Articles

Grundlæggende om fotografering: kameraets manuelle indstilling

Hej gutter, Anthony her igen. Tak for al din feedback på vores sidste fotografering tips indlæg. Brittany og jeg prøver virkelig at tilbyde værdi med hvert indlæg, og at høre din feedback hjælper os med at forstå det indhold, du ønsker mest, så tak igen!

baseret på din feedback vil jeg dykke ned i, hvordan du bruger dit kameras manuelle tilstand og grundlæggende fotograferingsindstillinger.

da jeg først fik min Canon T3i, anede jeg ikke, hvor jeg skulle starte…

Jeg vidste dybest set, hvordan man tænder den og tager et billede i auto.

fra starten vidste jeg, at jeg ville skyde i manuel. Fra min forskning vidste jeg, at det var den eneste indstilling, der ville give mig mulighed for at have fuldstændig kreativ kontrol over det endelige produkt. Imidlertid, efter et par forsøg blev jeg frustreret over min manglende viden og de forfærdelige resultater af mine fotos… på en måde, jeg opgav at prøve at finde ud af det indtil videre.

i et stykke tid skød jeg faktisk i Canons Creative Auto mode (CA). Det er en fantastisk begynderindstilling, der giver dig kontrol over billedets lysstyrke og dybdeskarphed (som jeg snart vil gå over), og Kameraet indstiller automatisk eksponerings-og ISO-indstillingerne. Yderst hjælpsom, når du lige er begyndt.

dette var en perfekt hurtig løsning, men jeg var nødt til at give manual endnu et forsøg… især fordi jeg følte mig som en sådan amatør ved hjælp af forprogrammerede indstillinger (som jeg var).

manuel tilstand gav ikke rigtig mening for mig, før jeg forstod det grundlæggende: blænde, lukkerhastighed og ISO.at forstå disse kerneindstillinger og hvordan de interagerer med hinanden gav mig virkelig den tillid, jeg havde brug for, for ikke at nævne viden, for at kunne skyde i manuel tilstand.

blænde

blænde kan være et vanskeligt koncept for mennesker. Det tog mig lidt tid, men når du først har fået det, er det ret simpelt at forstå. Jeg vil forsøge at nedbryde dette så enkelt som muligt.

lad os lave en kort øvelse:

se på dig selv gennem et spejl og læg mærke til din elev (den sorte prik lige midt i øjet), afhængigt af hvor godt dit område er tændt, kan din elev være rigtig lille eller noget stor.

luk nu øjnene i 15-20 sekunder og åbn dem. Læg mærke til, hvordan dine elever startede store og derefter blev små ret hurtigt? Dette skyldes, at dine øjne naturligt tilpasser sig lyset. Betydning, i mindre oplyste områder, dine elever bliver større for at give mere lys og hjælpe dig med at se bedre. På den anden side, hvis det er virkelig solrigt udenfor, eller du er i et lyst rum, bliver dine elever små for at afbalancere lyset.

Aperture fungerer på en meget lignende måde. Hvis du ser gennem forsiden af din linse, er det åbningen, hvor lyset kommer igennem. En bred blænde vil have en større åbning, mens en smal blænde vil have en mindre åbning.

tab-blænde

blænde måles i f-stop. Jo mindre f-stop nummer, jo bredere blænde og omvendt. Jeg ved, du ville tro, at et stort blænde nummer ville betyde en bredere åbning, men det er ikke tilfældet… det er det modsatte.

for eksempel er linsen, jeg oftest bruger, en Canon 85mm f / 1.8. Det betyder, at den bredeste blænde på min linse er en 1.8. En bred blænde er mest ønsket, ikke kun fordi den tillader mere lys, men det skaber smukke slørede baggrunde (bokeh).

stor blænde:

lille f-stop-nummer, tillader mere lys, mindre af billedet vil være i fokus (slørede baggrunde)

lille blænde:

stort F-stop-nummer, giver mindre lys, mere af billedet vil være i fokus

lukkerhastighed

når du trykker på knappen for at tage et billede, kaldes den tid, det tager for dine blændeblade at lukke, din lukkerhastighed.

lad os gå tilbage til vores øjenøvelse. Selvom vores elever ikke åbner og lukker som blændeblade, skal du tænke på lukkerhastigheden som dine øjenlåg. Luk øjnene. Nu åbne og lukke dem en gang så hurtigt som du kan.

hvor meget lys tror du, du lukker ind?

luk nu øjnene igen, men denne gang åbner og lukker dem meget langsomt. Hvor meget lys lukkede du ind denne gang?

jo hurtigere du åbnede og lukkede dine øjne, jo mindre lys var du i stand til at slippe ind. Det samme koncept gælder for blændebladene. Jo højere lukkerhastighedsindstillingerne er, desto hurtigere lukker blændebladet og tillader mindre lys.

kamera lukkertid

lukkerhastighed måles i brøkdele af et sekund. Så hvis dine indstillinger er indstillet til 300, tager det 1/300 sekund for blændebladene at lukke.

Side note: hvilken lukkerhastighed er den største, 800 eller 1250? Teknisk 800 = 1/800th af et sekund, hvilket er et højere tal end 1 / 1250th af et sekund. Men for at holde tingene enkle, når jeg siger en “højere lukkerhastighed”, henviser jeg til nævneren…eller i dette tilfælde 1250.

høj lukkertid:

Optimal til bevægelige motiver, godt oplyste miljøer

lav lukkertid:

Optimal til miljøer med lavt lys, landskabsbilleder, næppe ingen motivbevægelse, ved hjælp af stativ

ISO

når alt andet fejler…brug ISO.

hvis det begynder at blive mørkt, og jeg har blænden på det bredeste og lukkerhastigheden på det laveste, og mine fotos stadig kommer mørkere ud, end jeg gerne vil have dem, skruer jeg op for ISO-indstillingen.

ISO-indstillingen svarer til filmhastighed. Jo hurtigere filmhastigheden er, desto mere følsom var den for lys. EN ISO ved 500 vil producere et mørkere billede end en ISO ved 1000.

høj ISO:

perfekt til at hente detaljer i et mørkt foto uden at røre ved lukkeren og blændeindstillingerne.

lav ISO:

giver en nøjagtig gengivelse af lyseksponering.

konklusion

Hvis du bedre kan forstå disse begreber, vil optagelse i manuel tilstand ikke være så skræmmende. I sidste ende skal du bare fortsætte med at øve, du finder ud af, hvad der fungerer, og hvad der ikke gør, når du tester de forskellige indstillinger. Hav det sjovt og vær kreativ!