Articles

F-1 visum til Ægteskabsbaseret grønt kort

mange internationale studerende kommer til at studere i USA hvert år gennem et F-1 ikke-immigrantvisum. Visummet gives kun for varigheden af hver elevs program med nogle ekstra måneder for at få erhvervserfaring, hvorefter du bliver nødt til at vende tilbage til dit hjemland.

i løbet af deres studier ender nogle studerende med at blive forelsket og blive gift med enten en U. S. borger eller fastboende, hvilket betyder, at de ønsker at bo sammen med deres ægtefæller permanent i USA.

at være forelsket eller gifte sig med en borger eller fastboende garanterer dog ikke automatisk et permanent ophold for en international studerende. Visse krav skal være opfyldt, og der skal opnås et grønt kort.

Hvis du allerede er gift eller er ved at blive gift med en U. S. borger eller fastboende som f-1 visumindehaver og gerne vil have et ægteskabsbaseret grønt kort, Denne artikel giver en komplet guide til, hvordan man opnår det og bor permanent sammen med din ægtefælle. Til at begynde med skal du kende det rette tidspunkt til at indgive en justering af statusformularen fra en ikke-immigrant til indvandrerstatus.

Hvad er det rigtige tidspunkt at justere mit F-1-visum til Ægteskabsbaseret Green Card?

en fejl, som mange internationale studerende begår, er at indgive statusjustering på et upassende tidspunkt. Dette skyldes, at Ansøgning om en statusjustering lige kort efter indrejse i USA kan betragtes som for tidligt og kan udsætte dine intentioner for mistanke fra USCIS.

i samme vene vil arkivering, når du er ude af status, også påvirke dine godkendelseschancer. Derfor skal du forstå, hvordan indvandringsloven fungerer til visumjustering, især 90-dages reglen.

Hvordan kan 90-dages reglen påvirke min F-1 til Ægteskabsbaseret Green Card ansøgning?

det betragtes generelt som et misbrug af F-1-visumet for at komme ind i USA med den tilsyneladende hensigt at få et permanent ophold gennem ægteskab. En af de handlinger, der tæller som indvandring misbrug er, når en fremmed filer til et grønt kort inden 90 dage ind i USA på et midlertidigt visum.

hver visumansøger forventes at holde sig inden for de angivne retningslinjer for deres status i en bestemt periode, før de forsøger en justering. Så hvis du lige er ankommet til USA., det tilrådes at vente mindst 90 dage før du starter den ægteskabsbaserede Green card-proces, medmindre du har en uundgåelig grund til at gøre det. Dette betyder ikke automatisk, at din ansøgning vil blive afvist, men det er altid bedre at være sikker.

Sådan ændres fra et F-1-visum til et Ægteskabsbaseret grønt kort

USA ‘ s indvandringslov giver to forskellige midler, hvorigennem en udlænding med F-1-status kan erhverve et grønt kort gennem ægteskab.

den første mulighed er at være gift med en amerikansk statsborger, mens den anden mulighed er at være gift med en amerikansk statsborger. green card holder, også kendt som en lovlig fast bopæl. Ansøgningsprocessen for det grønne kort skal udfyldes af dig og din ægtefælle.

din ægtefælle skal være andrageren/sponsor af ansøgningen. Han eller hun begynder med at indgive et andragende til USCIS for at bevise, at han eller hun er berettiget og klar til at være din sponsor. Du og din ægtefælle skal opfylde kravene til henholdsvis en andrager og modtager.

dette gøres ved at udfylde formularer, indsende kopier af relevante dokumenter på den ægteskabsbaserede Green card checkliste og deltage i en Green card-samtale. Følgende er fordelingen af F-1 til ægteskabsbaseret Green card-proces.

ændring fra F-1 til grønt kort hvis du er gift med en amerikansk statsborger

Hvis din ægtefælle er amerikansk statsborger, følgende retningslinjer kræves for at fuldføre din ændring af status fra en F-1 til et ægteskabsbaseret grønt kort.

I-130, andragende til Alien relativ

din ægtefælle bliver nødt til at indlede processen ved at indgive en i-130 andragende med USCIS. Formularen er andragendet om at etablere det ægteskabelige forhold mellem jer to. Det skal udfyldes korrekt og indsendes med alle de krævede dokumenter.

det primære krav til hvert ægteskabsbaseret grønt kort er at bevise ægtheden af dit forhold. Som du måske allerede ved, indvandringssvindel er almindelig i ægteskabsbaserede green card-sager. Dette er grunden til, at det er en af de mest undersøgte visumkategorier i USA. Du skal sikre dig, at alle oplysninger, der gives i andragendet, er ægte for at undgå forsinkelser eller afslag.

I-485, ansøgning om registrering af Permanent ophold eller justering af Status

I-485-formularen vil blive indgivet af dig som den udenlandske ægtefælle, der søger at justere F-1-visumet til et ægteskabsbaseret grønt kort. Som ægtefælle til en amerikansk statsborger kan du og din ægtefælle indgive både I-130 og i-485 samtidigt eller separat, hvis du vil.

indvandrerstatus er altid let tilgængelig for en U. S. borgernes nærmeste slægtninge, men du bliver nødt til at vente på, at USCIS træffer afgørelse i andragendet. Hvis indvandringsofficerer bestemmer, at dit forhold er ægte og er overbevist om, at du opfylder kriterierne for et grønt kort, så vil din ansøgning blive tildelt. Den gennemsnitlige behandlingstid for et ægteskab-baserede Green card ansøgning om en amerikansk statsborger ægtefælle er normalt mellem 10 til 13 måneder.

skift fra F-1 visum til Ægteskabsbaseret Green Card, hvis du er gift med en fastboende

