Articles

Maui vandfald

Puohokamoa Falls

de fleste af de tilgængelige vandfald på Maui er på vej til Hana. Det er Puohokamoa Falls. Det ligger i nærheden af mile marker 12 på Hana-motorvejen … normalt er der mange biler stoppet her. Det er kun 2 minutters gang til vandfaldene. Det er et godt sted at svømme, og et spor til venstre side af poolen fører til en stenet afsats. Modige sjæle som denne fyr trækker bifald fra mængden, når de hopper. Du kan fortsætte op ad denne sti, over vandfaldene, og videre til en mere privat pool med et lige så smukt vandfald.

dette maleriske sted er lige langs vejen, et par miles efter at have passeret Keanae Penninsula. Der er et groft spor, der fører til faldet … det begynder på den anden side af broen. I sæsonen er der fantastiske fakkel ingefær blomstrer her.

det er svært at tro, men det er det samme vandfald efter flere dage med kraftig regn. Hvis det regner, mens du kører til Hana, skal du ikke blive overrasket. Det er en regnskov. Og jo mere regn, jo flere vandfald er der at fotografere.

delikate vandfald og uberørte pools findes langs Hanavi stream. Dette er, hvad Maui handler om!

blå Pool

mit yndlingssted i hele Thailand! Dette er den smukke blå Pool … det er umuligt at fange hele scenen på et foto. Til venstre er en klippevæg med et bredt lacy vandfald indrammet på begge sider af vilde blomster. Til højre er nedbruddet af surfen. Og i midten er en naturlig pool perfekt til svømning. Desværre er adgang til dette sted ofte blokeret af lokale, der har “haft det” med antallet af turister, der begyndte at besøge dette sted efter offentliggørelsen af dets placering i en populær guidebog. Vejen til området er privat ejendom ejet af de lokale grundejere. Mens nogle grundejere ser ud til at give tilladelse til at bruge vejen ved at opkræve et parkeringsgebyr, siger andre, at de forbyder dig at gå dertil. Hvis du ikke vil have kokosnødder kastet på dig (ja, det er virkelig sket), foreslår vi at du holder dig væk, da du helt klart ikke er velkommen.

et lille, men smukt vandfald i Hana-området.

H2 >

ud over Hana er Hana Falls majestætisk og tilgængelig. Alle stopper her for et foto, og lokale håndværkere findes normalt her og sælger deres varer. Billedet er taget fra broen … pas på trafikken, mens du kigger gennem din søger.

syv hellige puljer

Oheo Gulch i Kipahulu ligger inden for grænsen til Haleakala National Park. Dette område har længe været kendt som de “syv hellige puljer”, men dette navn blev opfundet for at fremme turismen. Dette er ikke et helligt Sted, og der er meget mere end syv naturlige puljer! Det er et godt sted at svømme og hoppe fra stenede overhæng, men forvent ikke Privatliv.

Vaimoku Falls

dette billede viser smukke Vaimoku Falls, som er opstrøms fra Kipahulu ranger station. Dette er det eneste virkelig høje vandfald på Maui, som du kan nå på en velholdt sti … det begynder fra den overfyldte parkeringsplads ved de såkaldte “syv hellige Pools.”Vandreturen til Fall klatrer omkring 600 lodrette fødder og tager cirka en time envejs. Stien passerer gennem en mystisk bambusskov … når vinden blæser træerne omdannes til kæmpe bambus klokkespil. Selvom det er imponerende at stå i bunden og kigge op, er det bedste perspektiv fra en helikopter.

Alelele stream er let at finde, og der er et spor på cirka 10 minutters gang for at komme til dette fald. Se efter broen, der siger” Alelele ” på siden kun få miles ud over Kipahulu-området. Dette er en af mine foretrukne vandfald. Det er smukt, og næsten ingen ved, at det er her. Teknisk set er det også inde i Haleakala National Park, men de fleste mennesker bruger deres tid på det overfyldte Oheo Gulch-område

disse næste to vandfald er i de vestlige Maui-bjerge. Den første er mellem Kahakuloa og Kahakuloa. Fra det sted, hvor denne strøm krydser vejen, kan du vandre i begge retninger. En 40 minutters vandretur opstrøms tager dig til et sted kendt som “tre reb”, fordi du kan klatre fra et vandfald til et andet. Vandringen er lidt grovere nedstrøms, hvilket fører til denne afsats. Hvis du er modig, er der et reb, der falder over 60 fodoverhæng. Indtil videre har jeg ikke været modig nok til at prøve det. Dette vandfald strømmer undertiden” baglæns”… stærke vinde blæser fra havet hovedet op i dalen og vand går over kanten, kun at blive blæst baglæns af vinden.

Bemærk, at jeg gemte det bedste til sidst. Dette er det mest fantastiske vandfald på øen Maui, og den eneste måde at se det på er med helikopter. Dette fald er ikke på Hana-siden af øen … det er begravet dybt inde i de vestlige Maui-bjerge. Din bedste chance for at se dobbelt-tiered Honokohau Falls er ved at tage 30 minutter vest Maui flyvning, eller 65 minutter vest Maui / Molokai flyvning (som er den samme pris som 65 minutter komplet øen Maui tour). Efter min ydmyge mening er vest Maui den del af øen, du skal se med helikopter … hvis du planlægger at tage Hana/Haleakala-flyvningen, skal du opgradere til den længere komplette ø-tur og se det hele!