Articles

Bikini, Atoll

Bikini Atoll er en koralø i Stillehavet, der består af et ringformet rev, der omgiver en 25-mile med 15-mile oval lagune. Atollen inkluderer 23 små koraløer inden for sit Rev.atollen er en del af Marshalløerne, som er en ø-kæde mellem Filippinerne og Filippinerne. Den amerikanske regering overtog administrativ kontrol over Marshalløerne fra Japan i 1944 og bevarede kontrollen indtil 1986, da øerne fik deres uafhængighed. I dag er Republikken Marshalløerne en suveræn nation i fri tilknytning til USA.

Bikini Atoll History: Nuclear Test Site

mens Marshalløerne officielt var under USAs ansvarsområde, blev området kendt som Pacific Proving Grounds på grund af den nukleare test udført på forskellige steder på øerne mellem midten af 1940 ‘erne og begyndelsen af 1960’ erne.

Bombetest på øerne begyndte i 1946, lige efter Anden Verdenskrig sluttede og som USA. var på nippet til, hvad der senere ville blive kaldt kold krig med Sovjetunionen (Unionen af sovjetiske socialistiske republikker, eller Sovjetunionen). Brugen af atomvåben i Hiroshima og Nagasaki gjorde mere end at afslutte Anden Verdenskrig – det inspirerede det spirende atomvåbenkapløb.

USA testede mere end 20 nukleare enheder på Bikini-atollen og nærliggende Enevetak-atollen.

resterende radioaktivitet forbliver i dag på Bikini-atollen.

som en del af Compact of Free Association med Marshalløerne, USA. regeringen har aftalt at løse personlige sygdomskrav som følge af dens atomprøvesprængninger i området. Som et resultat af dette er der oprettet et føderalt program af kongressen, der søger at kompensere veteraner, der deltog i atmosfærisk nuklear test udført på Bikini-atollen eller Enevetak-atollen mellem 1946 og 1958.

en giftig Timebomb?

Massive mængder radioaktivt affald begraves under en betonkuppel på Marshalløerne. De er de giftige rester af USA-ledede nukleare test udført i 1950 ‘erne og 1960’ erne.

tag en fantastisk Google Earth-rundvisning i atombombekratere i USA

Ved hjælp af Google Earth illustrerer denne video skaden forårsaget af de atmosfæriske atomprøvesprængninger i 1940 ‘erne-1960’ erne i Stillehavet.

Radio Bikini

Radio Bikini, en dokumentarfilm fra 1988 af filmskaber Robert Stone, begynder med en radioudsendelse fra Bikini-atollen, før atombomben sprænger og fortæller historien om soldater udsat for radioaktivt nedfald.

Atomic Cafe

se kultklassikeren fra 1982, Atomic Cafe, et foruroligende portræt af atomkrig i det 20.århundrede.

Bikini Atoll Nuclear Tests Documentary – 1949

optagelser fra Operation Crossroads i 1946, som omfattede test af virkningerne af atombomber på dyr på Bikini-atollen på Marshalløerne. Denne dokumentar blev produceret af US Department of the Navy.

Bikini undervands atomeksplosion efterdybning – 1946

flere filmede optagelser fra Operation Crossroads på Marshalløerne i 1946. Denne gang ser du eftervirkningerne af den undersøiske atomtest i denne korte,

vil du finde ud af mere om Bikini-atollen og Enevetak-atollen på Marshalløerne? Ring til National Cancer Benefits Center i dag på (800) 414-4328 eller brug vores anmodning om mere information formular.