Articles

9 smarte tip til at tage en Mental Sundhedsdag, der faktisk fungerer

nu har du sikkert hørt, at mental sundhedsdage skal være en del af dit selvplejearsenal. Som en person, der har brug for mange af dem, jeg er et kortbærende medlem af Mental Health Day Fan Club. Men enhver, der har ønsket at tage en mental sundhedsdag, ved, at det ikke er så ligetil som f.eks.

for en er der en million grunde til, at du måske har brug for en mental sundhedsdag. Måske beskæftiger du dig med en mental sundhedstilstand, der følger med symptomopblussen, der gør dig ude af stand til at komme ud af sengen. Måske elsker du ikke dit job. Måske kommer du ud af et højspændingsprojekt og skal nulstille. Eller du går gennem en breakup! Eller beskæftiger sig med sorg! Eller har brug for at indhente på bjerget af ærinder, der vejer på dit sind! Eller kan bare ikke i dag! En effektiv, genoprettende mental sundhedsdag vil betyde noget andet for alle, og du skal tilpasse det til dine behov.

se mere

og sandheden bliver fortalt, mental sundhed dage kræver også strategi. Hvis jeg tog en hver gang mine psykiske problemer blussede op, eller jeg følte mig overvældet af dagen foran mig, ville jeg nok have svært ved at holde et job. Hvis du kan forholde dig, Jeg har nogle gode nyheder: jeg valgte hjernen fra eksperter inden for mental sundhed, der har disse ni praktiske tip til at få mest muligt ud af dage med mental sundhed, fra at beslutte det bedste tidspunkt at tage dem til, hvordan du bruger din tid, når du gør det.

tænk på mental sundhed dage som en regelmæssig tune-Up—ikke skade kontrol.

i en ideel verden ville mentale sundhedsdage være noget, du automatisk arbejder i din tidsplan for at forhindre dig i at komme til et sted, hvor du desperat har brug for en pause, fortæller David klo, licenseret ægteskabs-og familieterapeut og grundlægger af Chicagos Ovenlysrådgivningscenter, self. Vi vil bemærke tegn på træthed tidligt og i stedet for at skubbe igennem det, proaktivt tage sig af vores mentale sundhed, herunder lejlighedsvis fridag fyldt med restaurering og selvpleje.

men sådan fungerer det ikke altid. Vi lever i en kultur, der prioriterer produktivitet frem for mental sundhed og ofte kræver, at vi overarbejder os selv, så vi prioriterer ikke mentale sundhedsdage, som vi ville sige, at tage afsted til en tandlægeaftale. Og for nogle mennesker kan den altid tændt tilstand føre til udbrændthed. På det tidspunkt har mentale sundhedsdage et meget andet formål og effekt. “I stedet for proaktiv egenomsorg, der vil have en kumulativ langsigtet effekt, kan det bare komme ud af hullet,” siger klo.

alt for ofte tror folk, at de skal kæmpe virkelig, før de får lov til en pause, men at tage sig af dig selv, før du absolut skal, er, hvordan du undgår udbrændthed, siger klo. Så prøv at tænke på mental sundhed dage som proaktiv temmelig reaktiv. Se dem som ikke-forhandlelige, som du ville jurypligt eller noget lignende.

selvfølgelig er der også en sag for at tage en personlig dag af psykiske årsager, der ikke har noget at gøre med din jobtilfredshed, og det er også sejt. Som jeg nævnte, kræver uventede faktorer som sygdom og livsbegivenheder nogle gange at tage en pause. Tjek ind med dig selv og dine behov—hvis din tarm siger, at du har brug for en mental sundhedsdag, kan det sandsynligvis ikke skade.

overvej planlægning fremad.

proaktivt at sige, “Okay, næste fredag tager jeg afsted for en mental sundhedsdag”, giver dig mere mulighed for at planlægge præcis, hvordan du bruger det. Der er tid og sted for en dag med burritoing i et tæppe og streaming TV, men nogle gange (og ofte) er det ikke en god mental sundhedsdag. “I perioder med stress er vi drevet mod selvdæmpende adfærd, der måske ikke er genoprettende for os,” fortæller Paul Lavella Jr., licenseret professionel rådgiver og Trænings-og udviklingsspecialist hos Delphi Behavioral Health Group, SELF.

