Articles

Dyrkning af et kastanjetræ fra frø

dyrkning af et kastanjetræ fra et frø kræver, at du følger et par trin for at kimplanten skal udvikle sig korrekt. Før du begynder, skal du sørge for at have plads nok til to træer. Du skal plante mindst to træer for at krydse pollinere og producere nødder. Du skal også beslutte, om du skal starte dine frø indendørs eller udendørs.

Trin 1 – Forbered dine frø

kastanjer kan høstes nedenunder modne kastanjetræer, efter at de falder om efteråret, normalt i slutningen af November. Vælg nødder, der ser sunde og klumpede ud uden tegn på svamp eller rådne. Husk, at kastanjetræer, der står alene, normalt producerer skrumpede frø, der ikke spirer, fordi de ikke er blevet bestøvet korrekt.

kastanjer skal have mindst tre måneders kulde, før de kan spire. En populær metode til at forberede dem er køling. Læg dine frø i en plastikpose fyldt med fugtig tørvemos. Stik huller i posen med et tandstikker for at fremme cirkulationen og for at forhindre, at frøene støbes. De skal opbevares ved 32 Til 34 grader Fahrenheit (mod toppen af køleskabet). Hvis det bliver varmere end dette, kan frøene begynde at spire, hvilket gør dem sværere at plante senere. Kontroller ofte frøene for at sikre, at tørvemosen holdes fugtig, men lad aldrig tørvemosen blive tør eller blød. Frys aldrig dine kastanjer heller. Frøene kan trækkes fra kølingen mod slutningen af februar eller efterlades i to til tre år. Februar er, når du vil begynde at dyrke kimplanterne indeni.

Tip: Du kan også opbevare dine kastanjer i fugtig savsmuld, umalet sphagnum, sand eller vermiculit.

Trin 2-Vælg din plantemetode

en håndfuld jord

to forskellige plantemetoder involverer at gøre aviskegler hæftet lukket i bunden eller ved hjælp af papirmælkekartoner med bunden udskåret. Den udskårne bund gør det muligt for rødderne at danne sig med korrekt beluftning. Kartonerne skal placeres over en vinduesskærm eller udstyrsklud for at forhindre snavs i at falde ud af bunden. Uanset hvilken metode du vælger, er plantning af møtrikken den samme. Brug en tørvemos, sand og mulchblanding til at udvikle en godt drænet jord. Kommercielle potteblandinger er typisk for tætte til kastanjespiring, især med overvanding. Placer kastanjen på siden 1 til 1 1/2 tommer i blandingen, og sørg for, at du har et stabilt sted at indstille dine containere.

Trin 3 – Hold øje med dem

når kastanjerne er plantet, skal du placere dem i et solrigt område mellem 70 og 80 grader Fahrenheit, og lad dem ikke nå en temperatur under 60 grader. Du kan sætte dem i et solrigt vindue, et drivhus eller under vækstlys. Du kan også placere en varmepude på svag varme under gryden.

hold tørvemosen fugtig, men ikke våd, eller du vil fremme meldug og rådne, og frøplanten vil ikke spire.

Trin 4 – Flyt det udenfor

det er på tide at flytte din frøplante udenfor, når faren for den sidste frost er forbi, og spiring er begyndt, normalt i midten af maj. Et trick til at akklimatisere din frøplante til udendørs vejr er at placere beholderen udenfor i skyggen af et træ med avis eller hø omkring rødderne for at holde dem varme. Hold det her i et par dage, langsomt flytte det i fuld sol. Denne proces kaldes hærdning.

Trin 5-Grav dit hul

grave et hul med skovl

Vælg et sted til din kastanje, der er i fuld sollys og har godt drænet jord. Undgå steder med lerjord og høje højder. Husk, at du skal plante mindst to kastanjetræer, der skal plantes mindst 10 meter fra hinanden. Grave et hul to fødder i dybden med mindst 1 1/2 fod i bredden. Grunden til at du skal grave et stort hul til sådan et lille frø er at fremme dræning. Fyld hullet halvvejs med en tørvemos, sand og perlit blanding. Du kan også bruge blade, der endnu ikke er fuldt komposteret. Skær enten bunden af aviskeglen eller skub kimplanten ud af bunden af mælkekartonen. Du vil ikke forstyrre kastanjen mere end nødvendigt. Fyld resten af hullet med den samme blanding og klap fast.

Trin 6 – vand og beskyt

vand dit træ cirka en gang om ugen, husk at holde det kun fugtigt, ikke vådt. Hvis jorden ser ud til at vokse komprimeret, skal du tilføje mere tørvemos for at løsne den og holde god dræning. Efter det første vækstår reduceres vandingen til varme dage og tørketider.

Tip: Gød lejlighedsvis ved hjælp af en komplet flydende gødning eller en gødning til syreelskende planter som f.eks.

dyr elsker at spise nye små frøplanter og vil nogle gange grave efter møtrikken, før den har en chance for at blive til et træ. Beskyt din investering ved hjælp af et træ husly. Dette vil hjælpe med at holde hjorte og gnavere væk. Du kan også plante din frøplante i en beskyttet gryde eller haveseng for at holde den beskyttet mod dyreskader. Når det er et år gammelt og dermed mere modent og stærkt, kan du transplantere det igen til dets permanente sted.

Mulching af din frøplante er meget vigtig for at hæmme ukrudtsvækst og holde jorden fugtig. Undgå at bruge træflis mulch, fordi det kan tiltrække gnavere. Sten, plast, gummi, fyrnål og bladbarkflis er alle gode muligheder. Din barkflis lag skal være to til tre inches dyb og holdes to til tre inches væk fra stammen af ungt træ i tilfælde af naturlige mulches.

for at beskytte den delikate frøplante mod solskold skal du holde et let lag hø over kastanjens nye blade i de første to uger udenfor. Fjern derefter gradvist.

Tip: Den første måned efter plantning skal du forsigtigt fjerne kastanjefrøet fra kimplanten. Gnavere og andre dyr er meget mere tilbøjelige til at angribe kimplanten for at komme til den fyldige kastanje.

med lidt tålmodighed og meget opmærksomhed kan du prale af, at du voksede, du ejer et kastanjetræ fra bare et lille frø.