Articles

Storbritanniens voksende kuldproblem: hvorfor er det så slemt, og hvordan man griber ind

fra kanten af landlige veje til bjergtoppe er kuld et stort problem på landet. Få ting irriterer besøgende til det store udendørs mere end affald, alligevel er problemet stadig. Hvad kan vi gøre for at holde vores grønne områder rene?

annonce

Her undersøger vi Storbritanniens voksende kuldproblem og løsningerne, der hjælper med at holde vores grønne områder rene.

Hvad er kuld?

der er ingen juridisk definition af affald, men det inkluderer alt fra chips til afhentningskartoner til kasserede poser med affald og hundeaffald. Hold Storbritannien ryddeligt siger, at selv æblekerner og bananskind skal tages hjem til genbrug af madaffald. Fly-tipping, herunder større, hårde hvidevarer såsom køleskabe og brødristere, defineres som ulovlig deponering af affald på land, i modsætning til afsnit 33(1)(A) i miljøbeskyttelsesloven 1990.

Shiantislesplastic-c8f84a1

bliver Storbritanniens kuldproblem værre?

ifølge den lokale miljøkvalitetsundersøgelse er mængden af affald forblevet konsistent. Sidste år, henkastning af mad og læskedrikke på farten gik op, mens hund begroning og plastposer faldt, sidstnævnte efter 5P afgift på plastposer blev indført i England. Kuldhandlingsgruppen sagde, at 59% af sine frivillige rapporterede, at problemet med landdistrikterne var “mere end de kunne håndtere” i 2014, op fra 46% i 2012.

hvem kuld?

“kernen i problemet er, at alle slags mennesker kaster alle mulige ting af alle mulige grunde” siger Samantha Harding, direktør for kampagnen for at beskytte Englands kuldkampagne i landdistrikterne. “Mænd i alderen 18-25 år ser det ofte som sejt at droppe kuld, men transportører, rygere, brugere af fastfood-forretninger og drive-through grillbarer og pendlere er alle grupper i samfundet, der strøer”.

næsten to tredjedele af fly tipping involverer husholdningsaffald. Husholdningsaffaldstjenester-små virksomheder, der tilbyder at fjerne husholdningsaffald og simpelthen dumpe – bidrager også. “Husholdere har brug for at vide, at uvidenhed ikke er en undskyldning i henhold til loven – de vil være ansvarlige for retsforfølgelse, hvis deres varer findes i flytipping” siger Allison Ogden, administrerende direktør for Keep Britain Tidy.

det mest almindelige sted for fluetipping er på motorveje, som tegnede sig for 48% af alle hændelser i 2014/15. Flyvetipping på gangstier, broveje og baggyder steg med 3,2% i England. Næsten en tredjedel af alle hændelser bestod af en mængde materiale svarende til en ‘lille varevogn’. Hold Storbritannien ryddeligt siger, at 25% af rygerne ikke tror, at kassering af en cigaretstump er affald.

Kuldheltekampagne: hvad er det, og hvordan man bliver involveret

BBC Countryfile-magasinet går sammen med Outdoor Guide, hold Storbritannien ryddeligt, RSPCA og mange andre for at starte Kuldheltekampagnen. Find ud af, hvordan du kan blive involveret i vores kuldguide.

CF_LITTER_PICKING_CLEVEDON_096

hvilket kuld bliver tilbage?

ifølge Campaign to Protect Rural England (CPRE) er de tre største syndere fastfood-emballage, konfektureindpakninger og flasker med bløde og alkoholholdige drikkevarer fremstillet af plast, tin eller glas. Andre elementer omfatter energi gel breve og rør, madrester og hund ekskrementer.

der er lidt værre end at besøge et smukt sted som en nationalpark og se kuld; det forringer den inspiration, stedet skal give os.

indvirkning på dyrelivet

RSPB og hold Storbritannien ryddeligt siger skruer, bankvolder, træmus og andre dyr kan sidde fast eller dø i kasserede flasker; de kan også kvæle på ‘åg’ – ringen trækker på dåser. “Der er skrevet meget om plast og med rette,” siger CPRE kuld programdirektør Samantha Harding. “Men risikoen er, at folk simpelthen skifter fra at bruge plastik – fordi de ikke ønsker at blive kritiseret-og bruger og smider anden emballage i stedet.”

hvad jeg ikke kan komme ud af mit sind er den store mængde ‘ting’, såsom søde indpakninger, som du finder lige overalt.

hvorfor betyder kuld noget?

