Articles

alle Kattehemmeligheder

edderkopper er nogle af de mest almindelige husinsekter på planeten. Så der er en sandsynlighed for, at nogle af disse insekter lever under samme tag med dig. Hvilket betyder, at de også krydser stier med din kat fra tid til anden.

Hvis du er ivrig nok, skal du have observeret en tendens hos katte til at jage efter noget, der bevæger sig, herunder edderkopper.

Du har måske endda indset, at efter at have jagtet en edderkop, går din katteven et ekstra skridt for at spise den. Nu kan synet af katte, der spiser edderkopper, komme over som for groft for nogle katteejere. Men det er ikke for vores katte.

så kan Katte spise edderkopper?

svaret er et rungende ja. Og edderkopper er ikke de eneste insekter, som din kitto vil elske. Katte kan spise tonsvis af andre insekter også, herunder fluer, orme, tusindben, møl, mariehøns, kakerlakker, myrer, for blot at nævne nogle få. I modsætning til populære rygter vil det ikke give hende nogen umiddelbare sundhedsmæssige bekymringer at lade din kat spise en edderkop (inklusive den giftige Art).

det eneste problem kommer, når en giftig edderkop bider din katteven. Men som du senere finder ud af, er chancerne for, at en edderkop bider en kat, også betydeligt minimale.

læs videre for mere indsigt i katte og edderkopper.

Indholdsfortegnelse

Hvorfor spiser katte edderkopper?

mange katteejere over hele verden undrer sig ofte, spiser katte edderkopper? Som vi lige har påpeget, kan katte og spiser edderkopper. Men edderkopper er ikke en regelmæssig del af en huskat menu. Så hvorfor spiser katte edderkopper?

svaret på dette spørgsmål ligger i den nysgerrige karakter af katte såvel som deres stærke byttedyr.

selvom katte er blevet tæmmet af mennesker i århundreder, har de ikke kastet alle deres katteinstinkter af. Disse dyr har stadig et stærkt byttedyr og er nysgerrige efter noget, især noget der bevæger sig.

det betyder ikke noget, hvor godt fodret eller korrekt socialiseret din kat er. Lyden eller duften af en mus, der bevæger sig i væggene eller loftet, vil næsten altid få katten til at gå på jagt. Det stærke byttedyr er netop grunden til, at katte går efter edderkopper og andre insekter.

Hvorfor spiser katte edderkopper?

hvis det er første gang din kat støder på en edderkop, vil hun være mere interesseret i at finde ud af alt om denne ‘bevægelige ting’. Jo mere edderkoppen manøvrerer inden for sin bane, jo mere ladet bliver katten. Før du ved af det, ser du på en fuldblæst jagt.

efter at have jagtet edderkoppen, vil katten sandsynligvis have en smag. Og da katte er obligatoriske kødædende, vil alt, hvad der er kødfuldt, sandsynligvis appellere til dem.

en anden grund til, at din kat kan udvikle en smag for edderkopper, er, hvis katten keder sig. Dette sker for det meste med katte, der er alene i længere perioder uden nok legetøj til at holde dem stimuleret.

en kat, der keder sig og er ensom, vil interessere sig for alt inden for hendes omgivelser. Hun kan vælge at ridse på dine møbler, tygge på dit tøj, eller endda jage omkring insekter, der bor i eller omkring huset.

i processen med at dræbe kedsomhed kan din kitto jage en edderkop, dræbe den og muligvis spise den. Hvis det smager godt (og de fleste insekter smager godt til katte), så vil hun have fået en smag for edderkopper.

fra forklaringerne ovenfor er det tydeligt, at katte simpelthen spiser edderkopper af ren nysgerrighed, deres instinktive byttedyr og kedsomhed.

men er det sikkert for katte at spise edderkopper? Selvom mange edderkoppearter er sikre for katte, kan nogle være giftige for din kitto.

salg

Basepauser kat DNA Test Kit / Feline Race grupper, sygdomme...

596 anmeldelser

Basepae kat DNA Test Kit | Feline Race grupper, sygdomme…

 • krist et MUST-have produkt til en kat forælder – vi kender alle nogen, der er den ultimative kat-elsker! Uanset om det er mor, far, en ven…
 • vi bruger den samme genetiske testmetode, der bruges til at analysere humant DNA. Vi er de eneste…
 • let og hurtigt-Modtag resultater på bare 4-6 uger! Hver rapport består af 35+ detaljerede sider, der beskriver næsten alle…

$104.99

Køb på

sidste opdatering den 2021-03-22 / tilknyttede links/billeder fra produktannoncering API

Hvad sker der, hvis en kat spiser en edderkop?

selvom katte sikkert kan spise de fleste edderkoppearter, kan mange ting stadig gå galt.

følgende er nogle af de almindelige bivirkninger af katte, der spiser edderkopper;

1. Gastrointestinal nød

katte kan være obligatoriske kødædere. Men deres mave vil stadig sandsynligvis afvise edderkopper, især hvis det er første gang katten spiser insektet. Det er den samme følelse, du får, når du spiser eksotiske og ukendte fødevarer.

