Articles

Hudforvirring: hvordan man håndterer udbrud efter piller

hvorfor freaker huden ud efter at være kommet ud af pillen? Og endnu vigtigere, hvad kan du gøre ved det?

når det kommer til hud og p-piller, kan det hele være mildt sagt et sind f**k. når du er på det, er du definitionen på en god Huddag, acne er en eftertanke, og makeupfrie dage er en given; stop med at tage det, og pludselig er bumser overalt, lejlighedsvis med den ekstra bonus af nyligt spirende ansigtshår. Hvad fanden foregår der? Og hvordan kan du få det til at stoppe? Vi stillede to eksperter de nøjagtige spørgsmål.

Chill pill

der er mange grunde til, at en kvinde kan beslutte at gå på p-piller, som “prævention, kontrol med uregelmæssige eller tunge perioder, acne, hirsutisme (overskydende ansigts-eller kropshårvækst) eller for at kontrollere PMS,” forklarer Dr. Sonia Davison, en endokrinolog hos Jean Hailes for at kvinders sundhed. Når du og din læge har taget beslutningen om at komme ud af pillen, vil din krop vende tilbage til sin naturlige hormonelle basislinje, en proces, der vil variere mellem individer. Det kan tage alt fra seks til 12 måneder for hormoner at stabilisere sig efter at have stoppet pillen, bemærker Dr. Davison, mens for nogle, det vil ske med det samme; de fleste kvinder, selvom, “vil være tilbage til normal hormonproduktion inden for to til tre måneder.”Uanset hvor lang tid det tager, er det her, du kan opleve ændringer i din hud, plus muligvis dine perioder, humør og hårvækst. Hygge.

for nogle vil det at komme ud af pillen introducere problemer, du aldrig har haft at gøre med før, mens for andre vil det at komme ud af pillen genindføre problemer, du altid har haft, og at pillen har kontrolleret indtil nu. Med andre ord gjorde pillen dig en solid og dækker over bekymringer, du ellers ville have at gøre med.

også kritisk: den type pille, du er ordineret, kan indikere de slags udfordringer, du kan stå over for, når du kommer ud af det.

“de fleste kvinder er på den kombinerede pille, der består af forskellige forholdskombinationer af østrogen-og progestogenhormoner, og kan regulere og blokere virkningerne af androgen (mandlige hormoner) for at reducere talgproduktion og acne,” siger Dr. Leona Yip, en konsulent hudlæge. “Med disse patienter har vi en tendens til at se acneblusser eller udbrud, da androgenhormonniveauerne begynder at stige inden for de første par måneder efter at have kommet ud af pillen.”For dem på mini-pillen, som kun indeholder progestogener, kan talgproduktionen øge post-pillen, hvilket kan føre til olierigere hud og acne.

for at finde ud af mere om, hvordan man behandler udbrud efter piller, skal du læse vores sommer 2020-udgave af gritty Pretty magasin.