Articles

21 mødre deler deres bedste råd til nye mødre

Tee var kun 10 uger gammel, da min første Mors dag rullede rundt. Jeg kan huske, hvor spændende det var at fejre Mors Dag for første gang som en helt ny mor, men også hvor uforberedt jeg følte mig for hele denne moderskabs ting.

i en ideel verden er mothering et sæt færdigheder og viden, der er videregivet fra din mor, tante eller bedstemor eller en anden ældre moderfigur… i min situation døde min mor længe før jeg nogensinde havde børn, og for at være helt ærlig ville hun ikke have været mit første valg af lærer. Mine bedstemødre var allerede død, og jeg havde ingen andre slægtninge i nærheden. At lære at være mor for mig var et lappeteppe, der var samlet fra det, jeg ønskede, at jeg havde haft som barn, bøger, online artikler, og min tarmfølelse.

i vores skiftende og stadig mere mobile samfund er mange nye mødre i samme situation: uden en landsby at stole på. Heldigvis kan online-samfund være en alternativ kilde til støtte for mange. Til Mors Dag, jeg bad en gruppe mødre om at fortælle os det bedste råd, de modtog, da de var gravide eller helt nye til forældre, og de indvilligede nådigt i at dele disse nuggets af erfaring og opmuntring med dig.

der er ingen rigtig måde at forældre på, og hver baby er anderledes.
– Rae

ikke mens jeg var gravid, men kort efter, jeg var så søvn berøvet og min lille tilbragte natten i sengen ved siden af mig for første gang, og vi sov! Jeg flippede helt ud, fordi hospitalet havde sagt, at du ikke skulle i seng dele sådan, at jeg fortalte min mor, og hendes ord var, “godt, hun er dit barn.”Det var et øjeblik af erkendelse for mig, at hun var min, og jeg vidste, hvad der var rigtigt for hende som hendes mor. Vi sov sammen, indtil hun var omkring 4 måneder gammel.
– Lilly

jeg ved ikke, om det var, da jeg var gravid med #1, eller jeg har lige hørt det undervejs, men det bedste råd, jeg modtog, var: “hvis det ikke er et problem for dig, er det ikke et problem.”Dette dækker alle mulige valg fra flaske vs bryst, græder det ud vs co-sovende, klud bleer vs engangsbrug, og endda ting som hvornår man skal forlade natten, og når baby skal flytte ud af dit værelse.
– Alicia

” dette skal også passere ” fra min nu afdøde bedstemor. Halsbrand, søvnløse nætter, revnede brystvorter – alle de hårde tider vil passere. Selvom det ikke ser sådan ud i det øjeblik.
– Katie

du vil aldrig stoppe bekymre sig om dem! Jeg tænkte fortsat, at når babyen blev født, ville jeg stoppe med at stresse over dem så meget (bevæger de sig nok? er de sunde?) Nej. Niks. Niks. Du vil altid bekymre dig om dem! Når jeg accepterede dette, følte jeg mig meget bedre. Åh, og stol på din tarm.
– Michelle

Nogle gange når du føler dig overvældet, så længe baby er på et sikkert sted, fodret og har en ren ble, er det okay at tage en kort “time out” for at samle dig selv. Det vil ikke skade din baby at græde i et par minutter, mens du holder din sundhed.
– Sarah

på min baby brusebad nogen fortalte mig, at moderskabet ville “mest.”Jeg anede ikke, hvad hun mente på det tidspunkt, men som tiden er gået, har jeg indset, hvad hun mente. At være mor har været den mest lykke og tristhed. Bittersød begynder ikke engang at skære det. Med hver ny milepæl vil dit hjerte svæve og bryde alt på en gang. Der er ingen anden følelse som det!
– Stephanie

lad de små ting gå og vælg dine kampe. Hvis babyen tømmer en hel kasse med klude, er det det værd, hvis du kan gå på toilettet alene. Hvis dit lille barn har brug for at se TV, så du kan fodre barnet, er det også okay. Din fornuft er det, der betyder noget.
-Chelsey-Jane