da punktet på en mental sundhedsdag er at påvirke vores mentale sundhed positivt til en vis grad, kan vi drage fordel af at lave en spilplan for det. Resten af denne liste er fuld af ideer om, hvad der præcist skal planlægges, men den generelle kerne er, at det meste af tiden du i det mindste delvist vil udfylde din dag. Det betyder ikke at lave en masse højenergiaktiviteter-pointen er at være forsætlig, ikke nødvendigvis travlt. For eksempel er det stadig en plan at planlægge at tilbringe eftermiddagen med at genlæse din yndlingsbog.

selvfølgelig er der praktiske ting at overveje. Planlægning af en mental sundhedsdag i forvejen kan betyde at bruge betalt fritid i stedet for en sygedag, hvilket måske ikke er noget, du kan gøre. Plus, der vil utvivlsomt være tidspunkter, hvor du uventet har brug for en mental sundhedsdag. Selv i så fald kan det stadig være værd at mentalt planlægge fremad, når det sker. Sig til dig selv, ” næste gang jeg har brug for at kalde på en mental sundhedsdag, vil jeg gøre det.”(Og hvis du har brug for at høre det, er det lige så legitimt at tage en sygedag for din mentale sundhed som at tage en til din fysiske sundhed. Du behøver heller ikke gå ind i masser af detaljer om det med din chef.)

faktisk tag stikket ud af arbejde.

alt for mange mennesker tager fri fra arbejde kun for at forblive engageret med det på små måder alligevel, siger Lavella. De tjekker deres e-mails, holde deres Slack meddelelser på, eller bare…bruge for meget tid drøvtyggende om deres job. Hvilket-forståeligt. Hvis du tager en mental sundhedsdag, er det sandsynligt, at du føler en slags måde om arbejde. Men modstå trangen til at forblive tilsluttet eller gryderet.

Lavella anbefaler at gå skærmfri eller roping i nogen for at holde dig ansvarlig. Hvis du er sammen med en ven, skal du bede dem om at holde dig i skak, hvis du rant for meget om arbejde. Eller hvis du har det godt, skal du fortælle en kollega, at du prøver at holde dig væk fra nettet og føle dig fri til at ringe til dig, hvis de ser dig på Slack.

Hvis du virkelig har svært ved at komme ind i denne sindstilstand (Hej, alle jer arbejdsnarkomaner), skal du minde dig selv om, at denne pause også er gavnlig for dit arbejde. Det er klart, at det er vigtigt for egen skyld at tage sig af din mentale sundhed, men du er ikke alene, hvis du føler dig skyldig i at træde væk. Vores kultur er dybest set oprettet for at få os til at føle den måde. Så hvis det hjælper, fortæl dig selv, at du virkelig gør arbejde dig en tjeneste ved at tage den nødvendige tid væk. “Når vi er overarbejde, fører det til højere arbejdstageres utilfredshed og udbrændthed, hvilket sænker produktiviteten,” siger Lavella.

ære behovet for ikke at gøre noget.

med alt, hvad jeg lige sagde i tankerne, kan en mental sundhedsdag undertiden ikke være andet end at forvitre stormen af dine mentale sundhedssymptomer og øve selvpleje på de små måder, du kan klare. Og det er okay. Hvis du har at gøre med psykisk sygdom eller virkelig går igennem noget, er en strategisk planlagt mental sundhedsdag—selvom den er fyldt med beroligende aktiviteter—måske ikke i kortene på dårlige dage.

i disse dage foreslår klo at overvåge din indre stemme. “Essensen af selvpleje er positiv selvtale,” siger han. “Når du har det svært, skal din indre stemme være kærlig og venlig og støttende. Du må ikke slå dig selv op. Mind dig selv om, at du fortjener en pause.”

Forbind med andre mennesker.

Social forbindelse er en enorm søjle i egenomsorg generelt, men jeg glemmer ofte, at det er en mulighed for mentale sundhedsdage, da mentale sundhedsdage ofte føles synonymt med “at skjule sig fra verden.”Men at nå ud til andre, hvad enten det er ved at hænge ud med din ven, der arbejder hjemmefra eller ringe til en elsket på deres pause på arbejdet, kan være en direkte modgift mod arbejdsrelateret angst.

selvfølgelig, i betragtning af den sandsynlige timing af en mental sundhedsdag—smack dab midt i en traditionel arbejdsdag—skal du måske være kreativ om at fremme social sammenhæng. Personligt har jeg brugt mentale sundhedsdage til at indhente langdistancevenner ved at skrive dem e-mails eller breve. Selv at være omkring andre mennesker kan være gavnligt. Parker ud på en kaffebar eller et bibliotek, gå på vindueshopping, eller find en frivillig mulighed på forhånd.

kom ind i naturen.

