Articles

Ampudia brothers overall winners in 52nd SCORE Baja 1000

Hometown heroes and brothers Alan Ja Aaron Ampudia teki sunnuntaina kestävää historiaa voittamalla BFGoodrich Tires 52nd SCORE Baja 1000-tittelin.

maailman vanhin ja arvostetuin aavikkokilpailu käytiin tänä vuonna Meksikon Baja Californian niemimaan pohjoisosan kattavalla Jylhällä 800,5 kilometrin radalla, joka alkoi ja päättyi Ensenadassa, Baja California Nortessa.

starttiviivalta lähti varhain lauantaiaamuna yhteensä 264 autoa, joissa oli kisaajia 39 osavaltiosta ja 22 maasta. Kun rata sulkeutui sunnuntaina kello 23.27.28, virallisia viimeistelijöitä oli 145 — viimeistelyprosentti 54,92, mikä oli erityisen hyvä ottaen huomioon radan vaikeuden, jota vaikeutti Ensenadan alueella ja radan ympäristössä kisaviikolla satanut yli neljä senttiä.

tulokset virallistettiin kunkin ajoneuvon laitteiden täydellisen tietojen seurantatarkastuksen jälkeen varhain maanantaiaamuna. Lopulliset tulokset odottavat vielä tänään lopullisia kisakuulusteluja.

toisen sukupolven aavikkokilpailijat Ensenadasta-veljekset Alan, 28, Ja Aaron, 26 — jakoivat ajot No. 10 Monster Energy Papas & Beer Ford Raptor rakensi ID Designin voittoajaksi 16h10m36s, kun taas keskimäärin 49,48 mph yli rosoisen, sateen kasteleman kilparadan.

isoveli Rodrigo toimi molempien veljiensä suunnistajana osan kisoista.

Alan aloitti kilpailun ja ajoi kisamailille 350; Tämän jälkeen Aaron ajoi Mailista 350 Mailiin 695, ja Alan palasi kisasta Mailin 695 maaliin. Molemmat miehet luokan voittajat aiempina vuosina, tämä oli heidän ensimmäinen ura SCORE Trophy Truck race voitto kuin heistä tuli vain kolmas joukkue Meksikon kansalaisten voittaa legendaarinen Baja 1000.

nauttimassa voitonjuhlista isänsä, veljiensä, joukkueensa ja perheensä kanssa maaliviivalla Alan Ampudia kommentoi: ”se oli karmein päivä koskaan. Tämä on unelmien täyttymys. Tämä on ollut meille unelma pienestä pitäen. Ivan Stewartin, Robby Gordonin ja kaikkien lajin legendojen seuraaminen on inspiroinut meitä. Oli hullua tulla tänne pinotun kentän kanssa, kuten se oli tänään — ja tulla kaiken sen läpi, mitä Baja heitti meille tänä vuonna sateella ja mudalla — se oli hullua. On niin paljon tarinoita kerrottavana. Tämä on maailman paras aavikkokisa. Minä ja Tavo (Vildosola Jr.) taistelimme kilometrejä. Automme oli mahtava. Se oli raiteilla tänään.”

veli Aaron sanoi: ”Alan antoi minulle Kuorma-auton ensimmäisenä, fyysisesti ja ajallaan. Kun pääsin ulos, meillä oli 14 minuutin etumatka Lukeen (McMillin) ja noin tunnin etumatka muihin. Painostimme ja teimme pienen virheen. Jouduimme pysähtymään ja saimme apua Maccachrenin joukkueelta, joten arvostamme heitä todella paljon. Palasimme varikolle ja Korjasimme ongelmat.

”oli hieno päivä. Tiesimme, että meidän pitää laittaa puhdas ja vakaa kisa, että meillä on mahdollisuus voittaa, ja sen me lähdimme tekemään.”

Ampudian veljesten kanssa palkintokorokkeelle nousivat vuoden 2019 Dakar-rallin mestarit Nasser Al-Attiyah/Toby Price ja Luke McMillin / Larry Roeseler.

Qatarilainen Al-Attiyah ja australialainen Price sijoittuivat toiseksi 16h21m06s: n (48,96 mph) rangaistusajalla Jesse Jonesin uudella Masonin valmistamalla No. 76 Ford F-250: llä. Jonesin oli tarkoitus ajaa myös autolla, mutta jalkavamma pakotti hänet sivuun.

kolmas yleinen ja SCORE Trophy Truck jälkeen johtava paljon kilpailua, kalifornialaiset McMillin ja Roeseler katettu anteeksiantamaton tietenkin rangaistuksetta 16h21m33s (48.93 mph), viimeistely vain 27 sekuntia jäljessä Dakar Duo.

mukaan lukien kolme palkintopallille sijoittunutta, kahdeksan top 10: stä nelipyöräisten autojen kokonaissuorittajista oli SCORE Trophy-autoja. Neljäs oli Mike Walser (No. 89 Chevy Silverado-Mason), viides oli Rob MacCachren (No. 11 Ford F-150-Geiser), kuudes Trophy Truck ja seitsemäs kaiken kaikkiaan Ryan Arciero (No. 32 Ford F-150-Herbst-Smith); ja seitsemäs Trophy/kahdeksas kaiken kaikkiaan oli Robbie Pierce (No. 30 Ford Raptor-Jimco).

