Articles

Er Dobbelt Hovedfag Det Værd?

 • en dobbelt major indebærer at studere to separate felter for en enkelt grad.
 • fordele ved en dobbelt major inkluderer potentielt højere indtjening og et mere varieret færdighedssæt.
 • ulemper inkluderer mindre fritid og lidt fleksibilitet i din klasseplan.

er en dobbelt større værd at tid og investering? Afhænger af hvem du spørger.

i nogle felter kan det at have en dobbelt major på dit CV give dig et ben op på konkurrencen og tilbyde potentialet til at tjene en højere løn. Men dette er ikke sandt for alle felter — nogle arbejdsgivere bemærker muligvis ikke eller bryr sig om, at du tog dig tid til at fordoble major.

ikke alle er enige om værdien af en dobbelt major. Mens nogle colleges opfordrer studerende til at forfølge to hovedfag, fraråder andre det aktivt. Nogle studerende mener, at dobbelt hovedfag var den bedste beslutning, de nogensinde har taget, mens andre ønsker, at de kun ville have koncentreret sig om et felt.

om en dobbelt major er det værd for dig afhænger af dit valg af karriere, dit interesseniveau i begge majors og dit overordnede engagement i din uddannelse.

Der er ikke noget rigtigt eller forkert svar. Hvorvidt en dobbelt major er det værd for dig, afhænger af dit valg af karriere, dit interesseniveau i begge majors, de krav, du skal opfylde for at forfølge en dobbelt major på din skole, og dit samlede engagement i din uddannelse.

Hvis du beslutter dig for at fordoble major, vil du ikke være alene. Andelen af studerende, der forfølger en dobbelt hovedfag på enhver institution, varierer typisk fra 10-25%. På nogle gymnasier er denne procentdel tættere på 40%.

det store antal studerende, der går på college med advanced placement (AP) — kreditter — som kan bruges til at opfylde institutionernes generelle uddannelseskrav-har uden tvivl gjort det lettere for studerende at gennemføre en dobbelt major inden for en traditionel fireårig tidsramme.

Hvad er en dobbelt Major?

en dobbelt major, eller dobbelt major, er handlingen med at forfølge to majors, hvor begge typisk falder under samme grad. Dobbelt majors tildeles normalt inden for samme skole eller afdeling. For eksempel, hvis du var dobbelt hovedfag i erhvervslivet og økonomi, ville du højst sandsynligt tjene en enkelt bachelor of science grad for dine to specialiseringer.

en dobbelt major adskiller sig fra en dobbelt grad. I modsætning til en dobbelt major, der tildeler en enkelt grad for to studieområder, giver en dobbelt grad Dig mulighed for at tjene to separate grader, såsom en BA og en BS. Dual-uddannelser tager normalt længere tid: omkring fem eller seks år i alt.

Dobbelt-store krav til populære skoler

nedenfor er nogle eksempler på de dobbelt-store krav på populære amerikanske universiteter. Da disse krav kan ændres, skal du kontakte den enkelte institution direkte for at få de mest opdaterede oplysninger. Vær opmærksom på, at kravene ofte varierer efter skole eller afdeling inden for en given institution.UT Austin studerende, der ønsker at fordoble major, kan erklære deres anden major efter at have afsluttet 30 semester timers kursusarbejde. Studerende skal opfylde alle ansøgningskrav til den anden major. Godkendelse afhænger også af, om den studerende vil være i stand til at opgradere inden for fire år.

University of California, San Diego

enhver UC San Diego bachelor i god status kan andrage at erklære en dobbelt major. Disse studerende skal opfylde kravene til begge majors, som omfatter færdiggørelsen af 10 øvre divisionskurser, der er unikke for hvert fagområde.studerende, der planlægger at fordoble major, skal gennemføre mindst 180 point sammen med eventuelle yderligere større kursuskrav. Overlappende kurser kan være tilladt afhængigt af afdelingen.Stanford University Stanford studerende, der planlægger at fordoble major, skal opfylde alle krav til begge majors. Mens overlappende kurser ikke tæller, medmindre den studerende opfylder et indledende kvalifikationskrav, undtagelser gælder inden for School of Engineering. Studerende skal også indsende en større-mindre og flere større kursus godkendelsesformular.

Rice University

på Rice følger eleverne den samme proces for at erklære en anden major, som de gør en første, hvilket indebærer at indsende en Bachelorerklæring om hovedform til registratorens kontor sammen med deres rådgivers godkendelse og underskrift.Massachusetts Institute of Technology Double-major kandidater ved MIT skal have mindst en 4,0 kumulativ GPA (med nogle undtagelser) og opfylde alle generelle Institutkrav og eventuelle yderligere større krav. Mens studerende skal gennemføre mindst tre perioder, skal overførselsstuderende gennemføre mindst to perioder med en periode i en afdeling med en erklæret major.

Nordvestlige Universitet

studerende, der planlægger at fordoble hovedfag i det nordvestlige, skal gennemføre begge sæt større krav. Mens studerende skal erklære deres første major ved udgangen af deres andet år, de kan tilføje en anden major når som helst bagefter. Generelt er dobbelt majors tilladt på alle skoler i det nordvestlige undtagen School of Communication.UIC-studerende, der håber at fordoble hovedfag, skal gennemføre alle kursuskrav for begge hovedfag inden for det samme college. Hvis de to studieområder indeholder en høj grad af kursusoverlapning, er en dobbelt major generelt ikke tilladt.

