Articles

En hval af en fortælling at sluge – LaGrange daglige nyheder / LaGrange daglige nyheder

vi har i de sidste par uger set på historien om Jonas i Det Gamle Testamente. I den temmelig mærkelige historie, Jonah sluges af en” hval, “eller mere præcist, en” stor fisk.”Og spekulerer du ikke altid på, hvordan en fisk, endda en “stor fisk”, kan sluge en mand, endda en lille mand? Og spyt ham derefter ud efter tre dage-i live!

munden er ikke spørgsmålet. Der er masser af fiskemund, der kan holde en mand, og jeg skulle tro, at maven ikke ville være problemet. Det ville være halsen, der bestemte, hvor stor en genstand en bestemt fisk kunne sluge. Under alle omstændigheder er hele fiskehistorien svært at sluge, at præsident Thomas Jefferson, der skar alle de overnaturlige referencer ud af sin Bibel, skar denne historie om Jonah ud.

den hebraiske fisk i historien om Jonah var en “dag” eller en “stor fisk.”Den græske fisk i samme historie var et “ketos” eller et “havmonster.”King James-versionen af Bibelen bruger “hval”, fordi det ville have været den største fisk, de kendte.

Dr. Harry Rimmer fortæller historien om en sømand, der faldt overbord fra en traver i Den Engelske Kanal. Han blev slugt — eller spist-af en stor hvalhaj, og hele flåden jagede hajen, dræbte den med en dækpistol og slæbte den til land. De havde til hensigt at give deres ven en ordentlig begravelse og fandt ham bevidstløs, men i live. Skyndte sig til hospitalet, han var i chok, men ellers fint. Hvis du havde levet dengang, du kunne have, for en shilling, set ham som “Jonah af det 20.århundrede,” i en London museum.

under alle omstændigheder kan vi ikke bevise, om Jonah blev slugt af en “fisk” eller en “hval” eller et “havmonster”, og den engelske kanals historie “beviser” ikke Jonah-historien. Vi ved, at Jonas var en rigtig mand og en Guds profet. Vi ved, at Jesus senere ville sammenligne Jonas tre dage i hvalens mave med hans egne tre dage i graven.

nu taler vi om tro, og der er masser af historier på linjen mellem sandhed og myte. Ingen af os kan bevise, at Jonas blev slugt af en hval, og ingen af os kan bevise, at Jonas ikke blev slugt af en hval. Nogle mennesker vil tro på historien, og nogle mennesker vil ikke, Og det er fint. Det er virkelig ikke en historie at blive troet eller tvivlet eller argumenteret for.

det er en historie, der er beregnet til at lære folk en lektion, og nøglen er i det tiende vers i kapitel to: “så beordrede Herren fisken til at spytte Jonas op på stranden, og det gjorde det.”(Jonas 2: 10)

så historien om Jonas spørger: “når Gud siger det, tror du det, og vil du adlyde det?”