Ryan Arciero sijoittui Trophy Truckissa kuudenneksi, kokonaispisteissä seitsemänneksi. Draganfly

kuudes kokonaispisteissä ja Trophy Truck Spec-luokan voittaja oli A. J. Jones (nro 279 TSCO-Chevy), kun taas yhdeksäs kokonaispisteissä ja VOITTOPISTEISSÄ TT Legend oli Rolf Helland (nro 37l Ford Raptor-Geiser).

koko top 10: n ja toiseksi TT Legend-kilpailussa sijoittui Clyde Stacy (No. 5L Chevy Rally Truck V-16-Geiser).

moottoripyörät

No. 1x Honda CRF450X: llä ajava Justin Morgan ja hänen neliratsastajatiiminsä ajoivat Moottoripyöräilyn kokonaiskilpailun voittoon kahdeksannesta peräkkäisestä SCORE World Desert Championshipin kokonaisvoitostaan. Kolmikko ylitti maaliviivan 17h34m28: lla, keskinopeudellaan 45,55 mph.

Morgan jakoi ratsastuksen Shane Espositon, Max Eddy Jr: n ja David Kamon kanssa. Voitto oli Morganille ja Espositolle toinen Baja 1000-kilpailussa, kolmas Eddy Jr: lle ja neljäs Kamolle.

voitto oli myös 29: s Moottoripyöräilyn kokonaisvoitto tässä legendaarisessa kilpailussa amerikkalaiselle Hondalle.

muut

toisen sukupolven SCORE desert racer ja pitkäaikainen NASCAR Cup racer Brendan Gaughan valloitti unlimited Class 1 yli tunnin sijoittuessaan 20.yleistä joukossa nelipyöräisten ajoneuvojen No. 127 Chevy-moottorinen jimco-avopyöräinen aavikon kilpa-auto. Hänen voittaa vaivaa valmistui 20h57m38 (38.19 mph), Gaughan kukistamalla 11 muut starters luokassa hänen ensimmäinen Baja 1000 luokan voittaa.

jakaa ajotehtävät Gaughanin kanssa, jossa kaksi aavikkokisojen veteraania, R. J. Anderson ja Buddy Feldkamp.

voitti 27 starttia luokassaan ja 48 yhteensä UTV-tittelin voitti Justin Lambert, jonka voittoaika oli 21h00m43s hänen No. 2918 Polaris RZR XP4 Turbo.

Lambert voitti myös Pro UTV FI (Pakkoinduktio) – luokkansa.

luokassa, jossa oli 22 starttia, voitti Trophy Truck Spec-luokan toisen kerran tällä kaudella A. J. Jones 279 TSCO-Chevyllä. Hän sijoittui kilpailussa rangaistuksetta luokan voittoaika 17h53m57s (44.72 mph), kuudes kaiken joukossa nelipyöräiset ajoneuvot.

toinen TT Spec-luokassa oli Sara Price, joka ajoi yksin koko kauden saavuttaen neljä kakkossijaa No. 204 Geiser-Chevyllä. Yllätyskolmonen oli Jeff Bader numerolla 261 Brenthel-Chevy.

kolmannen kerran neljässä kilpailussa vuoden 2019 SCORE World Desert Championship-kilpailussa voittanut Jason Trubey (Pro Moto 40, No. 444x Husqvarna FE501).

Pro Moto Ironman-luokan voitti 15 sooloratsastajan kentällä Arthur Babcock (Honda CRF450X). Ansaitessaan ensimmäisen PISTEKILPAILUVOITTONSA Babcock peitti karun 800,50 kilometrin radan rangaistuksettomalla 23h14m13s

tämän vuoden 52.pisteajossa Baja 1000 oli mukana 31 urheilijaa, jotka kilpailivat kuudessa kokonaisluokassa. Nopeimmat Sportsman – luokan voittajat olivat Carlos Silva (SPT M/C, Honda CRF450X), Danny Magdalena (SPT Quad, Honda TRX450R) ja Oscar Ramirez (SPT UTV Stock, Can-Am X3).

muita nelipyöräluokkien luokkavoittajia olivat: Casey Currie (Hammer Truck Unlimited, Jeep Wrangler); Darren Skilton (SCG Boot-Chevy); Chase Warren (Luokka 10, Alumi Craft-Chevy); Greg Sullivan (Luokka 5, Rajoittamaton VW Baja Bug); J. David Ruvalcaba (Luokka 1/2-1600, VBR-VW); Jim Butler (SCORE Lites, Jimco-VW); Kristen Matlock (Pro UTV NA, Polaris RZR XP4 1000); Herman Johnson (Pro UTV Unlimited, Can-Am X3); Lance Clifford (baja Challenge, BTC-Subaru); Mike Cafro (Pro UTV Stock); Gerardo novelo (Luokka 7SX, Nissan Frontier); Ruben Garcia (Luokka 5-1600, VW Baja Bug); ja Dennis Hollenbeck (luokka 11, VW SEDAN).

muiden moottoripyöräluokan voittajien joukossa olivat Francisco Septien (Pro Moto 30, Honda CRF450X) ja Jeff Kaplan (Pro Moto 50, Honda CRF450X).

Pro Quad-luokan voittoon ajoi Adolfo Arellano (Pro Quad, Honda TRX450R).

koska radalla oli kaksi erittäin haastavaa osa-aluetta, Luokka 7SX, Baja Challenge, Luokka 9, luokka 11, Vintage-luokat ja kaikki Sportsman-luokat juoksivat alennettua rataa yhteensä 701,48 mailia.

kilpailu televisioidaan viivästyneenä tunnin mittaisena erikoisjaksona ABC TV: n World of X Games-ohjelmistossa Jan-kanavalla. 4, 2020. Televisioesityksen tuottaa SCORE yhdessä palkitun BCII TV: n kanssa.