Articles

At tage et varmt bad om dagen sænker risikoen for 3 dødelige sygdomme – undersøgelse

hvem kan ikke lide at tage et varmt bad for at suge stresset af en lang dag på arbejdet? Og ifølge en ny undersøgelse offentliggjort i denne uge i tidsskriftet Heart, at blive ren er ikke det eneste, bade er gode til.i en longitudinal undersøgelse brugte forskere data indsamlet fra mere end 61.000 mennesker i Japan siden 1990 for at vise, at jo mere du bader, jo lavere er risikoen for at dø af hjertesygdomme, hjerteanfald og slagtilfælde.

resultaterne tyder på, at at tage et varmt bad hver dag beskytter dit kardiovaskulære helbred betydeligt og holder lægen væk.

sug det af

resultaterne passer til anden forskning, der viser, hvorfor du trækker mod et varmt bad, når du føler dig lidt væk.

i en undersøgelse fra 2016 fandt forskere, at varmeterapi kan beskytte mod hjerte-kar-sygdomme. Foreningen, sagde forfatterne af denne undersøgelse, kan have at gøre med den virkning, varme har på kroppen, hvilket svarer til fysisk træning.

badning er forbundet med en god nats søvn og egenomsorg rutine, og forbundet med bedre generelle sundhed. Det kan også gavne mennesker med specifikke sundhedsmæssige forhold. For eksempel forbandt en undersøgelse fra 1999 hot-tub-terapi til forbedret blodtryk og vægtkontrol blandt mennesker med type 2-diabetes.

men denne forskning, der bruger data indsamlet af Japan Public Health Center, er den største undersøgelse for at undersøge den langsigtede forbindelse mellem karbad og hjertesundhed.centret sporede mere end 61.000 voksne mellem 45 og 59 år i de fem områder Akita, Tokyo, Nagano og Okinava. De blev overvåget indtil December 2009, eller indtil døden i nogle tilfælde.

da undersøgelsen begyndte i 1990, udfyldte over 43.000 af disse personer et spørgeskema om deres badevaner og deres livsstil og besvarede spørgsmål om deres medicinske historie, uddannelse, kost, rygning og motion.

de besvarede også spørgsmål som “hvor ofte bader du i et karbad om 1 uge?”

i løbet af denne tid var der:

  • 2097 tilfælde af hjerte-kar-sygdom
  • 275 hjerteanfald
  • 53 pludselige hjertedød
  • 1769 slagtilfælde

forskerne beregnede derefter, hvordan badevaner korrelerede med hjertesundhed for hver undersøgelsesdeltager.

i Japan bader de fleste mennesker op, helt nedsænket i vand opvarmet til omkring 40-42 grader Celsius.

blandt dem, der deltog i undersøgelsen, havde folk, der badede en gang om dagen, 28 procent lavere risiko for hjerte-kar-sygdomme generelt og en 26 procent lavere risiko for slagtilfælde sammenlignet med dem, der kun badede en eller to gange om ugen eller aldrig overhovedet.

interessant nok var hyppigheden af badning ikke det eneste, der betød noget for forbedrede sundhedsresultater. Vandets temperatur gjorde også en stor forskel.

personer, der foretrak varmere vand, havde 26 procent lavere risiko for samlet hjerte-kar-sygdom, men de, der kunne lide det varmt, havde 35 procent lavere risiko. Det samme var dog ikke tilfældet for slagtilfælde.

kumulativ Kaplan-Meier-kurve for andel af fri for hjerte-kar-sygdom i henhold til hyppigheden af karbad om ugen.Fra undersøgelsen, journal Heart.

“Vi fandt ud af, at hyppig karbad var signifikant forbundet med en lavere risiko for hypertension, hvilket tyder på, at en gavnlig effekt af karbad på risiko for kan delvis skyldes en reduceret risiko for at udvikle hypertension,” rapporterer forskerne.

undersøgelsen antyder, at klinikere kan anbefale karbad for at beskytte mod hjerte-kar-sygdomme.

ikke alle varme bade er ens

“Hvis bekræftet er resultaterne fantastiske. Reduktion af hjerte-kar-sygdomsdødsfald ved hjælp af en så simpel teknik,” fortæller invers, en kardiologi-og diabetesekspert. Burden var ikke involveret i den nye undersøgelse, men skrev en redaktionel i tidsskriftet Heart for at ledsage den.

i sidste ende kan resultaterne tilbyde en ikke-farmaceutisk løsning på hjerte-kar-problemer, siger han.

men mens disse resultater er lovende, er der andre faktorer at huske på.

” undersøgelsen er observatorisk,” forklarer Burden.

“det er derfor ikke bevist, men hypoteseindstilling. Yderligere randomiserede forsøg er nødvendige for at bekræfte det, og derefter arbejde videre for at finde ud af hvorfor.”