 • fare for dyrelivet RSPCA modtager 7.000 opkald om året om kuldrelaterede hændelser, fra grævlingunger med plastikholdere indlejret i halsen til pindsvin med hovedet klemt i tomme dåser.
 • Unattractive kuld er grimt – det ødelægger udsigt, flodvandringer, landskabsvandringer og drev.
 • forurening Fluespidsning af haveaffald kan tillade invasioner som japansk knudeveed at sprede sig.
 • øger negativ adfærd” affald reducerer folks følelse af velvære og tiltrækker kriminalitet”, siger Ogden. Den berømte ‘knuste vinduer’ teori hævder, at henkastning og hærværk skaber en atmosfære af uorden og lovløshed, tilskynde til større kriminel adfærd.
 • formindsket jord et område, der er nedbrudt af affald, bliver mindre besøgt, gangstier bliver forsømt, og siger Campaign for Rural England (CPRE), kan føre til, at jorden bringes til udvikling.
 • omkostning, der er brugt på oprydning af strøelse, og 56m på fjernelse af tyggegummi fra fortove. I 2014/15 brugte de lokale myndigheder i England næsten 50 millioner kroner på at rydde fluetipping.
Strandoprydning frivillig bruger klo til at hente kuld på stranden
Strandoprydning frivillig bruger klo til at hente kuld på stranden/kredit: Getty Images

Hvordan betaler vi for oprydningen

“det er chokerende, at kommunerne betaler for affaldshåndtering og bortskaffelse, når omkostningerne skulle falde på producenterne af emballagen,” mener hbres Samantha Harding. “Emballageindustrien har aldrig fuldt ud accepteret, at den skal ændre sin adfærd. Fastfoodvirksomheder siger altid, hvor meget de gør for at uddanne deres kunder, men de tager ikke ansvar for at reducere emballagen i første omgang.”

Emballageforbundet: “den bedste måde at håndtere kuld på er at forbedre infrastrukturen på farten og tungere bøder for dem, der laver kuld. De lokale myndigheders manglende håndhævelse af bøder er beklageligt.”

McDonald’ s: virksomheden siger, at dets oprydningsbegivenheder går omkring 150.000 miles om året i Storbritannien. Det understøtter også uddannelsespolitikker fra velgørenhedsorganisationer, der opfordrer folk til at smide affald og genbruge.

Plastforureninggettyimages-80091432-ae43c3c
plastforurening er et stort problem langs vores kystlinjer og vandveje/kredit: Getty Images

nedskæringer til lokale tjenester

en arv lotteri fond i 2014, ‘renæssance til risiko?’, fandt ud af, at 86% af parkforvalterne har haft budgetter skåret siden 2010. Ifølge Rethinking Parks-programmet betyder dette uregelmæssig rengøring af legeområder og færre parkpersonale, hvilket fører til mere antisocial adfærd.

finansiering til rengøring af landeveje og andre veje end større motorveje blev skåret af kr.74M mellem 2010 og 2014. “Hvis nogen taber en flaske på en gade i en by, betales nogen for at hente den. Chancerne for, at en flaske i en hegn samles, er næsten nul”, siger HLRE ‘ s Harding.

Kuldplukningsbegivenheder at deltage i Storbritannien

Giv landskabet en hjælpende hånd ved at deltage i et kuldplukningsbegivenhed med vores runde-up af kampagner, der finder sted i Storbritannien i 2019.

kvinde

Hvad laver regeringen?

i 2014/15 gennemførte de lokale myndigheder næsten 515.000 håndhævelsesaktioner for fluetipping til en pris på 17,6 millioner. “Lokale myndigheder gør det meste af det tunge løft”, siger Ogden.

i December 2016 annoncerede regeringen sin nationale Kuldstrategi, der arbejdede med lokale myndigheder, kampagnegrupper og virksomheder for at skabe samfundsmæssige tilbagebetalingsordninger, der fokuserer på fjernelse af affald, for at give rådene ny magt til at tackle småskala fluetipping og til at gennemgå sagen for højere faste sanktioner for affald. “Jeg tror ikke, det betyder noget, om bøderne er 150 eller 1000,” siger Harding fra CPRE. “Vi har brug for mere konsekvent håndhævelse”. Ogden beskrev regeringens beslutning om at stoppe med at finansiere den lokale Miljøkvalitetsundersøgelse som “ulige. Det betyder, at du kan tale om problemet, men du ved ikke nøjagtigt, hvad det er”.

Shiantislesplastic-c8f84a1

hvad er smidt væk?

Keep Britain Tidy har kørt den lokale miljøkvalitetsundersøgelse i de sidste 13 år. Af de 7.200 undersøgte steder i England: 83% havde rygermaterialer, 69% havde konfektureemballage, 54% havde sodavand og flasker, 24% havde fastfood, 21% havde snackemballage, 20% havde kasseret flasker alkohol og 8% havde brudt glas.

Kuldstatistik

 • 226 millioner cigaretskodder kasseres i England hvert år
 • 1 milliard – de anslåede omkostninger ved afhentning af kuld i Storbritannien i 2015
 • 11.212 flasker og dåser blev samlet i 2018s månedslange CPRE Green Clean-kampagne
 • 2,25 millioner stykker kuld falder på gaden hver dag .
 • 180.000 + sække affald ryddes fra motorveje og større a-veje hvert år ved motorveje England.
 • der bruges årligt 2,3 mio. kr. på Netskinner for at rydde fluespidsen fra landjorden.

hvad kan der gøres?

lokale myndigheder anvender kuldplukkere til at rydde byens gader, men dette er upraktisk i de bredere områder af landet. CPRE siger, at nøglen er at bruge Økonomi til at tilskynde folk og virksomheder til at gøre det rigtige snarere end det forkerte. “Plastikposen gjorde mere, end vi kunne have gjort i 20 år med at overtale folk,” siger Samantha Harding fra CPRE. “Det samme ville ske med en flaske depositum.”Regeringen forventes at” øjeblikkeligt ” lancere en konsultation om et depositum-Retursystem for dåser og flasker af alle materialer (glas, aluminium og plast) sammen med “engangs kopper fyldt på salgsstedet”.