” Du har fået dette!”Det var, hvad min doula fortsatte med at sige under fødslen, og det blev mit mantra. Jeg fik et krus bagefter med sætningen på det, og hver dag hjalp det med at minde mig om, at jeg kunne komme igennem det, selvom jeg følte, at jeg ikke kunne. “du gør dig” var også et godt råd – hvad der virker for dig, er måske ikke det, du troede ville fungere, eller hvad dine venner laver, eller hvad du ser i forældrebøger/artikler, men du ved hvad der er bedst for dig og din baby.
– Bethany

Når du plejer efter fødslen, vil din livmoder indgå kontrakt, og du vil føle, at du er i arbejde igen.
– Ashley

min svigermor fortalte mig om overgangsperioden, hvor babyens hoved passerer gennem fødselskanalen. Hun er massageterapeut og ernæringsfysiolog med 6 børn, og derfor yderst kyndig. Hun fortalte mig, at det tætteste, kroppen har at sammenligne overgangsperioden med, er døden. Din krop tror bogstaveligt talt, at du er ved at dø!!!! At se det chokerede og jeg er sikker på, at jeg er bange for at se på mit ansigt, end hun forsøgte at trøste mig ved at forklare, hvordan kroppen har “muskelhukommelse”. Så din næste baby vil ikke være så dårlig, fordi din krop ved, hvad du kan forvente. Jeg havde aldrig hørt noget om overgangsperioden før og ville have været helt fanget af vagt.
– Jordan

min mor fortalte mig, “mit ene stykke uopfordrede råd er ikke at lytte til uopfordrede råd. Du får meget af det. Stol på dine instinkter og gør hvad der er rigtigt for dig og baby.”
– Genna

lad det gå! Frosset kom ud, mens jeg var gravid med min første, så når som helst jeg havde brug for påmindelsen, ville jeg buste ud Elsa stil i brusebadet! Åh, og nyd de brusere, mens du synger.
– Cassidy

min mor fortalte mig ikke at lytte til alle de rædselshistorier, du vil begynde at høre. Du vil være fint, og så vil barnet.
– Barb

vær ikke bange for at bede om hjælp. Vær ikke bange for at modtage hjælp, når den tilbydes.
– daggry

min tante havde en meget lang historie om spildt Kool Aid… men det hele kogte ned til, “messer kommer til at ske. Ting kommer til at spilde. Accepter det nu. Spar dig selv stress.”
– Skylar

” gå med strømmen.”Alt, hvad du troede, du ville gøre eller ikke ville gøre, vil ændre sig, når baby ankommer. Du gør, hvad der virker for dig og din familie.
– Kayla

Jeg fik at vide: mange mennesker vil give dig råd. Lyt til det, prøv hvad der giver mening for dig, og glem resten. Du behøver ikke at prøve noget, bare fordi det fungerede for en anden.
– Diana

jeg panikede næsten hele min graviditet, fordi vi mistede vores første. Jeg kan huske, at min mor sagde til mig, at “det er uden for din kontrol. Du og din krop gør det bedste, du kan, og resten er i skæbnenes hænder.”Jeg tror, det fik mig til at føle mig så meget bedre med alt. Jeg brugte så meget tid på at bebrejde mig selv og frygte det værste, når meget af det i virkeligheden er helt ude af vores kontrol!
– Amber

en vens mor fortalte mig, “vær ikke for stolt af en ‘god’ baby’, der sover godt, ikke græder og spiser godt. Hvis du har lyst til, at det hele gør dig, vil du være overbevist om, at du har gjort noget forkert, hvis din næste baby er nøjeregnende eller ‘livlig'”.
– Erin

” dagene er lange, men årene er korte.”
– Jillian

hvilket råd fandt du mest nyttigt, da du forventede din første baby?

*nogle svar blev redigeret for længde og klarhed.