Articles

hvornår er det for sent at få en abort?

Tilbage i 1973 legaliserede USAs højesteret abort. Men spørgsmålet om, hvor sent du kan få abort, er stadig et stort diskussionsemne. Når du får en uplanlagt graviditet, og du overvejer en abort, faktorer, du skal huske på, inkluderer lovgivningen i din hjemstat, og hvor langt væk du er. Desuden afhænger vinduet, hvor man kan få abort, af andre faktorer, såsom den metode til abort, man søger, og kvindens situation. Mens nogle kvinder har svært ved at tage denne beslutning, beslutter Andre sig ganske tidligt. Hvis du har taget din beslutning om at få en abort, her er et par ting, du har brug for at vide:

fortsæt med at rulle for at fortsætte med at læse Klik på knappen nedenfor for at starte denne artikel i hurtig visning.

hvor du bor spørgsmål

forskellige stater i USA har varieret lovgivning, der definerer, hvornår det er for sent at have en abort. 43 stater forbyder ophør af graviditet efter et bestemt tidspunkt. Dette omfatter alle de stater, der udelukker Colorado, Vermont, Alaska, Oregon, ny Jersey og D. C. dette punkt afhænger dog af den stat, du bor i.

20 uger i graviditeten

ud af staterne forbyder 19 af dem ophør af graviditet, hvis du er forbi 20 uger i din graviditet. I henhold til loven i disse stater betragtes fosteret på dette tidspunkt under din graviditet som levedygtigt. Disse stater er; Det er et af de mest populære områder i verden, der findes i usa, usa, usa, usa, usa, usa, usa og USA. Den amerikanske Kongres for fødselslæger og gynækologer hævder imidlertid, at denne periode er for kort til, at nogen betydelig fosterudvikling har fundet sted. Det er mere en bekymring for fostersmerter, som eksperter siger, at det ikke er muligt på dette tidlige tidspunkt.

24 Til 28 uger i graviditeten

23 stater har love, der forbyder abort, når fosteret er mellem 24 Til 28 uger under graviditeten. De fleste af disse lande har en tendens til at have en tendens til at have en tendens til at have en tendens til at have en tendens til at have en tendens til at have en tendens til at have en tendens til at have en tendens til at have en tendens til at have en tendens til at have en tendens til at have en tendens til at have en tendens til at have en tendens til at have en tendens til at have en tendens til at have en tendens til at have en tendens til at have en tendens til at have en tendens til at have en tendens. Af disse stater satte Florida, Nevada, Pennsylvania, Massachusetts og Ny York denne periode på 24 uger, mens Virginia-loven sætter den på 27 uger. Afhængigt af hvilken tilstand du er i, er der også undtagelser, hvis der har været incest, voldtægt, abnormitet i fosteret, eller hvis dit liv eller helbred er i fare.

tidligere forbud

i nogle stater presser lovgivere på love for at forbyde aborter efter seks uger, hvilket er den periode, hvor fostrets hjerteslag kan påvises. Ohio stemte for” Heartbeat Bill ” i 2018. Guvernør John Kasich nedlagde dog veto mod det. At vide, hvad dine muligheder er i din tilstand, holde styr på de igangværende i dit lokalområde.

metoder til abort

Via: pexels.com

ifølge kvalificerede specialister er der to hovedtyper af abortmetoder, der er tilgængelige. Du kan vælge en medicinsk abort, der involverer brug af medicin til at afslutte graviditeten. Hvis din graviditet ikke er gået over ti uger, kan denne metode hjælpe dig. Det er en metode, der ikke kræver anæstesi eller invasiv kirurgi. Du kan gøre det i din lokale klinik eller hjemme, nøje efter din læge råd.

den anden mulighed er en kirurgisk abort, som du kan have, når du enten er i første eller anden trimester og inkluderer en procedure kendt som aspiration. Dette er en procedure, der anvendes op til 16 uger siden du fik din sidste periode. I denne procedure går et sugerør gennem livmoderhalsen og dræner livmoderen.

hvis det har været mere end 16 uger siden du fik din sidste periode, er en udvidelses-og evakueringsprocedure levedygtig. Her indsætter lægen et kirurgisk instrument i livmoderen via livmoderhalsen og fjerner væv fra din livmoderforing. Selvom disse procedurer er kendt som kirurgiske, er der ingen indsnit udført.

sene aborter

mens du muligvis har flere muligheder i løbet af dit første og andet trimester, er sene aborter ikke lovlige i de fleste stater. Ifølge Guttmacher Institute, 17 stater forbyder abort hvis du er forbi 20 uger efter befrugtning, Virginia forbyder abort, hvis du er i tredje trimester. 20 stater forbyder det, hvis fosteret kan overleve uden for livmoderen. På grund af disse begrænsninger i sene aborter i de fleste stater vælger kvinder normalt DIY-procedurer, som ikke kun er farlige, men også umenneskelige og kan være dødelige. Besøg din læge for at kende de bedste og sikreste muligheder for abort. Dette afhænger af trimester og helbredstilstand du er i.