I modsætning til dem, der er gift med USA. borgere, indvandrerstatus er ikke let tilgængelig for ægtefæller til Green card-indehavere. Af denne grund er behandlingstiden normalt længere. For at ændre dit F-1-visum til et ægteskabsbaseret grønt kort i dette scenario kræves følgende trin:

i-130 andragende

din ægtefælle med fast bopæl starter processen ved at indgive I-130 med den relevante dokumentation, der viser, at dit ægteskab er bona fide. Hvis I-130 er godkendt, kan du derefter gå videre til næste trin.

vent på, at din prioritetsdato bliver aktuel

Når I-130 er modtaget af USCIS, får du en prioritetsdato. Din prioritetsdato er din plads i ventelinjen, hvilket betyder, at der er andre mennesker foran dig, der venter på et grønt kort.

dette skyldes, at der er en årlig grænse for antallet af grønne kort sponsoreret af fastboende. Prioritetsdatoen begynder at tælle det øjeblik, din I-130 modtages af USCIS. Du bliver nødt til at vente, indtil det bliver “aktuelt”, før du kan ansøge om en ændring af status til et ægteskabsbaseret grønt kort.

Du kan overvåge udviklingen i andragendet ved at kontrollere den månedlige visumbulletin. Ventetiden kan være i flere måneder eller flere år, afhængigt af hvor mange ansøgere der er foran dig.

fil I-485 til justering af Status

Når din prioritetsdato bliver aktuel, er du berettiget til at indgive en justering af status fra en F-1 til et ægteskabsbaseret grønt kort.

andre krav til Statusjustering

bortset fra dokumentation for dit ægteskab, skal andre vigtige krav være opfyldt som en del af processen. De omfatter:

lægeundersøgelse

du vil gennemgå en lægeundersøgelse som en del af din tilpasningsproces. Immigrationsmedicinsk eksamen udføres af en USCIS-certificeret kirurg for at kontrollere, at du ikke har nogen smitsomme sygdomme, stofmisbrugsforstyrrelser, eller tilstande, der får dig til at blive afhængig af regeringen for støtte.

Ægteskabsbaseret Green Card-samtale

Du bliver også nødt til at dukke op til en indvandringssamtale for at verificere gyldigheden af dit ægteskab. Intervju ydeevne er meget afgørende for din ansøgning succes. Så, sikre, at du deltager som planlagt, klæde pænt, og besvare alle spørgsmål ærligt og præcist.

hvad hvis mit F-1-visum udløber, mens jeg venter på mit Ægteskabsbaserede grønne kort?

som hovedregel anses det for ulovligt at forblive i USA, når du allerede er ude af status. Hvis din nuværende F-1-status udløber, mens du behandler din statusjustering, er der to muligheder tilgængelige.

en mulighed er at ansøge om en forlængelse af dit F-1-visum eller ansøge om et andet Midlertidigt visum, der giver dig mulighed for at forblive lovligt i USA. Den anden mulighed er at forlade USA, vende tilbage til dit hjemland og fortsætte processen derfra.

der er en alvorlig straf for at overskride din visumperiode. Hvis du bliver fanget opholder sig i mere end seks måneder ud af status, du vil blive udelukket fra genindtræde USA i tre år. Og hvis du overstiger i mere end et år, kan du ikke få lov til at genindtræde i USA i op til ti år. Du kan undgå dette ved at følge behørig proces.

få dit Ægteskabsbaserede grønne kort

efter afslutningen af processen udstedes et fysisk grønt kort til dig af USCIS, der anerkender dig som lovlig fastboende. Imidlertid, husk, at det ægteskabsbaserede grønne kort er i to former, afhængigt af hvor gammel ægteskabet er.

et ægteskab mindre end to år

Hvis dit ægteskab er mindre end to år, en betinget bopæl status med en to-årig gyldighedsperiode vil blive udstedt til dig. Dette er for at give mere tid til at vurdere ægtheden af dit ægteskabelige forhold.

Du skal bevise, at du ikke indgik ægteskabet i første omgang bare for at få et grønt kort. Hvis efter de to års gyldighed, du er stadig sammen som et par, du skal være i stand til at fjerne betingelserne ved at indgive og få en 10 år gyldigt permanent grønt kort.

et ægteskab, der er mere end to år gammelt

for ægteskab, der er mere end to år gammelt, udsteder USCIS dig et standard ubetinget grønt kort med en ti-årig gyldighedsperiode. Du kan vælge at forny det grønne kort hvert tiende år eller ansøge om statsborgerskab efter nogle år.

kan jeg arbejde i USA. Mens jeg venter på mit Ægteskabsbaserede grønne kort?

når du arkiverer din I-485, får du mulighederne for at indgive andre formularer— theI-765 og i-131—der giver dig mulighed for at arbejde eller rejse, mens din andragende behandles. I-765 er en ansøgning om ansættelsestilladelse, og I-131 er en rejsetilladelse.

disse to former har kortere behandlingstid end selve det grønne kort. Mellem 120 og 150 Dage skal du være i stand til at få din arbejdstilladelse, populært kaldet Employment authorisation Document (EAD).

at have en EAD giver dig mulighed for at arbejde, mens du venter på dit ægteskabsbaserede grønne kort. Du kan vælge at blive hos den samme organisation for din valgfri praktiske uddannelse (OPT) eller ansøge om arbejde for en anden arbejdsgiver.

skal du på en kort tur i udlandet, mens du venter på dit Ægteskabsbaserede grønne kort?

ligeledes, hvis du har brug for at gå i gang med en kort rejse til udlandet, mens dit grønne kort behandles, skal du få din rejsetilladelse. Husk, at gå på en kort tur uden en rejsetilladelse vil påvirke din green card proces. Hvis du gør det, antager USCIS, at du har forladt din green card-proces, og du kan have problemer med at indtaste USA igen.