Articles

Hvad er de første tegn på glaukom?

glaukom er en af de første årsager til forebyggelig blindhed eller synshandicap i USA desværre kan denne øjensygdom påvirke patienter i alle aldre og baggrunde. Derfor er det så vigtigt at tage visse forholdsregler for at beskytte din vision, selvom du har perfekt syn. Det første symptom, som folk ofte bemærker, er et tab af perifert syn. Så hvad er glaukom, og hvad er nogle af de mest almindelige tegn på glaukom?

glaukom er en tilstand, der forårsager skade på synsnerven. Hvis du er bekymret for, at du har glaukom, kan de erfarne øjenlæger hos Nevada øjenlæger evaluere din medicinske historie og symptomer for at diagnosticere glaukom og oprette en handlingsplan fremad. Planlæg din øjenaftale i Las Vegas, helt, Henderson, Boulder City, og Pahrump, NV, ved at ringe til os i dag. Vores team er dedikeret til din komplette øjenhygiejne.

Hvad er glaukom?

mange mennesker vil vide – hvad er glaukom? For at forstå denne tilstand er det vigtigt først at vide, hvordan øjet fungerer. Øjet cirkulerer en væske kaldet vandig humor. Når denne cirkulation er blokeret, begynder væsken at opbygge og forårsage tryk. Dette er kendt som intraokulært tryk, og det kan forårsage skade på synsnerven. Hvis blokeringen ikke ryddes væk, eller skaden på nerven ikke behandles, kan patienter miste deres syn for godt. Forskere ved ikke altid, hvad der forårsager den oprindelige blokering, men genetik kan i de fleste tilfælde være en faktor. Medicinske tilstande, såsom diabetes eller inflammatoriske øjenlidelser, kan også være årsagen.

Glaukom symptomer

vinkellukningsglaukom (ACG) og primær åbenvinklet glaukom (POAG) er almindelige typer glaukom. ACG er forårsaget af blokeret dræning, og symptomerne bemærkes lettere. Glaukom med vinkellukning kan være mere alvorlig og skal behandles, så snart du udvikler symptomer. Tegn på POAG udvikler sig langsommere.

mange patienter oplever ikke symptomer i de tidlige stadier af glaukom. Dette gør det svært for patienterne at vide, om de har sygdommen. Efterhånden som glaukom skrider frem, oplever patienter et tab af perifert syn sammen med øjensmerter. Andre tegn på glaukom inkluderer sløret syn, glorier omkring lyse lys, svær øjensmerter eller pludseligt synstab.

Sådan forhindres glaukom

mange af vores patienter vil vide, hvordan man forhindrer glaukom i at danne sig i første omgang. Den bedste måde at få øje på glaukom tidligt og forhindre synstab er gennem regelmæssige øjenundersøgelser. Under denne aftale får Nevada-øjenlæger en komplet sundhedshistorie og ser, om du er i fare for glaukom på grund af diabetes eller en anden kronisk sygdom. Vi vil derefter udvide dine pupiller og måle dit intraokulære tryk. Hvis niveauerne er for høje, kan dette være en indikation af glaukom. En synsfelttest vil også sikre, at du ikke mister dit perifere syn.

selvom du ikke kan kontrollere begyndelsen af glaukom, kan du tage de nødvendige skridt for at holde dine øjne sunde. Dette omfatter følgende:

  • følg alle instruktioner som givet af din øjenplejeleverandør og primærplejelæge

  • rapporter Alle vedrørende øjensymptomer eller tegn på glaukom med det samme

  • sov med hovedet lidt forhøjet for at sænke mængden af tryk i dine øjne

  • Deltag i en regelmæssig diæt-og træningsplan for at holde hele din krop ved godt helbred

Sådan behandles glaukom

patienter, der er blevet diagnosticeret med glaukom, skal straks begynde behandling med en læge for at minimere risikoen for synstab. Selvom der ikke er nogen kur mod denne øjensygdom, fokuserer behandlingen på at forhindre yderligere skader og lindre glaukomsymptomer. De fleste tilfælde kan behandles med receptpligtig medicin, kirurgi eller laseroperation. Nogle lægemidler kan reducere øjentrykket, mens andre forbedrer væskedræning. Kirurgi er også designet til at hjælpe væske med at flygte fra øjet lettere. Den bedste behandling afhænger af sygdommens type og sværhedsgrad. Vær sikker på at eksperterne hos Nevada Eye Physicians vil udvikle en plan, der passer bedst til dine behov.

Planlæg en glaukomscreening

patienter, der har større risiko for at udvikle glaukom, skal have en omfattende øjenundersøgelse mindst en gang hvert andet år eller som anvist af deres øjenlæge. Ældre patienter vil måske teste oftere. Hvis du vil lære at forhindre glaukom og tage det væsentlige første skridt i at bevare din vision, skal du kontakte Nevada-øjenlæger i Las Vegas, Meshvite, Henderson, Boulder City og Pahrump, NV. Vi kan lære dig, hvad du kan forvente med hensyn til glaukom symptomer og behandlingsmuligheder.