Articles

græsk yoghurt

en person med diabetes kan drage fordel af at spise græsk yoghurt.

græsk yoghurt har taget en stor del af markedet for yoghurt og kommer nu i en bred vifte af mærker og smag.

cremet og højt proteinindhold

græsk yoghurt adskiller sig fra “almindelig” yoghurt ved sin cremede struktur. Forskellen skyldes fremstillingsprocessen, som fjerner en del af væsken fra yoghurten og efterlader en fast, højproteinrest. For den samme portionsstørrelse har græsk yoghurt dobbelt så meget protein som almindelig yoghurt. Denne proces giver også yoghurten en cremet smag, selvom den er lavet af skummetmælk.

en præmiepris

fordi væske fjernes, kræver produktionen af græsk yoghurt tre til fire gange mængden af mælk som traditionel yoghurt, hvilket retfærdiggør dens højere pris.

høj næringsværdi

teknikken græsk-yoghurtproducenter bruger til at fjerne vand fra mælken, før yoghurten produceres, har en effekt på dens næringsværdi. For eksempel resulterer den traditionelle dryppeteknik i tab af noget af calcium og lactose indeholdt i mælken, mens en anden teknik bevarer disse to næringsstoffer.tabellen nedenfor sammenligner forskellige almindelige græske yoghurtmærker på markedet. Tabellen bruger sorten “fedtfri”, når den er tilgængelig, eller den lavest fede version, hvis et firma ikke producerer et” fedtfrit ” produkt.

Nutritional Value of Plain, Fat-free Greek Yogurt Compared to Regular Yogurt
Per 175 g (175 ml or 3/4 cup) Protein (g) Carbohydrates
(g)
Calcium (% DV*) Vitamin D (% DV*)
Plain, regular yogurt1 8 12 30% 0 to 35%
Astro Original, plain, fat free 17 7 14% 0%
President’s Choice 18 12 50% 0%
Iögo Greek 18 7 50% 35%
Liberty 17 6 20% 0%
Oikos (Danone) 17 7 20% 0%
Skotidakis 18 10 45% 0%

* percentage Daily Value; that is, the percentage of the amount you need daily
1. næringsværdierne for lignende produkter på markedet kan variere

valg af græsk yoghurt

som alle mejeriprodukter og alternativer skal yoghurt hjælpe med at opfylde dine krav til calcium, D-vitamin, protein og andre næringsstoffer (vitamin A og B12, kalium osv.), med det lavest mulige fedt. Husk: det mættede fedt i mejeriprodukter betragtes som skadeligt for hjertesundheden.

en portion almindelig græsk yoghurt (3/4 kop eller 175 g) skal indeholde mindst:

  • så meget calcium som almindelig yoghurt eller 30% af din daglige værdi (DV)
  • 2% eller mindre fedt
  • D-vitamin, især hvis du ikke drikker mælk eller berigede sojadrikke

ingredienslisten skal være kort: skummetmælk, bakteriekulturer. Bemærk: græsk yoghurt med 2% fedt har noget tilsat fløde.

fordele for en diabetiker

Hvis du har diabetes, kan det være bedre at vælge græsk yoghurt, fordi den indeholder færre kulhydrater end almindelig yoghurt. Derudover vil dets højere proteinindhold få dig til at føle dig hurtigere. Græsk yoghurt kan være en lækker morgenmadsmad, der også tilføjer mere protein til et måltid, der ofte mangler tilstrækkelige mængder.nogle undersøgelser viser, at mennesker med type 2-diabetes ville have gavn af at indtage en tilstrækkelig mængde protein ved hvert måltid for at forhindre eller bremse tabet af muskelmasse, der opstår med aldring. Ved at erstatte fedtfattige fødevarer kan græsk yoghurt reducere kalorieindholdet i dine måltider. Hvis det også spises som erstatning for fødevarer med højt indhold af mættet fedt, kan fedtfri græsk yoghurt også reducere risikoen for hjerte-kar-sygdomme.

nogle måder at indarbejde græsk yoghurt i din kost

almindelig græsk yoghurt kan erstatte alle eller nogle af de højere fede ingredienser, såsom fløde, olie, flødeost og mayonnaise, i mange af dine opskrifter uden at påvirke deres tekstur. Brug den til dips, serveret med skivede rågrøntsager eller bagt pitabrød; i marinader til fjerkræ og fisk; eller at erstatte creme fraiche i tsatiki. Græsk yoghurt kan også bruges som base til cremede salatdressinger og tilsættes til purkrus eller cremede grøntsager.

til en snack eller dessert skal du tilføje en dråbe eller to vanilje til græsk yoghurt og bruge den til at toppe din hjemmelavede frugtsalat eller drys græsk yoghurt med kanel og brug den til at pynte en tallerken skivede æbler eller bagte pærer. Ved morgenmaden skal du tilføje det til dine hjemmelavede mysli-eller muffinsopskrifter. Et par skefulde græsk yoghurt tilsat til almindelig yoghurt giver den en mere fløjlsagtig struktur.