Articles

Så du vil datere en Oppa? Guide til Dating i Korea

alt hvad du behøver at vide om Dating en koreansk mand

med fremkomsten af tour sites som Oh my Oppa og den enorme stigning i populariteten af Kdramas, ideen om dating en koreansk er blevet idealiseret. Imidlertid, det er praktisk at vide, at der er nogle vigtige forskelle i dating stilarter mellem Nordamerika og Korea.

som altid kan det, der kan virke normalt i en kultur, virke underligt i en anden.

i skrivende stund har jeg boet i Seoul i cirka seks måneder. Jeg har haft min rimelige andel af datoer-god, dårlig, og humoristisk. Her, jeg vil dele nogle tip til dating i Korea baseret på mine personlige oplevelser såvel som mine venners. Men alles oplevelser er forskellige, og dine kan også variere.

Cick her, hvis du er interesseret i at se, hvordan det gik på min Åh min Oppa dato!

alle er forskellige

Hvis du antager, at alle koreanske fyre er søde, venlige og tynde som K-pop idoler, vil du blive meget skuffet.

koreanere kommer i alle former og størrelser. Jeg er gået på datoer med høj, kort, tynde og muskuløse koreanske drenge. Jeg har gået på datoer med gode drenge og dårlige drenge.

nogle fyre var selvsikker. Andre var meget genert. Nogle talte perfekt engelsk. Andre kendte næppe nogen. Nogle var uhøflige og underlige. Nogle var rart. Antag ikke, at der er en “type” koreansk fyr, og baserer bestemt ikke dine forventninger på idoler!

hvor møder du en Oppa?

i Nordamerika, det er meget almindeligt at møde din betydningsfulde anden gennem venner, barer, fester og online dating apps såsom Tinder.

i Korea er den mest almindelige måde, hvorpå koreanere møder hinanden, ved at introducere dem til venner. Faktisk, det er almindeligt, at venner sætter hinanden op på blind dates kaldet sogeting (Kurt).

desværre, medmindre du har en koreansk ven, er det ikke sådan, at de fleste koreanere møder udlændinge.

Der er nogle koreanske datingapps, du kan prøve, men de er skrevet på koreansk, så medmindre du taler flydende i sproget, vil de være forvirrende at bruge. (Jeg prøvede nogle af disse apps, og selv med Google translate blev jeg overvældet).

i øjeblikket er den mest populære måde for udlændinge at møde koreanere stadig Tinder.

afhængigt af hvem du spørger, Kan Tinder være himmel eller helvede – især i et fremmed land. Nogle mennesker i Korea vil bruge Tinder som en måde at tilslutte sig udlændinge (læs: de tror, du er en let ‘hvid hest’).

andre har alvorlige hensigter. Jeg har fået mange datoer fra Tinder, og jeg har dateret koreanere gennem appen.

pas på, at du ikke bliver brugt som en gratis engelsk vejleder. Din date skal spørge om dig. Hvis din date bliver ved med at spørge om din hjembys kultur, mennesker, mad, musik, dating og alt andet relateret til din hjemby, der er stor chance for, at de bruger dig til gratis engelskundervisning.

Hvis du vil øve din koreansk, og han insisterer på at tale engelsk, skal du sørge for, at du ikke bliver taget med på en tur.

Læs mere: Den ultimative 3-dages Seoul-rejseplan

din første Date med en Oppa

Hvis du har en date med en koreansk, tillykke!

koreanere er kendt for at være meget moderigtige, så klæd dig godt! Det siger sig selv, at du ikke skal bære nogen lavskårne skjorter, men miniskirts er okay.

koreanere arbejder hårdt og spiller endnu hårdere, så du kan finde dig selv at gå fra sted til sted på din date.

koreanere elsker at spise, så tag din appetit! Det er ikke ualmindeligt at gå til to restauranter på en nat. Du kan også ende med at synge dit hjerte ud på en noreabang (karaoke værelse), bar eller 24-timers kaffebar.

TIP: i Nordamerika er det normalt at holde hænder og endda kysse på første date. I Korea, det er ikke normalt at holde hænder eller kysse på en første date. En fyr vil måske holde hænder, men kysse på den første date er et stort nej.

i Korea er det forkert at kysse offentligt. Hvis han prøver at kysse dig, skal du ikke blive overrasket, hvis han prøver at tage dig med til et kærlighedsmotel bagefter.

middagsdato seoul

første tre dage af Dating

med risiko for at lyde som en skolebog fra fremtiden, i Nordamerika ville en fyr vente tre dage, før han sendte en besked til en pige han mødte. Dette var for at vise, at han havde travlt med andre ting i sit liv.

i Korea er det modsatte sandt. De første tre dage er afgørende for at vise en person, du er interesseret. Så, hvis en fyr fortsætter med at sende dig beskeder lige efter du mødtes, og du ignorerer ham eller tager alt for lang tid på at svare, han tror måske, at du ikke er interesseret og går videre. Så få fingrene til at skrive!

hvem betaler?

koreanske fyre har tendens til at trække deres tegnebøger ud og betale for hver dato. Have sagt, at, nogle yngre par kan skifte. Fyren betaler for større ting som middage, og pigen betaler for mindre ting som kaffe.

beskeder koreanere

koreanere besked. MASSE. Den mest populære måde at kontakte folk på er gennem Kakao Talk-appen, så hvis en fyr beder om din Kakao, er det hvad han mener. Hvis en fyr er interesseret, eller hvis du er dating, han vil sende dig besked hver dag eller næsten hver dag.

næsten hver fyr, jeg har dateret i Korea, har stillet mig to spørgsmål om Kakao.

