Articles

Vem vann NASCAR-mästerskapet 2020? Fullständiga resultat från Cup Series titellopp på Phoenix

Chase Elliott handlade ledningen med Brad Keselowski och Joey Logano för mycket av andra och tredje etappen av söndagens NASCAR championship racee på Phoenix. Men när han äntligen närmade sig den rutiga flaggan var det ingen nära honom.

Elliott slutade nästan tre sekunder före Keselowski för att hävda den första titeln på sin karriär. Endast Jeff Gordon var yngre under de senaste 50 åren när han nådde toppen av sporten.

” det här är overkligt,” sa Elliott. ”NASCAR Cup seriös mästare? Skämtar du med mig?”

NASCAR: s President Steve Phelps presenterar lagförslaget France Cup till årets mästare, @chaseelliott. pic.twitter.com/w8EezZsatK

— NASCAR (@NASCAR) 8 November 2020

Mer: Chase Elliott delar ögonblick med Jimmie Johnson

Penske lagkamrater Keselowski och Logano var och en misslyckades med att vinna ett mästerskap för andra gången i sin karriär. Hamlin har nu fallit kort på alla fem av sina finaluppträdanden.

med segern avslutade Elliott kampanjen med tre segrar i sina sista fem tävlingar.

nedan är loppets slutordning, liksom nyckelstatistik från tävlingen:

Vem vann NASCAR-mästerskapet 2020?

Chase Elliott, 24, blev den yngsta NASCAR-föraren som vann ett Cup Series-mästerskap sedan Jeff Gordon 1995. Han ledde 153 av 312 varv vid titelloppet 2020 på Phoenix Raceway och vann sitt femte lopp för säsongen.