Articles

Petapiksel

i 1975 opfandt en 24-årig ingeniør ved navn Steven Sasson digital fotografering, mens han arbejdede hos Eastman Kodak ved at skabe verdens første digitale kamera. Kodak var ikke ligefrem begejstret for det brancheændrende gennembrud.
det 8-pund kamera, som Sasson sammensatte, skød 0,01 MP sort-hvide fotos og optog dem til kassettebånd. Hvert foto tog 23 sekunder at oprette, og den eneste måde at se billederne på var at læse dataene fra båndet og vise dem på en standard tv-skærm.Sasson viste den nye teknologi til en række Kodak-ledere, men de kunne ikke se potentialet i, hvad digital fotografering kunne blive. Dette var deres reaktion, som fortalt af Sasson til Ny York Times:

de var overbeviste om, at ingen nogensinde ville se på deres billeder på et tv-apparat. Print havde været hos os i over 100 år, ingen klagede over udskrifter, de var meget billige, og så hvorfor skulle nogen gerne se på deres billede på et fjernsyn?

på det tidspunkt var Kodak det dominerende brand i den amerikanske fotobranche, og Kodak ønskede ikke at kannibalisere sine filmvirksomheder. Kodak gjorde til sidst det store skifte til digital… kun 18 år senere.Eastman Kodak indgav konkursbegæring i 2012.opdatering: Kodak opstod fra konkurs i 2013 og har været ret travlt som for sent.