“det har at gøre med adfærdsmæssig økonomi – i livet kan folk bare ikke lide at blive fortalt, hvad de skal gøre. Du er nødt til at finde mere subtile måder at skubbe adfærd på,” siger George Monck fra CleanupUK.

Hvad kan folk gøre ved det?

Keep Britain Tidy påpeger, at det aldrig har været lettere at genbruge eller bortskaffe varer: lokale myndigheders rekreative steder tager næsten enhver husholdningsartikel, og mange virksomheder er nu forpligtet til at acceptere udtjente hvidevarer til genbrug. Det arbejder med 7.000 skoler på et Ecoo-skoleprojekt, der lægger vægt på omsorg for miljøet.

“Hvis det var let, ville det have været løst for længe siden”, siger Harding. “At forsøge at overtale folk til at være stolte af deres samfund er en hård vej at følge. Du kan undertiden ændre adfærd ved at indføre foranstaltninger såsom 5P-poseopladning eller aflejringer på flasker. Det er komplekst og kræver en nuanceret tilgang”.

Keep Britain Tidy har udsendt mere end 2.000 meddelelser om grønt Flag til lokale myndigheder, der med succes tackler affald, “det højeste tal på rekord”, siger Ogden. Organisationens Love Parks-ordning trækker på 14.000 frivillige, der hjælper med at vedligeholde Parker, mens 60.000 mennesker i England menes at melde sig frivilligt til at rydde op i affald.

Tips til at holde grønne områder rene

1

tag dit affald hjem

Tag altid dit affald med hjem på et besøg på landet. Det lyder måske indlysende, men det er overraskende, hvor mange mennesker der ikke gør det.

2

Reducer din emballage

sørg for, at dine picnics bruger mindst mulig emballage. Medbring smørrebrød i genanvendelige beholdere i stedet for klamfilm, brug en genopfyldelig flaske og undgå produkter i plast.

3

Hent affald, du finder

Hvis du ser en kasseret sprød pakke, dåse, flaske eller andet kuld, når du er ude og omkring, skal du hente den. Opbevar en taske og beskyttelseshandsker i rygsækken til nødsituationer

4

Spred ordet

fortæl andre, hvad du gør, og opmuntre dem til at respektere landskabet. Post på dine sociale medier feeds om kuld-picks du har gjort, og dele genbrug oplysninger.

5

Tal med fastfoodkæder

fortæl andre, hvad du gør, og opmuntre dem til at respektere landskabet. Post på dine sociale medier feeds om kuld-picks du har gjort, og dele genbrug oplysninger.

6

Organiser dit eget kuldvalg

Organiser dit eget kuldvalg i dit lokale område, og bed dine naboer og venner om også at blive involveret. Det er en fantastisk aktivitet, der kan hjælpe med at opbygge samfundsstolthed og er et godt eksempel for børn.

7

Deltag i en begivenhed i nærheden af dig

Deltag i CPRE ‘ s Green Clean to kuld pick i dit lokale område. Lanceret sidste år, Green Clean kører for September måned og involverer lokale grupper, der samler affald på landet.

8

støtte nationale ordninger

støtte CPRE og andre kuldorganisationer, såsom hold Storbritannien ryddeligt. De kampagne for gennemprøvede løsninger, såsom depositum-Retursystem for drikkevarer dåser og flasker.

casestudie: Llangattock kuldplukkere er en samfundsgruppe på omkring 18 frivillige, oprettet for 10 år siden. “Vi var bare en gruppe mennesker, der havde en klynke i landsbyen, og besluttede at gøre noget,” siger medstifter Michael Butterfield. Gruppen går ud seks dage om måneden for at rydde kantene på 160 miles af A-og B-veje i et område, der dækker Talybont-on-Usk til Crickhotell. De bærer tøj med høj synlighed og er parat til at samle på strækninger af travle veje. Butterfield vurderer, at de har reduceret affald med omkring 50% gennem årene. “Kuld tiltrækker kuld. Fællesskaber er netop blevet vant til vejkanter, der tiltrækker kuld,” tilføjer han. “Jeg føler mig ansvarlig for, at jeg overleverer stafetten til mine børn for en renere verden.
Den løft, du får fra kuldplukning, er fantastisk.”

et nøgleelement i en gruppe, der vælger kuld, er, at det tiltrækker interesse: “folk spørger, hvad du laver, og de deltager. Budskabet bliver spredt, ” siger HBRES Samantha Harding.

annonce

sådan involveres

Målret engangs-plastkuld og deltag hold Britain Tidy ‘ s Great British Spring Clean, 22.marts-23. April. Tilmeld dig på keepbritaintidy.org