Du har sandsynligvis ikke brug for mig til at fortælle dig, at naturens helbredende kræfter er rigelige, men hvor ofte drager du faktisk fordel af det? Der er et helt voksende videnskabeligt felt kaldet ecotherapy, og forskning har vist, at mere tid i naturen kan være stærkt bundet til at reducere stress, angst og depression hos nogle mennesker.

afhængigt af hvor du bor, kan dette være lettere sagt end gjort. Men at lade naturen pleje dig behøver ikke at ligne at gå på en udmattende vandretur eller fordybe dig i ørkenen. Du kan også bare finde en park eller gå til en botanisk have. “Nogle mennesker tror at komme udenfor betyder aktivitet eller motion, men det kan også sidde i naturen og bare være,” siger Lavella.

Tackle din opgaveliste.

at tage en pause fra arbejde for at gøre mere arbejde lyder måske ikke som den bedste brug af en mental sundhedsdag, men ærligt kan det være for dig. Ærinder, pligter og andre opgaver kan hobe sig op, når vi er begravet i vores arbejde, og at have det hængende over dig er stressende som helvede. “At føle, at vi ikke kan følge med i vores liv, forårsager et overløb af angst, der er svært at ryste,” siger Lavella. “Nogle gange har du brug for en dag til at håndtere de ting, du ikke håndterer.”

På samme måde kan dette være et godt tidspunkt at tackle opgaver relateret til at gøre en større ændring i service af din mentale sundhed. Hvis du faktisk hader dit job, eller det bare ikke er bæredygtigt eller sundt for dig, bør du nok overveje at flytte andre steder—men det kan selvfølgelig være svært at motivere dig selv til at bruge dine hellige uger til jobjagt. At tage en fridag for at opdatere din r-Kurt og skrive følgebreve er muligvis ikke genoprettende, i sig selv, men det kan bestemt være transformativt i det lange løb.

gør noget kreativt.

Hvis du ikke har bemærket, er essensen af en god mental sundhedsdag ofte forbindelse. Vi har dækket forbindelse med andre og med verden, men at forbinde dig selv og med en følelse af inspiration er også en værdig mulighed. Når du føler dig træt af det arbejde, du skal gøre for at tjene til livets ophold, så prøv at skabe noget for skabelsens skyld. Skriv i din dagbog, pisk de terapeutiske voksenfarvebøger ud, som du sandsynligvis har hørt meget om, eller hent den strikning, du har forsømt. Alt, der strækker en anden slags muskel, som du ikke regelmæssigt får til at udøve på arbejde.

i den vene anbefaler Lavella at gøre noget, du aldrig har gjort før, især hvis du har følt dig fast på arbejde. Ikke kun er det god mental træning for at blive unstuck, men det kan også skabe en sjov hukommelse, der får dig til at smile, i modsætning til minder om kreative ting, du gør regelmæssigt, som sandsynligvis alle blandes sammen. “Ved at deltage i nye oplevelser skaber du en hukommelse forbundet med glæde, som du kan trække på senere,” siger Lavella.

husk mental sundhed dage er ikke alt-eller-intet.

så stor som mental sundhed dage er, husk at de ikke kommer til at arbejde mirakler. “Folk håber, at hvis de kan lægge op på restaurering på en gang på en mental sundhedsdag, vil de vende tilbage til arbejde helt nulstillet,” siger klo. Og når det uundgåeligt ikke sker, vil din mentale sundhed tage det hit af skuffelse. I stedet skal du holde dine forventninger i skak og ikke lægge for meget pres på disse dage. “De er kun små scoops af velvære,” siger klo. “Du er nødt til at gøre en praksis ud af det.”

som en del af denne praksis bør du også opbygge mini mental sundhedsaktiviteter på de dage, du ikke tager afsted. Husk at tage pauser, komme udenfor til frokost eller en middagstur rundt om blokken, hvis du kan, og vær opmærksom på tegn på træthed og adressere dem gennem egenpleje. Jo mere du indgyde dit liv med små vaner af arbejdspladsen velvære, jo mere effektiv din mental sundhed dage vil være, når du tager dem.

relateret:

  • Jeg afslutter mit Job på grund af udbrændthed

  • Sådan taler du med din chef om psykiske problemer

  • 4 luskede tegn på udbrændthed