Articles

Kan ørepropper forårsage bivirkninger?

kan ørepropper forårsage bivirkninger?

“sæt aldrig noget mindre end din albue i øret” er noget, vi har været klogt advaret mod på et eller andet tidspunkt. Men flere af os ignorerer dette råd, ifølge Dominic Peter magt, fra University of Melbourne.
vi bruger in-the-ear-hovedtelefoner til at lytte til musik, bilnøgler og hårnåle til at ridse den særligt ubehagelige kløe og høreapparater for at muliggøre bedre kommunikation.
mange af os bruger også engangs skum ørepropper til at beskytte mod skadelige lyde på arbejdspladsen, eller for at blokere støj fra snorken partnere, høj trafik UDEN soveværelse vinduer, hunde gøen og andre generende lyde, der forhindrer en god nats søvn.
Hvis du regelmæssigt bruger ørepropper til at sove, er det skadeligt? På internettet spørger folk, om det kan forårsage tinnitus, infektioner eller øresmerter. Kan regelmæssig brug af ørepropper forårsage voks eller tryk, der opbygges i hovedet? Kan det forårsage hovedpine?

fakta om voks

for at besvare disse spørgsmål skal jeg først forklare et par ting om ørevoks.
voks er godt for øret, men for meget kan være dårligt for dig. Voks kommer fra små kirtler i den ydre del af øret. Det begynder at ligne honning, men jo længere det bliver i øret, jo mørkere og sværere bliver det, da det fælder snavs, grus og gunk.
tværsnit af hvor voks kommer fra og hvor det skal gå.
forfatter forudsat
normalt vil voksen blive” gået ” ud af øret ved sin selvrensende mekanisme. Alt, der bremser eller vender denne mekanisme, kan få voks til at opbygges. Desværre kan noget mindre end din albue gøre dette, sovende stik inkluderet. Men alles ører påvirkes forskelligt.
et øre fuld af voks fungerer som en indbygget øreprop-fantastisk til at sove, men hvis det ender med at hvile på trommehinden, kan det forårsage ubehag og undertiden tinnitus.
de fleste af de problemer, folk forbinder med ørepropper, skyldes faktisk for meget voks i ørerne, selvom voksen kan skyldes at være en konsekvent øreproppebruger.
Hvis du er en konsekvent bruger og tror, du kan have for meget voks, så spørg din læge om at kontrollere inde i øret. Eller endnu bedre, lav en aftale for at se din lokale audiolog. De kan have et kamera, der kan vise dig, hvor meget voks der faktisk er inde i dit øre, og om der skal gøres noget ved det.

en god nats søvn

En god nats søvn har mange sundhedsmæssige fordele, og at sove dårligt kan have opfølgningsproblemer som koncentrations-og hukommelsesproblemer.
undersøgelser har vist fordelene ved sovehjælpemidler som ørepropper og øjenmasker til forbedring af søvn for patienter på hospitaler. Faktisk viser undersøgelserne, at aids kan reducere behovet for sovende medicin.

men som med alt hvad du har på dig, mens du sover, er komfort afgørende. Så det er vigtigt at indsætte stikket korrekt.
ideelt set skal du rulle skumproppen i en tynd cylinder og derefter indsætte den dybt i øret og holde den på plads, indtil den udvides (se video). Hvis det ikke falder ud om natten, og du ikke oplever noget ubehag, så fremragende!
Hvis du ikke kan sætte det ind uden ubehag, eller det kommer ud med mørk voks i slutningen, eller hvis du føler, at der er en opbygning af tryk i øret, så se din læge eller audiolog. De kan foreslå andre muligheder, hvis du har brug for mere stilhed, mens du sover.
med hensyn til allergier har der kun været et rapporteret tilfælde af en allergisk reaktion på materialet skum ørepropper er lavet af.
det er også meget usandsynligt, at du vil udvikle tryksår. Og kun et papir, der er offentliggjort i de sidste 20 år, har beskrevet visse typer ørepropper (hovedsageligt silikone), der bryder sammen i øregangen og kræver fjernelse af specialister.

kasser proppen

det er en god ide at kassere propperne, når de begynder at blive misfarvede. Efterhånden som voks opbygges på overfladen, bliver ørepropper klistret og kan overføre bakterier fra fingrene ind i dine ører.
Sæt aldrig spyt på ørepropper for at smøre overfladen, så de glider lettere ind. Du har flere bakterier i munden end din bund, så det sidste, du ønsker, er at introducere disse til dit øre.hvis du gør det, øges risikoen for at udvikle en infektion i øregangen, som kan forårsage betændelse og påvirke din hørelse, indtil infektionen er behandlet.
Hvis skumpropper er et problem, kan du få specialfremstillede ørepropper. De er lavet specielt til dine ører ud af en blød medicinsk silikone, der er let at rengøre og ikke falder fra hinanden i øret.
Custom stik er dyrere end engangs dem, men de kan arbejde ud billigere på lang sigt, når det kommer til dit helbred påvirkes af dårlig søvn.
nogle mennesker klager over at blive alt for distraheret af lyde generelt, som kan være endnu værre, når de forsøger at sove. Der kan være andre problemer, der ligger til grund for denne følsomhed. I stedet for at blokere lyden, kan nogle gange introducere andre mere behagelige lyde (som lyden af en fan eller havet) hjælpe med at distrahere sindet.
Hvis du sætter ørepropper korrekt og ikke oplever ubehag, skal du være i stand til at hvile let, at du gør alt hvad du kan for at opnå en bedre nats søvn.
samtalen
Dominic Peter magt, honorær, audiologi og talepatologi, University of Melbourne
denne artikel blev oprindeligt offentliggjort på samtalen. Læs den oprindelige artikel.