Columbia University

Undergraduates, der dobbelt major i Columbia, skal have en 3,2 GPA og erklære deres majors, før de gennemfører 80 point mod deres grad. Studerende kan ikke erklære to majors inden for samme akademiske afdeling (så du kunne ikke erklære en dobbelt major i matematik og anvendt matematik, da de begge er i Institut for Matematik).

ud over at have en stærk akademisk rekord skal eleverne demonstrere klar begrundelse for at vælge at forfølge to studieområder.

Kent State University

studerende, der ønsker at fordoble major på KSU, skal konsultere deres rådgiver for at se, om den særlige større kombination er tilladt. Dobbelt majors er generelt tilladt inden for samme skole eller afdeling, så længe afdelingen tilbyder forskellige majors.

fordele og ulemper ved en dobbelt Major

næsten ethvert valg, vi træffer i livet, kommer med fordele og ulemper, og det er ingen undtagelse at finde ud af, om vi skal fordoble major eller ej. Før du træffer din beslutning, skal du overveje følgende faktorer.

fordele ved en dobbelt Major

 • det kan føre til flere jobmuligheder og højere indtjening. En undersøgelse offentliggjort af Cambridge University Press viste, at studerende, der fordobler hovedfag i erhvervslivet og et STEM-felt, typisk tjener mere end dem med kun en major.
 • Du får en mere afrundet uddannelse og et unikt færdighedssæt, du kan bruge i din karriere.
 • det kan få dit CV til at skille sig ud ved at understrege potentielle arbejdsgivere din motivation og vifte af færdigheder.
 • det kan give dig flere karrieremuligheder og en backupplan, hvis din karrierevej ændres, eller du ikke kan lande et job. For eksempel er du måske lidenskabelig for fotografering, selvom fotograferingsjob er meget begrænset. Fordobling med en major i erhvervslivet kan øge dine chancer for at finde beskæftigelse.
 • du lærer yderligere færdigheder, synspunkter og ideer, som du derefter kan anvende på dit professionelle og personlige liv.

ulemper ved en dobbelt Major

 • det kan forlænge den tid, du er i skole. Sørg for, at du kender alle kursuskravene til hver af dine hovedfag, inden du træffer nogen beslutninger. AP-kreditter optjent i gymnasiet kan tilfredsstille nogle af dit kollegiums gen ed-krav. Du kan også tage kurser i løbet af sommeren og anvende disse kreditter mod din grad.
 • du kan kæmpe for at afbalancere din klasseplan, især hvis nogen klasser, der kræves til dine to majors, overlapper hinanden.
 • et ekstra år eller semester i skolen kan lægge en belastning på din økonomi. Kend dine økonomiske støtte-og stipendiedetaljer, og om nogen økonomisk støtte overføres, hvis du har brug for at blive i skolen længere end fire år.
 • en dobbelt major kan spise i din fritid. Som et resultat kan du muligvis ikke deltage i mange fritidsaktiviteter eller hænge ud med venner så ofte du vil.
 • du har sandsynligvis ikke meget plads i din tidsplan til at udforske valgfrie klasser. Hvis du har dit håb om at udforske nye emner og interesseområder, er en dobbelt major muligvis ikke det bedste valg for dig.
 • det delte akademiske fokus kan påvirke din GPA. Du er nødt til fuldt ud at forpligte dig til begge majors og være klar til at afsætte rigelig tid til at studere og forberede dig til hver.

De bedste kombinationer af dobbelt Majors

nogle dobbelt-store kombinationer har mere professionel appel end andre. For eksempel, kombinere et fremmedsprog større med en statskundskab større fungerer godt for studerende i håb om at etablere en karriere i regeringen og udenlandske relationer.

følgende liste indeholder nogle af de bedste dobbelt-store kombinationer, du kan vælge imellem.

Accounting and computer information systems Accounting and finance Biology and chemistry
Communication and business Communication and marketing Communication and psychology
Criminal justice and psychology Economics and business Economics and foreign language
Economics and marketing Economics and mathematics Economics and political science
Economics and statistics Economics and supply chain management Education and psychology
Engineering and mathematics Environmental science and marine biology fremmedsprog og Internationale Studier
fremmedsprog og statskundskab Statskundskab og filosofi statistik og folkesundhed

alternativer til en dobbelt major

de, der er usikre på at tage udfordringen med en dobbelt major, kan henvende sig til andre muligheder for at hjælpe dem med at få deres fod i døren til deres valgte karriere. Alternativer til en dobbelt major inkluderer følgende:

 • erklære en mindre
 • studere i udlandet
 • gennemførelse af en betalt eller ulønnet praktikplads
 • deltagelse i et karrierebroprogram
 • optjening af certifikat
 • Frivilligt arbejde i dit valgte felt

beslutning om at fordoble Major er en beslutning, der kræver nøje overvejelse. Hvad der er rigtigt for en elev, er måske ikke rigtigt for en anden. Den gode nyhed er, at du typisk ikke behøver at tage beslutningen om at fordoble major før efter dit førsteårsår.

før du forpligter dig til en dobbelt major, skal du sørge for at forstå kursuskravene for hver major, og at du vil være i stand til at nå dine mål.

før du forpligter dig til en dobbelt major, skal du sørge for at forstå kursuskravene for hver major, og at du vil være i stand til at nå dine mål.

Du skal også tale med din karriererådgiver og/eller akademiske rådgiver. Disse mennesker kan være store ressourcer og vil give værdifuld indsigt i, om en dobbelt major kan forbedre dine chancer for at lande et job og lykkes i dit valgte felt. De kan også hjælpe dig med at navigere gennem de specifikke kursus-og kreditkrav på din institution.

i sidste ende kan en dobbelt major være det værd, hvis du brænder for de felter, du studerer, og har en klar vision om, hvordan du planlægger at bruge dine majors i din karriere.

Feature billede: FatCamera / E+ / Getty Images