“og hvis du er ung, så ja, du skal bade dagligt.”

det betyder, at mens undersøgelsen peger på en forbindelse mellem badevaner og hjertesundhed, kan det ikke bevise, at et bad om dagen definitivt beskytter mod hjertesygdomme. Og undersøgelsen fokuserer på Japan, hvor folk har specifikke badepraksis, der måske ikke oversættes til andre kulturer.

undersøgelsen har også andre begrænsninger. Forskerne sporede ikke, hvordan deltagernes badevaner ændrede sig over tid, så de er kun baseret på data fra et tidspunkt.

undersøgelsen fandt heller ikke en forbindelse mellem at tage varme bade og sænke risikoen for pludselige hjertedødsfald. Faktisk påpeger forskerne, at især blandt en ældre befolkning kan varme bade være forbundet med pludselige dødsfald, herunder højere forekomst af utilsigtet drukning og varmeslag.

det vides heller ikke, om koldt vand kan give lignende eller forskellige sundhedsmæssige fordele, siger Burden.

han håber, at der vil blive yderligere undersøgelser for at fastslå, hvilken rolle temperaturen kan spille, hvis nogen, i disse foreløbige resultater.

fra nu af er disse resultater lovende nok, at Burden anbefaler, at yngre mennesker bader dagligt, hvis de vil se positive hjertesundhedseffekter. Det er også bare god hygiejne, og uanset hvem du er, kan vi alle stå for at vinde ved at holde os rene.

Longevity Hacks er en regelmæssig serie fra Inverse om de videnskabsstøttede strategier for at leve bedre, sundere og længere uden medicin.

hvordan dette påvirker levetiden – denne undersøgelse spores mere end 61.000 japanske voksne fra 1990 til 2009. Samlet set fandt de, at folk, der tog et bad en gang om dagen, havde en 28 procent lavere risiko for hjerte-kar-sygdomme og en 26 procent lavere risiko for slagtilfælde sammenlignet med dem, der aldrig badede eller kun badede en eller to gange om ugen.

hvorfor det er en HACKFREKVENS af badning som forbundet med forbedrede sundhedsresultater, ligesom badets temperatur. Varmt vand var forbundet med en 26 procent lavere risiko for al hjerte-kar-sygdom, men folk, der kunne lide især varme bade, havde en 35 procent lavere risiko. Dette jibes med tidligere forskning, der hævder varmeterapi kan beskytte mod hjerte-kar-sygdomme.videnskab i aktion-det er vigtigt, at dette er en observationsundersøgelse — det kan ikke bevise, hvorfor varme bade er knyttet til disse positive resultater. Men uden kommentator, og kardiologi ekspert, fortæller Inverse, at hvis bekræftet “resultater er fantastisk”, især fordi de er knyttet til sådan en simpel teknik.

HACK SCORE ud af 10 — liter (5/10 håbefulde badere)

abstrakt: karbad anses for at have en forebyggende virkning mod hjerte-kar-sygdomme (CVD) ved at forbedre hæmodynamisk funktion. Imidlertid har ingen prospektive undersøgelser undersøgt de langsigtede virkninger af karbad med hensyn til CVD-risiko. I alt 30 076 deltagere i alderen 40-59 år uden historie med CVD eller kræft blev fulgt op fra 1990 til 2009. Deltagerne blev klassificeret efter badefrekvens: nul til to gange om ugen, tre til fire gange om ugen og næsten hver dag. HRs for incident CVD blev estimeret ved hjælp af proportionale faremodeller efter justering for traditionelle CVD-risikofaktorer og udvalgte diætfaktorer. I løbet af 538 373 personår med opfølgning dokumenterede vi i alt 2097 hændelsestilfælde af CVD, der omfatter 328 koronar hjertesygdom (CHD ‘ er) (275 myokardieinfarkt og 53 pludselige hjertedød) og 1769 slagtilfælde (991 cerebrale infarkter, 510 intracerebrale blødninger, 255 subarachnoide blødninger og 13 uklassificerede slagtilfælde). De multivariable timer (95% CIs) for næsten dagligt eller hver dag versus nul til to gange/uge var 0,72 (0.62 til 0,84, trend p<0,001) for total CVD; 0,65 (0,45 til 0,94, trend p=0,065) for CHD; 0,74 (0,62 til 0,87, trend p=0,005) for total slagtilfælde; 0,77 (0,62 til 0,97, trend p=0,467) for cerebral infarkt; og 0, 54 (0, 40 til 0, 73, trend p<0, 001) for intracerebral blødning. Der blev ikke observeret nogen sammenhæng mellem badefrekvens og risiko for pludselig hjertedød eller subarachnoid blødning. Hyppigheden af badning i karbad var omvendt forbundet med risikoen for CVD blandt middelaldrende japanere.