Nogle af symptomerne på gastrointestinal nød omfatter;

 • kvalme og opkastning,
 • diarre eller forstoppelse,
 • dehydrering (som ofte skyldes diarre) og
 • mavesmerter.

det er værd at bemærke, at symptomerne på en kat, der indtager edderkopper, kan forværres af de slags indre parasitter, som insektet bærer. Nogle edderkopper kan være inficeret med farlige parasitter som Physaloptera eller maveorm. I nogle få tilfælde kan disse orme overføres til din kat.

situationen kan også blive værre, hvis en kat indtager edderkopper, der er forurenet med toksiner fra insekticider og pesticider.

kan katte blive syge af at spise edderkopper?

2. Allergiske reaktioner

en kat kan udvikle overfølsomme reaktioner fra indtagelse af edderkopper eller blive bidt af disse insekter.

i tilfælde af indtagelse vil symptomerne for det meste manifestere sig i gastrointestinal nød. Men hvis din kat tilfældigvis er blevet bidt af en edderkop, skal du generelt passe på følgende symptomer;

 • bid sår, som ofte er smertefuldt at røre ved,
 • betændelse i huden,
 • rødme i huden,
 • kløe i huden,
 • varme eller varm følelse at røre ved,
 • blå mærker,
 • nekrose i huden,
 • Scabbing af huden,
 • åndedrætsbesvær,
 • hypersalivation,
 • løbende øjne og næse,
 • irritabilitet,
 • rysten,
 • tab af koordination,
 • feber,
 • unormal koagulation og
 • organsvigt (som kan resultere i koma og eventuel død).

åbenbart er symptomerne på edderkoppebid på katte mere alvorlige end dem, der skyldes, at en kat indtager insektet.

den frelsende nåde er imidlertid, at edderkopper sandsynligvis ikke bider din kat. Det skyldes, at en kats hud er tykkere end et menneskes. så selvom en edderkop bider din kat på huden, er det svært for insektet at få sine hænder forbi den tykke pelsbarriere for at injicere sine dødelige toksiner.

det er dog også værd at bemærke, at der er blødere steder på din kats krop, hvor en edderkoppebid let kan trænge ind, inklusive underbukken, tungen, øjnene og næsepartiet. Hvis du har mistanke om en edderkoppebid, skal du først undersøge disse steder.

sød kat mjav

så kan katte blive syge af at spise edderkopper?

baseret på ovenstående symptomer kan katte helt sikkert blive syge af at spise edderkopper.

kan katte dog dø af at spise edderkopper?

Nå, din kat må ikke dø straks af at spise edderkopper. Men som med enhver mild kattetilstand kan symptomerne på en kat, der spiser en edderkop eller bliver bidt af en, resultere i en eventuel død, hvis du ikke søger akut medicinsk intervention.

Læs også: er tulipaner giftige for katte? Kan tulipaner dræbe katte

Hvad er de dødeligste Edderkoppearter, og hvordan kan de påvirke din kat?

alle edderkopper er ikke lavet lige. Mens nogle udgør nul risici for din kat, er andre arter meget giftige. Giftige edderkoppearter er især farlige for katte, hvis en kat bliver bidt af dem.

dette afsnit skal vurdere toksiciteten af visse edderkopper ved at besvare et par spørgsmål;

kan hus edderkopper skade katte?

betragtes som nogle af de mest harmløse typer edderkopper, er hus edderkopper generelt sikre for katte.

kan Katte spise sorte enke edderkopper?

Nej, sorte enke edderkopper bærer dødbringende gift, og en bid kan dræbe din kat.

automatisk foderautomat til katte og...

4,609 anmeldelser

automatisk foderautomat til katte og…

 • foder dit kæledyr, mens du er væk – Planlæg op til 4 automatiserede fodringer om dagen ved hjælp af den indbyggede programmerbare timer. Program…
 • kontrol del størrelse af hver fodring-dispensere overalt fra 2 teskefulde til 4,5 kopper tørfoder pr fodring at opretholde enhver størrelse…
 • Optag en brugerdefineret besked til dit kæledyr-Hold dit kæledyr begejstret for måltider! Tryk og hold mikrofonknappen nede i tre sekunder til…

$69.95

Køb på

sidste opdatering den 2021-03-23 / tilknyttede links/billeder fra produktannoncering API

kan Katte spise brune eneboer edderkopper?

ligesom deres sorte enke-kolleger er brune eneboer edderkopper meget giftige.

kan Katte spise hobo edderkopper?

Hobo spider bites kan forårsage omfattende hudnekrose. Så katte bør ikke komme i kontakt med disse edderkopper.

kan Katte spise ulve edderkopper?

