånte sig også til et nørdet spil på ord (bid/byte), en passende reference til et tech-firma.

Hurtig side note: Corporate design var helt sikkert meget enklere i 70 ‘ erne. i dag bruger virksomheder som Pepsi millioner af dollars på logo re-designs, der er baseret på komplet BS og ny tidsalder mumbo jumbo. hvad angår logoets regnbuestriber, ryktes Steve Jobs at have insisteret på at bruge et farverigt logo som et middel til at “humanisere” virksomheden. Det kan også skyldes, at det blev lanceret lige før Apples nyeste computer, Apple II, som var verdens første PC med farvet display.

det monokrome Logo: 1998 – til stede

det nuværende logo, den, som alle kender, blev ikke lavet simpelthen fordi Steve Jobs altid søger at ændre tingene op. Da Jobs vendte tilbage til Apple i 1997, blødte virksomheden penge og Jobs og Co. indså, at Apple-logoet kunne udnyttes til deres fordel.

hvis formen på Apple-logoet var universelt genkendelig, hvorfor ikke sætte det, hvor folk kunne se det?da Apple udgav deres første iMac nogensinde, Bondi Blue, blev logoet ændret, og dets regnbuefarver blev ignoreret. Det regnbuefarvede logo ville have set fjollet, barnligt og malplaceret ud på den himmelblå computer.

logoet fik derefter et metallisk look med prægning, som blev anvendt på mange af deres produkter.

logoet med “glas” – tema var den næste udvikling for logoet.

i dag bruger virksomheden et mere moderniseret fladt” tusindårs ” Apple-logo. Logoet kommer hovedsageligt i 3 farver; sølv, hvid og sort.millennial apple-logoet er nu et af de slankeste og berømte logoer i verden, lige så berømt eller endda mere end McDonalds gule buer. Steve Jobs beslutning om at ansætte Janoff og gå efter et minimalt stylet logo (som i øjeblikket er på mode og måske har startet den “flade” logo-dille) var et andet genialt valg af den gådefulde grundlægger.