Articles

Jack Johnson

verdensmester

Johnson kæmpede i Australien og England og begyndte at generere en verdensomspændende følge. Pressen begyndte at kritisere Burns for at undgå Johnson. Endelig blev kampen sat til 26. December 1908 i Sydney, Australien. Tredive tusind mennesker deltog i kampen; pungen var $35.000, hvoraf kun $5.000 gik til Johnson. I en anden indrømmelse for at få kampen i gang måtte Johnson acceptere at lade Burns manager dommer kampen. Selv under den åbenbart uretfærdige tilstand vandt Johnson; politiet stoppede kampen i 14.runde, og Johnson blev erklæret mester.”en ny mester var ankommet, og den nye mester var Jack Johnson,” skrev han i sin selvbiografi. “Jeg havde nået mit livs ambition. Den lille Galveston-farvede dreng havde besejret verdens mesterbokser, og for første og eneste gang i historien havde en sort mand en af de største hædersbevisninger, der findes inden for sport og atletik—en ære, som hvide mænd havde bestridt mange gange, og som de holdt som en kær og mest ønskelig… . For mig var det ikke en racemæssig triumf, men der var dem, der skulle tage dette syn på situationen, og næsten øjeblikkeligt gik en stor nuance og råb op, fordi en farvet mand holdt mesterskabet.”

således begyndte æraen med det “store hvide håb”, navnet givet til den hvide mand, der kunne tage mesterskabsbæltet væk fra Johnson. Johnson skrev, at han” beklagede ” det racemæssige aspekt af søgen efter en ny udfordrer, men at han var villig til at påtage sig nogen, uanset deres farve. Mens søgningen fortsatte, Johnson kæmpede for et par mindre anfald og engagerede sig i sin anden karriere: det af music hall performer. Gennem hele sit professionelle liv, Johnson blev booket på vaudeville og forelæsningskredsløb, sang og dans, fortæller historier og giver bokseudstillinger. Han optrådte i hele USA og i Europa.

men scenens liv var ikke, hvad offentligheden forventede af Johnson. De forventede, at han skulle kæmpe og et stort antal af dem, især hvide ked af Johnsons rige livsstil og hans dating af hvide kvinder, forventede, at han blev “sat i hans sted” af en hvid fighter. Det ultimative hvide håb var Jim Jeffries, den pensionerede tungvægtsmester. Da Jeffries gik på pension, havde han salvet Burns som sin erstatning. Da Burns blev grundigt slået af Johnson, var presset på Jeffries for at komme ud af pension og forsvare titlen og hans race. En af de primære bevægere bag det hvide håb søgning var romanforfatteren Jack London. I en Ebony-magasinartikel om Johnson-Jeffries-kampen citeres London for at skrive efter Burns-kampen, “men en ting er nu tilbage. Jim Jeffries skal nu komme ud af sin Alfalfa gård og fjerne det gyldne smil fra Jack Johnsons ansigt. Jeff, det er op til dig. Den hvide mand skal reddes!”

endelig accepterede Jeffries at komme ud af pension. Kampen blev oprindeligt sat til Californien, men guvernøren der greb ind og forbød kampen. Kampen blev derefter sat til Reno, Nevada, den 4. juli 1910. Da de klatrede ind i ringen, var den 32-årige Johnson en trim 208 pund, mens den 35-årige Jeffries vejede 230 pund. Klokken 2: 45 begyndte kampen foran titusinder af mennesker, der havde samlet sig under den varme sol. I ugerne forud for kampen, redaktionelle forfattere havde advaret om, at en Johnson-sejr ville give sorte de forkerte ideer: at afroamerikanere kan få det ind i deres hoveder for at gøre oprør mod undertrykkelse med deres næver som Johnson. Der var frygt for optøjer, uanset hvilken vej kampbeslutningen gik.ifølge Ebony samledes skarer rundt om i verden uden for telegrafkontorer for at høre opdateringer af kampen, der fandt sted i Reno. Kampen i sig selv var, efter alt at dømme, en stor en. Jeffries var kendt for sin berømte crouch, en bøjet måde at bokse på. Men Johnson neutraliserede denne strategi hurtigt og landede adskillige slag mod Jeffries’ ansigt. Han hånede også eks-mesteren og sagde:” Lad mig se, hvad du har, “eller” gør noget.”Johnson mindede i sin selvbiografi,” husker jeg, at jeg lejlighedsvis tog tid under udvekslingen af disse slag for at foreslå telegrafoperatører, hvad de skulle fortælle deres aviser.”Johnson var ” trash talking”, før det blev moderigtigt, og mens nogle så hans ord som bevis for, at han havde total kontrol over kampen, tilgav andre—hovedsageligt hvide—ham aldrig for det.i en artikel, der udkom dagen efter Johnson døde i 1946, havde Sportskolumnist Arthur Daley lidt godt at sige om Johnson. Han kaldte Johnsons hån af Jeffries et eksempel på Johnsons “iboende meanness”, og han talte om “pletten, som Lil’ Arthur efterlod på boksning og på hans løb.”Det ser ud til, at få mennesker kunne tilgive Johnson for det, han havde gjort i Reno den varme juli dag i 1910, da han slog Jeffries ud i 15.Runde. Dermed indsamlede Johnson $60.000 samt billedrettigheder og bonusser, der bragte hans samlede tage til $120.000, en god størrelse i disse dage.

forudsigelserne om vold i Amerika blev til virkelighed: raceoptøjer brød ud i mange byer. Hvide og sorte er involveret i shoot outs og fistfights. Hvad angår Johnson, tog han til vejen for at opfylde teatralske kontrakter, og da han havde tjent nogle gode penge på at gøre det, rejste han til London og Paris med sin kone, Etta Duryea, som han havde giftet sig i 1909. Johnsons forfængelighed er tydelig, når han beskriver sin London-rejse, der fandt sted under kroningen af kong George V: “på trods af det faktum, at Kongen og hans kroning var centrum for opmærksomheden, da min bil rejste langs Londons gader, og det blev meddelt, at jeg var i syne, blev folkemængdernes opmærksomhed vendt mod mig, og så længe jeg var i betragtning, blev kroningsceremonierne glemt, mens folkemængderne malede og kæmpede for et blik på mig.”

da Johnson vendte tilbage til staterne, åbnede han en kabaret i Chicago. Alle løb var velkomne i hans klub. Efter cirka et år i Chicago, i September 1912, begik Johnsons kone Etta selvmord ved at skyde sig selv i hovedet. Det var et stort slag for mesteren, og hans interesse for boksning og forretning aftog.