Ulvespiders bærer et mildt gift, så et møde med din kat er muligvis ikke dødbringende.

kan Katte spise huntsman edderkopper?

På trods af deres enorme størrelse og aktive natur er huntsman edderkopper generelt sikre for katte.

generelt kan enhver edderkop, der betragtes som farlig for mennesker, også forårsage skade på din katteven.

måske spekulerer du også på, om katte kan spise edderkoppespind og spørge dig selv: ‘Hvorfor spiser min kat edderkoppespind?’Nu har en kat, der spiser edderkoppespind, meget at gøre med hendes nysgerrighed.

endelig kan killinger spise edderkopper?

det er ikke tilrådeligt for killinger at spise edderkopper. Det skyldes, at deres mave er meget følsomme. Derfor kan kattungen opleve mere alvorlige gastrointestinale symptomer. Det er endnu værre, hvis en killing bliver bidt af en edderkop.

sød gråfarvet maine coon-killing

Hvad skal jeg gøre, hvis din kat spiser edderkopper

det er ikke usædvanligt at støde på katteejere, der undrer sig over, ‘min kat spiste en edderkop, hvad skal jeg gøre?’

Hvis du har mistanke om, at din kat har spist en edderkop, er den første ting at gøre at kontrollere for nogen af de symptomer, vi fremhævede tidligere. Det skyldes, at behandlingen af edderkoppeforgiftning for det meste adresserer symptomerne.

generelt vil opkastning og diarre føre til dehydrering, hvilket nødvendiggør rehydrering. Du kan rehydrere din kat ved at tilbyde hende mere væske.

hvis katten er blevet bidt af en giftig edderkop, ville din første forsvarslinje være at forhindre toksinerne i at overvælde kattens krop. Du kan gøre det ved at administrere brintoverilte for at fremkalde opkastning eller give katten aktivt kul for at forhindre yderligere absorption af toksiner.

husk, det er kun nødforanstaltninger, du tager, når du forbereder dig på at besøge dyrlægen. Uanset symptomernes art og sværhedsgrad skal du altid tage en kat til veterinærundersøgelse, hvis du har mistanke om, at hun har været udsat for en edderkop.

og for katteejere, der foretrækker forebyggelse bedre end helbredelse, er der masser af tip, du kan implementere for at reducere din kats eksponering for edderkopper.

Nogle af dem omfatter;

 • at give katten masser af legetøj til at trætte hende ned, så hun ikke let går efter edderkopper,
 • at give katten tilstrækkelig mad og vand,
 • at holde niveauet for edderkoppangreb i dit hjem under kontrol ved hjælp af kæledyrssikre insekticider,
 • fjernelse af mærkbare edderkoppespind,
 • fjernelse af alle beskyttelsessteder,
 • udfyldning af huller i væggene, kælderen, loftet og rørsystemet,
 • installation dør fejer og vindue skærme,
 • holde træ bunker væk fra huset,
 • Støvsugning regelmæssigt,
 • trimning alle planter og græs vokser ved siden af dit hus, og
 • Decluttering dine opbevaringsrum.
PetFusion Cat Scratcher Lounge - Valnødbrun, 1 niveau...

13.803 anmeldelser

PetFusion Cat Scratcher Lounge – Valnødbrun, 1 niveau…

 • katte elsker det: en skraber, lounge, & så meget mere (se video til venstre). Inkl premium USA økologisk katteurt blad. Naturlig ridser =…
 • du vil elske det: lavet af genbrugspap, giftfri majsstivelseslim. Attraktivt design, neutrale farver. Anbefales at gemme…
 • tankevækkende DESIGN: kurver gør det lettere at ridse &et mere behageligt sted at hvile& spil. Naturligvis tiltrækker katte….

$49.95

sidste opdatering den 2021-03-15 / tilknyttede links / billeder fra produktannoncering API

konklusion

der er hundreder af edderkoppearter derude. Men kun en håndfuld er giftige for katte. Så generelt bør der ikke være nogen grund til bekymring, hvis du fanger din kat snacking på edderkopper. Men stadig, din bedste chance er at minimere hendes eksponering for disse insekter, som du ikke altid kan fortælle mellem en sikker og giftig art.

kassen vores foretrukne kat produkter

1. Vores favorit: the Cat Language Bible (hvordan man endelig forstår og taler til din kat) – en ny form for kat til menneskelig kommunikation, som mange katteejere har drømt om… men få har faktisk troet muligt.

2. Bedste vakuum til at Tackle kæledyrshår
vores favorit: Orfeld trådløs vakuum – konstrueret til hjem med kæledyr. Med funktioner og værktøjer, der graver snavs, hår og allergener overalt, hvor dit kæledyr får.

3. Bedste immun støtte til katte
vores favorit: Tomlyn immun støtte-bedste Supplement til katte og killinger.