Hvad laver du? og spiste du?

selvom intet ændrer sig i dit daglige liv, mens du arbejder, vil de stadig vide om din dag. Svarende til Kina og Hong Kong spiste du, eller har du spist morgenmad, betyder generelt, at de bryr sig om dit velbefindende og ligner mest os, der spørger, hvordan har du det?

koreansk kaffe

forhold i Korea

en fyr kan give dig en “tilståelse” (tilstå hans følelser for dig) på den første date og bede om at være eksklusiv. Bliv ikke overrasket, hvis dette sker. Det er op til dig at bruge din vurdering af, om du vil være eksklusiv med ham med det samme eller ej.

Hvis du vil lære ham mere at kende, er du velkommen til at sige nej. Hvis han kan lide dig, vil han respektere dette.

på den anden side, Jeg har dateret fyre, der aldrig “tilstod”. Var vi eksklusive? Var vi ikke? Det er en sikker antagelse, at hvis en fyr konstant beskeder dig, og du går ud på datoer, at du er eksklusiv. Men hvis du ikke er sikker, spørg!

personlig historie: da jeg var dating min første koreanske kæreste, på det tidspunkt var jeg ikke sikker på vores “status”. Så, da vi gik ud spurgte jeg ham tilfældigt, Hej, er vi kæreste og kæreste? Er vi eksklusive? Det sagde han, vi var.

Læs mere: de bedste dagsture fra Seoul

Breakups i Sydkorea

Dette er noget, jeg ville ønske, jeg vidste, før jeg kom til Korea. Koreanere er berygtede for spøgelse.

det er en sikker indsats, at selvom du ser nogen, hvis de pludselig holder op med at svare på dine beskeder og efterlader dig ulæst på Kakao, at det er forbi.

Hvis du har haft et par gode datoer, og de pludselig holder op med at sende dig beskeder, kan du også sikkert antage, at du er blevet spøgelse.

personlig historie: jeg har været spøgelse et par gange i Korea. En gang, jeg havde en dejlig date med en fyr. Han sagde, at han ville køre mig til købmanden og hjælpe mig med at bære mine dagligvarer til mit hus (poser er tunge!).

det er overflødigt at sige, at jeg dukkede op til E-Mart på det tidspunkt, vi blev enige om, men han var ingen steder at finde. Jeg ringede og sendte en besked til ham et par gange, før jeg indså det af en eller anden grund, han ville ikke dukke op og hjælpe mig.

Læs mere: tjek vores guide til brug af Jimjilbang her og min erfaring med Oh my Oppa. en ny slags tour.

købere pas

uanset hvad dine følelser og intentioner måtte være, koreanere tager muligvis ikke dating dig alvorligt. I deres øjne, du er i Korea i kort tid, før du går tilbage til dit hjemland.

Hvis du ikke taler koreansk eller viser interesse for at kende eller lære hans kultur, kan dette også vise dem, at du ikke er nogen at være seriøs omkring.

selvfølgelig har mange udlændinge giftet sig med koreanere og opholdt sig i Korea. Men forvent ikke, at dette sker.

koreanere arbejder også de næstlængste timer i verden efter Japan! Jeg har dateret fyre, der arbejdede 12-timers dage 6 dage om ugen. Det er overflødigt at sige, vi så ikke hinanden ofte.

da vi gjorde det, var de meget trætte. Hvis du er en person, der ønsker at se din betydelige andre mere end en gang om ugen, du kan have en bedre chance dating udlændinge.

pendler seoul

endelige ord om Dating en Oppa

bliv ikke blindet for kun at have til hensigt at danse koreanere. Hvis du er fordomsfri til dato folk fra dit land (eller andre lande), du kan blive overrasket. Du bliver også mindre skuffet, end hvis du kun holder dig til en nationalitet.

uanset hvem du ender dating, husk at have det sjovt og holde et åbent sind!

Hvis du er interesseret i at lære Korea, kan du tage denne introduktionsklasse gennem Skillshare og få en 30-dages gratis prøveperiode til 30.000+ klasser.

fik en TEFL og interesseret i undervisning i Korea? Det er en nem måde at møde lokale folk og nyde kulturen. Se vores guide til undervisning i Asien.